Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Γ Ι Α Τ Ι δέν τό μάθαμε π ο τ έ ; 500δραχμο μέ τήν ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ χωρίς μ ι ν α ρ έ δ ε ς;;;;;

ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ,  
Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ο Ν Τ Α Ι  ΑΥΤΕΣ 
ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ! 
ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΜΕ   Υ Π Ε Ρ Η Φ Α Ν Ο Ι  !


Αγία Σοφία: Το πεντακοσάρικο με παράσταση της Αγίας Σοφίας (προσέξτε χωρίς μιναρέδες!) σχεδιάσθηκε το 1921* από την 'American Banknote Company' και παραδόθηκε το 1923 ταυτόχρονα με την Συνθήκη των Σεβρών,

όταν το ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ & πολυστεφανωμένο μέ ΝΙΚΕΣ θωρηκτό «Αβέρωφ» βρισκόταν αγκυροβολημένο στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχαν αποβιβαστεί ελληνικά αγήματα, με στόχο την πραγματοποίηση της Μεγάλης Ιδέας.

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟΥ 1923 ...

Το πεντακοσάρικο δεν κυκλοφόρησε όμως ποτέ, λόγω πληθωρισμού (κατά την επίσημη  δ ι κ α ι ο λ ο γ ί α)...

Το σπάνιο δείγμα είναι αρχειακό.


=================

*ΝΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ 1921, Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΗΛΑΥΝΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ, ΕΝΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ. 

Πατρινό Σαν Σήμερα-Ορκίζεται πρωθυπουργός ο Δημήτριος Γούναρης

ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥ (ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...) ΛΕΥΤΕΡΑΚΗ "ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ", ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ Δ.ΓΟΥΝΑΡΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ 5 ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΘΛΙΑ & ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΔΙΑΒΛΗΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΚΗΣ ΠΑΡΩΔΙΑΣ, ΤΗΝ ΔΙΑΒΟΗΤΗ 'ΔΙΚΗ ΤΩΝ 6'....

Athens First Cemetery in Greek: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ

Ο Δ.ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΣΥΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΥΠΟΒΑΣΤΑΖΟΜΕΝΟΣ, ΜΕ ΠΥΡΕΤΟ 40 (!) ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΤΟΥΦΕΚΙΣΟΥΝ...

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

2 σχόλια:

  1. ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ, ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΝΤΙΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ.ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΞΙ , ΗΤΑΝ Η ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΒΕΝΙΖΕΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ. ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΘΑΝΑΤΩΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ``ΚΑΛΥΨΗ `` ΜΙΑΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΕ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ . ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΤΕΒΛΗΘΗΣΑΝ ΕΝΤΟΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΥΣ. Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜ. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ. ΤΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟΥ. ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΜΕΙΓΜΕΝΟΙ ΤΟΣΟ Ο ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΗΣ ΟΘΩΝΑΙΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΚΟΝΔΥΛΗΣ , ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΑΝ ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ο ΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ…ΠΑΝΤΟΤΕ ΗΡΝΕΙΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟ – ΤΟΝ ΑΝΗΜΠΟΡΟ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΦΟ - ΔΗΜ. ΓΟΥΝΑΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!