Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

ΓΟΝΕΙΣ Ξ Υ Π Ν Η Σ Τ Ε ! Λάρισα: Ορθόδοξοι Σύλλογοι διαφωνούν με την εισαγωγή μαθήματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία!

sexualikh diapaidagwghsh diavoyleysh 01

Λάρισα, 27 Μαΐου 2020
Στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, η διαβούλευση του οποίου ολοκληρώθηκε, στο άρθρο 1 προβλέπεται δράση με τίτλο “Εργαστήρια Δεξιοτήτων”. 
Στις “Δεξιότητες” περιλαμβάνεται η “σεξουαλική διαπαιδαγώγηση”, ως μάθημα ήδη από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό. Υπάρχει εξαιρετική ασάφεια στο τι ακριβώς θα περιέχει το σχετικό μάθημα.

Όμως: η ιατρική και παιδαγωγική εμπειρία, η έρευνα σε εκπαιδευτικά συστήματα στο εξωτερικό ή σε εγχώριες αναφορές καταδεικνύουν, χωρίς περιστροφές, ότι, όπου διδάσκεται, η «σεξουαλική αγωγή» ουσιαστικά λειτουργεί ως παρότρυνση προς την πρόωρη σύναψη σεξουαλικών σχέσεων ή τον “πειραματισμό”. 
Καταγράφηκε αύξηση των αμβλώσεων σε μικρή ηλικία. 
Έμμεσα διαφημίζονται ο πανσεξουαλισμός, η πορνογραφία και οι διαστροφές. 
Ακόμη κι αν δεν είναι αυτή η στόχευση– ποια είναι άρα γε; – πάντως αυτό το αποτέλεσμα έχει. 
Προσβάλλει βίαια και αναίτια την αθωότητα των νηπίων και διακόπτει τη φυσιολογική τους ψυχοσωματική εξέλιξη. 
Στερεί το θεμελιώδες δικαίωμα να ωριμάσουν στον καθορισμένο από τη φύση τους χρόνο και να χαρούν τη σταδιακή ανάπτυξη και ανακάλυψη του εαυτού τους και του άλλου. 
Διακινδυνεύει αποδεδειγμένα ή και βλάπτει, λιγότερο ή περισσότερο, την ψυχική και σωματική τους υγεία. Από πολλά στοιχεία κι από σχόλια στη διαβούλευση, συνάγεται ότι το μάθημα προπαγανδίζει σκοπούς του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος με κατεύθυνση όχι την γνώση, αλλά την διαμόρφωση αλλότριου ήθους. 
Σε συνδυασμό με τον καταναλωτισμό, η σεξουαλική «διαπαιδαγώγηση» εξαναγκάζει τα παιδιά μας σε πρώιμη εγκατάλειψη της παιδικότητάς τους και στρέβλωση του ήθους τους.
Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί μας– κι αυτό το γνωρίζουμε ως σωματεία χιλιάδων μελών, γονέων, τέκνων και εκπαιδευτικών– πέρα από τα άνω, υπογραμμίζουν ότι δύσκολα διδάσκεται σε τάξη τέτοιο μάθημα, ούτε προσφέρει κάτι ουσιαστικό. 
Τα παιδιά άλλωστε ωριμάζουν διαφορετικά. Πολλοί ιατροί σχετικών ειδικοτήτων επισημαίνουν τους κινδύνους της πρόωρης “ωρίμανσης” των παιδιών από την έκθεσή τους σε τέτοιο υλικό, όπως έχει αποδειχθεί επιστημονικά. 
Στην συντριπτική μας πλειοψηφία οι γονείς επιθυμούμε να διατηρήσουμε το θεμελιώδες δικαίωμα της αγωγής των παιδιών μας στο ζήτημα αυτό, της ιερότητας της σεξουαλικότητας και του σεβασμού προς την οικογένεια, που άπτεται βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών. 
Στην σχετική διαβούλευση τα σχόλια, συνολικά 2.884, περισσότερα από κάθε άλλο άρθρο (από 98 άρθρα, το αμέσως επόμενο έχει 1.638 σχόλια), είναι καταιγιστικά αρνητικά.
Κάποια από τα Σωματεία, εν μέσω των περιορισμών των ημερών, θέσαμε τα άνω στους κυβερνητικούς βουλευτές του Νομού μας και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.
Θα ακουστούμε οι γονείς; Θα γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά μας & η αθωότητα των παιδιών μας;
Παρέλκει να υπογραμμίσουμε ότι η όποια εκπαιδευτική (κρατική) παρέμβαση στο ζήτημα αυτό, εφ΄όσον διαπιστώνεται ανάγκη, μπορεί να λάβει χώρα εξατομικευμένα προς τον μαθητή μετά από συναίνεση και με συνεργασία του γονέα.
Γονείς: Να υπερασπιστούμε υπεύθυνα τα δικαιώματά μας και κυρίως την αθωότητα και το ήθος των νηπίων και των παιδιών μας.

Σύλλογος Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 24ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 23ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 19ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας
Ενωμένη Ρωμηοσύνη
Ένωση Θεολόγων Λάρισας
Γονέων Ένωσις «Η Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ) Λάρισας
Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Άγιος Δαμιανός»
Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Πορεία Αγάπης»
Σύλλογος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής «Ο Απόστολος Βαρνάβας»
Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο Μέγας Βασίλειος» Λάρισας
Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος»
Χριστιανική Εστία Λάρισας «Ο Απόστολος Παύλος»


"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

1 σχόλιο:

  1. Εδώ τα παιδιά μας θα μένουν αμόρφωτα λόγω του κακού συστήματος παιδείας ως και α-παιδείας που προωθεί η νέα υπουργός παιδείας. Όλοι Χάρι Ποτερ, Αϊνστάιν και μαθητευόμενη μάγοι Υπουργοί Παιδείας έχουν καταταλαιπωρήσει αυτό που λέγεται παιδεία στην Ελλάδα. ΓΑΠ, Γιαννάκου, Γαβρόγλου, Φίλης και τώρα Κεραμέως. Το κάνουν επίτηδες ότι κάνουν, γιατί όταν δεν έχεις παιδεία σε μια χώρα δεν έχεις όλα τα άλλα μαζί. Δεν χτίζει μέλλον, προσδοκάς μόνο παρόν. Άκουσα χθες τη σκ@τοσακούλα τον Φίλη(πρώην υπ. παιδείας) να δίνει έμφαση και να επαναλαμβάνει για την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση λες και είναι το μείζον. Για την Κεραμέως το μείζον είναι η τηλεκπαίδευση και λατινικά(αντί αρχαίων Ελληνικών), Για τον Γαβρόγλου η θρησκειολογία και η επίσκεψη τον παιδιών σε τζαμιά και η γνωριμία με τον βουδισμό και την γιόγκα. Ο ΓΑΠ ήθελε να απελευθερώσει την χρήση κάνναβης(τον προθάλαμο των ελαφριών ναρκωτικών για βαρύτερα) για θεραπευτικούς υποτίθεται λόγους. Τι να θυμηθώ τη Μαριέττα Γιαννάκου που ήθελε την Τούρκικη γλώσσα δεύτερη διδασκόμενη γλώσσα από τα σχολεία της Θράκης και που επί ημερών της είχαμε πολλά ανιστόρητα βιβλία όπως αυτό της Ρεπούση. Μην πάω παρά πίσω σε Ράλλη που άλλαξε τις καταλήξεις των λέξεων και άλλοι υπουργοί παιδείας που έκαναν άλλα. Μιλάμε για πόλεμο εναντίον της παιδείας από την ίδια την πολιτεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!