Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

''1984''. Α ν α ψ η λ ά φ η σ η (διαστρέβλωση!) της ιστορίας και 'fake news'…



Orwell 198475 George Orwell Quotes for All Time - MagicalQuote

Στο άκρως προφητικό βιβλίο ‘1984’ του Άγγλου George Orwell, το Υπουργείο Αλήθειας έχει την μεγάλη αποστολή να αναθεωρεί διαρκώς το παρελθόν (...) και να αποφασίζει ποια κομμάτια του θα διατηρήσει, ποια θα παραποιήσει και ποια θα εξαφανίσει τελείως, ανάλογα με τα συμφέροντα της ημέρας, με βασικό σκοπό να μη φαίνεται πουθενά ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν όσο καλά θα ήθελε το καθεστώς και ότι οι προβλέψεις του περιώνυμου Μεγάλου Αδελφού μπορεί να αποδείχθηκαν λανθασμένες. 
37 Best George Orwell images | George orwell, Orwell, Orwell quotes

Εκεί που δεν μπορεί να υπάρξει εύκολη αλλοίωση, γεγονότα και πρόσωπα εξαφανίζονται τελείως και εφευρίσκονται άλλα γεγονότα και άλλα πρόσωπα που – τι σύμπτωση! – ταιριάζουν απόλυτα στο προφίλ και τις επιθυμίες του Μεγάλου Αδελφού. 

George Orwell quotes | Gedachten, Teksten, Inspirerend

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αλήθεια τους, διότι εναλλακτικές απαντήσεις δεν υπάρχουν, κι έτσι πρόσωπα και καταστάσεις που μέχρι πρό τινος ήταν εντελώς ανύπαρκτα, «τώρα είναι εξ ίσου αυθεντικά, και με τα ίδια τεκμήρια, όσο ο Καρλομάγνος και ο Ιούλιος Καίσαρ».

TOP 25 QUOTES BY GEORGE ORWELL (of 767) | A-Z Quotes

Αναψηλάφηση της ιστορίας και fake news… 

Best George Orwell's quotes

Με πόση διαύγεια περιέγραψε ο συγγραφέας μια πραγματικότητα που διαπιστώνουμε καθημερινά να επαληθεύεται, όχι μόνο σε απολυταρχικά καθεστώτα, αλλά και στις λεγόμενες δημοκρατίες. 

George Orwell quote: The people will believe what the media tells ...

Όχι κατ’ ανάγκην με δικτατορικά διατάγματα, αλλά από τον φόβο της ‘πολιτικής ορθότητος’ και εν ονόματι της ‘προοδευτικότητος’, όπως την ορίζει όχι κάποιος Μεγάλος Αδελφός, αλλά τα μέσα μαζικής εξαπατήσεως και τα συμφέροντα που αυτά υπηρετούν. 

George Orwell Quote: If you turn the other cheek, you will get a ...

Η χρονολογία δεν έχει σημασία: το 2020 είναι το ίδιο... 1984, με άλλα ψηφία.



"Ιωάννης Καποδίστριας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!