Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Η “ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ” ΤΟΥ ΡΟΚΦΕΛΛΕΡ…ΚΕΡΑΜΕΩΣ, ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Κ Λ Ε Ι Ν Ο Υ Ν τίς ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΝ 15-ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ !!!!


cats-3

Με νέα ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας παρατείνεται η ισχύς των προσωρινών περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας, όλων των θρησκειών και δογμάτων (όπως ίσχυε με την προηγούμενη ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.34060/2.6.2020) μέχρι και την 21/8/2020...κάτι που σημαίνει ότι η μεγαλύτερη εορτή της Ορθοδοξίας, τον Δεκαπενταύγουστο, θα εορταστεί σε Ναούς που δεν θα μπορούν σε καμμιά περίπτωση να είναι μέσα πάνω από 100 άτομα!

Τα παραπάνω έκανε γνωστά το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με την εν ισχύ ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας ο μέγιστος αριθμός των πιστών στους ναούς είναι 100 πολίτες, ενώ επιτρέπεται ένας άνθρωπος ανά πέντε τετραγωνικά μέτρα. 

Όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό για περιπτώσεις Ναών, όπως αυτόν της Μεγαλόχαρης στην Τήνο που έχει χιλιάδες επισκέπτες το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αλλά και τα πρόστιμα που πρόκειται να κοπούν, διότι είναι αδιανόητο να πιστέψει κάποιος, ότι θα πειθαρχήσουν οι πιστοί και μάλιστα μετά από όσα είδαν και έζησαν τις ημέρες του Πάσχα…

Συγκεκριμένα στην απόφαση αναφέρεται ότι:

Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων, κηδειών (και των σχετικών με αυτές θρησκευτικών λειτουργιών και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών εκδηλώσεων) και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, καθώς και η προσέλευση προσώπων για ατομική ή κατ’ ιδίαν προσευχή σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας (κάθε είδους και κάθε νομικού, κανονικού και εν γένει θρησκευτικού καθεστώτος ναών και παρεκκλησίων, ευκτηρίων οίκων, τεμενών, συναγωγών κ.λπ.) κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητάς τους, στο σύνολο της Επικράτειας μόνο υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας:

α) ο μέγιστος αριθμός ατόμων που επιτρέπεται να παρίσταται εντός του χώρου λατρείας προκύπτει από την τήρηση της αναλογίας ενός (1) ατόμου ανά πέντε (5) τ.μ. επιφάνειας, με ελάχιστη απόσταση ενός και ημίσεος (1,5) μέτρου μεταξύ τους προς όλες τις κατευθύνσεις. 

Στον υπολογισμό του προηγούμενου εδαφίου περιλαμβάνεται αποκλειστικά και μόνο η επιφάνεια του κύριου χώρου που εξυπηρετεί τις λατρευτικές ανάγκες και δεν συμπεριλαμβάνονται οι επιφάνειες τυχόν άλλων όμορων κυρίων χώρων του ακινήτου που εξυπηρετούν δραστηριότητες μη λατρευτικές (π.χ. χώροι σεμιναρίων και αναγνωστηρίων), τυχόν βοηθητικών χώρων (π.χ. γραφείων, αποθηκών), χώρων υγιεινής, κοινοχρήστων κ.λπ. 

Ο κατά νόμο υπεύθυνος θρησκευτικός λειτουργός οφείλει να προχωρήσει στην εσωτερική διαμόρφωση του χώρου λατρείας, ώστε να είναι αμέσως διακριτές οι θέσεις (ορθίων ή καθημένων) που μπορούν να καταλάβουν οι προσερχόμενοι και να διατηρείται ο μέγιστος αριθμός τους εντός του ορίου της προαναφερθείσας αναλογίας, καθώς και η απόσταση του ενός και ημίσεος (1,5) μέτρου μεταξύ τους προς όλες τις κατευθύνσεις,

β) σε περίπτωση που η επιφάνεια του χώρου λατρείας υπερβαίνει τα πεντακόσια (500) τ.μ., ως μέγιστος αριθμός παρισταμένων ορίζεται ο αριθμός εκατό (100),

γ) να τηρούνται όλα τα θεσπισθέντα προληπτικά μέτρα υγιεινής για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, όπως αυτά ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ και από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.


"Ιωάννης Καποδίστριας"

6 σχόλια:

  1. Δεν φταίει μόνο η υπουργός παιδείας.
    Φταίνε και αυτοί που θα έπρεπε να αντιδράσουν, αλλά δεν αντιδρούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα ἀγαπητέ Ἰωάννη Καποδίστρια !

      Τό ὄνομα εἶναι :Ἀρχιεπίσκοπος Ἱερώνυμος,ὁ ἐπικεφαλής τῆς Ἑλληνικῆς Ἐκκλησίας.

      Μοῦγκα,μοῦγκα καί πάλι μοῦγκα !

      Ὅτι πεῖ ἡ Κεραμέως μέ τήν μάσκα καί τά μέτρα ΜΟΝΟΝ γιά τήν ἐκκλησία !

      Ἐδῶ μέ χίλια ζόρια νά πῇ μία φράσιν γιά τήν Ἁγία Σοφία πού ἔκανε τζαμί ὁ τουρκαλᾶς καί σ᾿ αὐτή τό βάρος τό ἔριξε στόν πολιτισμό ! ! !

      Τί περιμένει κανείς ἀπό ἐκεῖ καί μετά γιά τήν Πίστιν μας ;

      Κάτι καλό,πάντως,ΟΧΙ !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Ἰωάννη Καποδίστρια !

      Διαγραφή
    2. Θερμές ευχαριστίες γιά τήν συμμετοχή καί τήν παρέμβασή σου αγαπητή μας Πελασγική.
      Από τό ..."αμίλητο νερό" εκ Θηβών τί να (πρωτο-) πεί κανείς;
      Πάντως εντελώς μεταξύ μας άν και όταν "αναχωρήσει" καί τόν αντικαταστήσουν, νά είμαστε βέβαιοι ότι ο επόμενος θά είναι τρίς χειρότερος.
      Ήδη οι 4 - 5 "υποψήφιοι" δεν κρατιούνται από τήν "αγωνία" , ποιός θα πάρει τό χρίσμα...
      Όσο γιά τόν Τζερώνυμο μέ τόν διοπτροφόρο και γενιοφόρο ΣΥΡΙΖΑΙΟ εκπρόσωπο τύπου διαρκώς δίπλα του, άς του συστήσουν αφού ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΕΜΦΑΝΩΣ νά ασκήσει καθήκοντα ΚΑΙ νά αρθρώσει τρείς λέξεις, νά εγκατασταθεί στό ιδιαιτέρως α π ο μ ο ν ω μ έ ν ο εξοχικό του.....
      Χαίρεται αγαπητή μας Πελασγική!

      Διαγραφή
  3. Διαφαίνεται ολοκάθαρα,που στοχεύουν οι νεοταξίτες ψευτοδεξιοί και αθλιοαριστεροί.Εμείς όμως δεν πρέπει να τους κάνουμε τη χάρη.Πρέπει να πολεμήσουμε μόνοι μας το λύκο που ήρθε στο μαντρί ,γιατί ο ποιμένας μας τρώει και πίνει μαζί με το λύκο,κι έχει αφήσει το ποίμνιο τελείως απροστάτευτο,απέναντι στα νεοταξικά αρπακτικά.Όλοι στις εκκλησιές μας το Δεκαπενταύγουστο.ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!