Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

ΗΠΑ: Το Ναυτικό κατεβάζει 'drone' με Laser! [ Β ί ν τ ε ο ]

Η πρώτη επίσημη δοκιμή θαλάσσης-αέροςΗ επιτυχής δοκιμή κατάρριψης ενός 'drone', έγινε στις 16 Μαΐου στον Ειρηνικό ωκεανό από το πολεμικό πλοίο 'USS Portland'.

AN/SEQ-3 Laser Weapon System - Wikipedia

ΗΠΑ: Πολεμικό πλοίο καταρρίπτει drone με λέιζερ σε άσκηση ...

Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ μας έδωσε μια ιδέα για το πώς θα διεξάγεται ο πόλεμος τα επόμενα χρόνια, επιδεικνύοντας ένα εξελιγμένο οπλικό σύστημα λέιζερ ικανό να “τυφλώνει” τους αισθητήρες του εχθρού και να καταρρίπτει αεροσκάφη.

The Amphibious Warship USS Portland Has Shot Down A Drone With Its ...

Η πρώτη γεύση έρχεται σε μορφή ενός συντόμου βιντεοκλίπ το οποίο δημοσίευσε το αμερικανικό ναυτικό εχθές στο οποίο φαίνεται ένα μη-επανδρωμένο αεροσκάφος να βάλλεται από μια ριπή λέιζερ, να αναφλέγεται και να πέφτει στη θάλασσα.
Το πλοίο από το οποίο έγινε η βολή είναι το USS Portland, κλάσης San Antonio που ελλιμενίζεται στη βάση του Περλ Χάρμπορ.

«Διεξάγοντας εξελιγμένες δοκιμές εν πλω, εναντίων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και μικρών πλωτών σκαφών, συγκεντρώνουμε πολύτιμες πληροφορίες για τις ικανότητες τον οπλικών συστημάτων λέιζερ στερεάς κατάστασης εναντίον πιθανών απειλών» δήλωσε ο καπετάνιος του Portland.


Το οπλικό σύστημα LWSD

Το οπλικό σύστημα LWSD, που τρέχει με 150 kilowatts και είναι 3 φορές δυνατότερο από τον προκάτοχο του, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Γραφείου Ναυτικών Ερευνών και της εταιρίας οπλικών συστημάτων Northtrop Grumman και χρειάστηκαν 34 μήνες και 91 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να ολοκληρωθεί.

US military could be using powerful LASER weapons by 2020 | Daily ...


https://conserva.gr/laser-wars-235/

========================

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ! 
ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ:

https://www.youtube.com/watch?v=3UVuV5WvraQ

"Ιωάννης Καποδίστριας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!