Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

'Σικέ' η δίκη εναντίον του Ματτέο Σαλβίνι ; ; ;


Μόλις προχθες γράφαμε πως στην Ιταλία οι δικαστές κατηγόρησαν τον Ματτέο Σαλβίνι παρ΄όλο που γνώριζαν ότι είχε δίκιο...

Esclusivo: i soldi prima degli italiani. Ecco gli affari segreti ...
Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και μετά το σάλο από τις αποκαλύψεις, η δίκη του Matteo Salvini, ηγέτη του κόμματος της Λέγκας, για φερόμενες «απαγωγές» μεταναστών στο πλοίο της ακτοφυλακής Gregoretti έχει αναβληθεί μετά από μια σειρά διαρροών μηνυμάτων μεταξύ Ιταλών δικαστών...
Η αρχική ακρόαση είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουλίου στο δικαστήριο της Κατάνια, αλλά μεταφέρθηκε για τον Οκτώβριο, αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Il Giornale. 
Ευρωπαϊκή Ένωση
Μετά την υπόθεση Gregoretti του περασμένου καλοκαιριού, ο τότε υπουργός Εσωτερικών Salvini κατηγορήθηκε από το δικαστήριο της Κατάνια για «κατάχρηση εξουσίας» και ότι «στέρησε την ελευθερία» μεταναστών στο πλοίο της ακτοφυλακής του Gregoretti.
Εκείνη την εποχή, ο Σαλβίνι είχε αποτρέψει 131 παράνομους μετανάστες να αποβιβαστούν στις ιταλικές ακτές έως ότου η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούσε να εγγυηθεί με απόλυτη βεβαιότητα ότι οι μετανάστες θα ανακατανέμονταν στην Ένωση των 28 μελών. 
Matteo Salvini: who is the firebrand politician shaking up Italian ...
Παρά το γεγονός ότι το πλοίο μπόρεσε να εκφορτώσει τους μετανάστες μετά από περίπου μια εβδομάδα, ο Σαλβίνι κατηγορήθηκε αμέσως ότι απήγαγε τους μετανάστες.
Η επίσημη δικαιολογία για την αναβολή της δίκης είναι η πανδημία. «Υπάρχουν χιλιάδες αναβαλλόμενες δίκες που έχουν προτεραιότητα, και έπρεπε να αναβάλω την έναρξη της δίκης, όπου ο γερουσιαστής Salvini κατηγορείται για τον Οκτώβριο», εξήγησε ο Nunzio Sarpietro, πρόεδρος του γραφείου του δικαστή της προκαταρκτικής ακρόασης.
Matteo Renzi ospite a Non Stop News a RTL 102.5 - RTL 102.5
Αφού η ιταλική εφημερίδα La Veritá δημοσίευσε μια ιδιωτική συνομιλία μέσω WhatsApp μεταξύ των Ιταλών δικαστών Luca Palamara και Paolo Auriemma, όπου οι δύο συμφώνησαν ότι οι πολιτικές του Salvini για τη μετανάστευση ήταν απολύτως νόμιμες, αλλά σχεδίασαν να τον κατηγορήσουν ούτως ή άλλως, ο Salvini εξέφρασε την ανησυχία του για το αν θα λάβει δίκαιη δίκη. 
«Αυτό επηρεάζει την αρχή του διαχωρισμού των εξουσιών και μου προσθέτει πραγματική ανησυχία για την έλλειψη αμερόληπτης κρίσης που επηρεάζει το αποτέλεσμα της διαδικασίας εναντίον μου», δήλωσε ο Σαλβίνι σε επιστολή που εστάλη στον Πρόεδρο της Ιταλίας Σέργιο Ματαρέλλα.
Ο δικαστής που προεδρεύει της υπόθεσης, Nunzio Sarpietro, απέρριψε τις ανησυχίες του Salvini σχετικά με την αμεροληψία, λέγοντας: «Μην ανησυχείτε γερουσιαστή Salvini, θα έχετε μια δίκαιη και αμερόληπτη δίκη όπως όλοι οι πολίτες... 
Ούτε εγώ ούτε κανένας δικαστής που ασχολήθηκα με αυτό το αρχείο δεν έχει καμία σχέση με τον Palamara. 
Και συμφωνώ μαζί του: αυτές οι παρεμβολές μεταξύ δικαστών είναι επαίσχυντες »!
"Ιωάννης Καποδίστριας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!