Σάββατο 30 Μαΐου 2020

ΣΚΛΗΡΟΣ διπλωματικός ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΠΑ - Ρωσίας, στήν ...Αθήνα!



...ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ "ΑΝΑΨΕ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟ ΣΠΙΡΤΟ";;;

Μία πραγματική σύρραξη σε διπλωματικό επίπεδο συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα. Πολύ σκληρές ανακοινώσεις που παραπέμπουν ευθέως σε αναβίωση του ψυχροπολεμικού κλίματος στην σχέσεις των δύο χωρών, που όμως γίνονται από τους διπλωμάτες που εδρεύουν στην χώρα μας.

Βιοχημικός - Τι συμβαίνει όταν ανάβετε ένα σπίρτο

Πώς καίγεται ένα σπίρτο σε slow motion

Και αυτό είναι ανησυχητικό. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο mega ο Αμερικανός πρέσβης κύριος Πάϊατ, Υποστήριξε ότι ο μόνος κερδισμένος σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύρραξης θα είναι ο πρόεδρος Πούτιν και η Ρωσία.

Η αναφορά αυτή προκάλεσε μία εξαιρετικά οργισμένη, και ασυνήθιστη αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα η οποία έστειλε το ακόλουθο δελτίο τύπου και συνέχισε με ανάρτηση του στο 'facebook'. 

Διαβάστε τες.

Δελτίο Τύπου της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας
στην Ελληνική Δημοκρατία

Είναι ανοησίες οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα στη συνέντευξή του στο MEGA TV ότι ο νικητής, σε περίπτωση κλιμάκωσης μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας, δήθεν θα είναι ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Είναι απαράδεκτο ένας ξένος διπλωμάτης να επιτρέπει στον εαυτό του κάτι τέτοιο. Προφανώς, ο πρέσβης απέκτησε αυτό το ανάρμοστο ύφος κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ουκρανία.

Είναι ευρέως γνωστή η χρόνια ανικανότητα των ΗΠΑ να λύσουν τις ενδονατοϊκές διαφορές, τις οποίες η Μόσχα δεν έχει πρόθεση να εργαλειοποιεί.

Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, η Ρωσία ήταν και παραμένει ο παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή.

28 Μαΐου 2020
Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια πιο γελοία και παράλογη επινόηση, όπως αυτή του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, ότι δήθεν η Ρωσία αντιτίθενται την Ευρωατλαντική κοινότητα, ότι δήθεν είναι προς συμφέρον της Μόσχας η ένταση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Είναι απαράδεκτο ένας ξένος διπλωμάτης να επιτρέπει στον εαυτό του κάτι τέτοιο. Προφανώς, ο πρέσβης απέκτησε αυτό το ανάρμοστο ύφος κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ουκρανία.

Είναι ευρέως γνωστή η χρόνια ανικανότητα των ΗΠΑ να λύσουν τις ενδονατοϊκές διαφορές, τις οποίες η Μόσχα δεν έχει πρόθεση να εργαλειοποιεί.

Η Ρωσία ήταν και παραμένει ο πυλώνας της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια.

https://olympia.gr/2020/05/28/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%87%ce%af%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%b4%ce%b9%cf%80%ce%bb%cf%89%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%cf%82-%cf%81/

http://greeknation.blogspot.com/2020/05/blog-post_828.html#more

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

1 σχόλιο:

  1. ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ-ΦΡΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ THINK TANK ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΑΤΟ-ΟΗΕ-ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ-ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: «ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ»

    http://greeknewsondemand.com/2020/05/30/%ce%b7%cf%87%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%bf-%cf%86%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb-2/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!