Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Κατασχέθηκε πλοίο γερμανικής ΜΚΟ από τό Ιταλικό Λιμενικό, που .....διέσωζε μετανάστες!!!

Οι ιταλικές αρχές κατέσχεσαν το Sea-Watch 3 - CircoGreco

Οι ιταλικές Αρχές προχώρησαν σε κατάσχεση του πλοίου 'Sea-Watch 3' μιας ....γερμανικής ΜΚΟ, που διέσωζε μετανάστες στη Μεσόγειο.

Το Sea-Watch κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης διάσωσης με το λιμενικό της Λιβύης

Ελλιμενίστηκε το Sea Watch 3 | Πολιτική | DW | 29.06.2019

Στην κατάσχεση του πλοίου Sea-Watch 3 της γερμανική ΜΚΟ, Sea-Eye, προχώρησαν οι ιταλικές αρχές, ενώ αυτό βρισκόταν ελλιμενισμένο στο Πόρτο Εμπέντοκλε, στη Σικελία.

Το πλοίο είχε ξαναρχίσει τον Ιούνιο επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μεταναστών στη Μεσόγειο.
Οι ιταλικές Αρχές επικαλέστηκαν «πολλές παρατυπίες» για την κατάσχεση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη.

Σημειώνεται ότι το Sea-Watch 3 είχε δέσει στο λιμάνι της Σικελίας έπεται από περίοδο καραντίνας κι αφ΄ότου μετέφερε πάνω από 200 μετανάστες τους οποίους είχε διασώσει.

Mittelmeer: „Sea-Watch 3“ durfte nicht im Hafen von Lampedusa ...

Στελέχη του Λιμενικού που επιθεώρησαν το Sea-Watch 3 διαπίστωσαν «πολλές παρατυπίες τεχνικής και επιχειρησιακής φύσης που έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια όχι μόνο του πληρώματος, αλλά και αυτών που είχε διασώσει ή επρόκειτο να διασώσει» στο μέλλον, σύμφωνα με το Λιμενικό.

Το σκάφος της ΜΚΟ Sea-Eye θα παραμείνει υπό «διοικητική κατάσχεση» έως ότου αποκατασταθούν τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν, πρόσθεσε το Λιμενικό, σημειώνοντας ότι οι γερμανικές Αρχές οφείλουν να παρέμβουν και να εγγυηθούν ότι το πλοίο τηρεί τους κανόνες ασφαλούς ναυσιπλοΐας.

Σύμφωνα με τη γερμανική ΜΚΟ, το πλοίο της άρχισε την 6η Ιουνίου την πρώτη του αποστολή στη Μεσόγειο μετά την πανδημία του κορονοϊού.
Εξαιτίας της πανδημίας, Ιταλία και Μάλτα δεν επιτρέπουν πλέον την άμεση αποβίβαση μεταναστών που διασώζονται στην θάλασσα.

https://sputniknews.gr/kosmos/202007097781852-italia-katashethike-ploio-germanikis-mko-pou-diesoze-metanastes/

http://greeknation.blogspot.com/2020/07/blog-post_86.html

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!