Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Άχ, ρέ Μάκη, ΑΝ ήθελες....

Λ Υ Σ Σ Α Ξ Α Ν  τα Τουρκικά ΜΜΕ: 
Πώς σχολιάζουν τήν (τηλεοπτική) δήλωση Μ.Βορίδη για το "μουσείο" (ψευδοσπίτι!) του Κεμάλ Ατατούρκ...


Στο επίκεντρο επικριτικών σχολίων και αντιδράσεων του τουρκικού Τύπου βρέθηκε ο Μάκης Βορίδης. 
Στην Τουρκία, η οποία συνεχίζει να προκαλεί με κάθε τρόπο την Ελλάδα και τήν διεθνή κοινότητα, ειδικά μετά την απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, δεν "άρεσε" ΚΑΘΟΛΟΥ, η δήλωση του Έλληνος υπουργού Αγροτικής Αναπτύξεως......ότι το "μουσείο" (ΨΕΥΔΟΣΠΙΤΙ!) του Μουσταφά Κεμάλ στήν Θεσσαλονίκη, θα μπορούσε να μετατραπεί σε μουσείο μνήμης Γενοκτονίας του Ελληνισμού! 

Ο Μάκης Βορίδης μιλώντας το Σάββατο, στο 'MEGA' χαρακτήρισε "ά θ λ ι α" την απόφαση Ερντογάν για τήν μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και είπε ότι "χρειάζονται απαντήσεις από την διεθνή κοινότητα και φυσικά από την Ελλάδα». 

Σε ερώτηση για το είδος των απαντήσεων που πρέπει να δοθούν από ελληνικής πλευράς, ο κ. Βορίδης απάντησε, πως ένα από αυτά που μπορούν να γίνουν άμεσα και θα ήταν μια κίνηση «εξόχως συμβολική», έχει να κάνει με το μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη και τη μετατροπή του σε μουσείο μνήμης Γενοκτονίας του Ελληνισμού. 

«Θεωρώ ότι μπορεί και πρέπει να γίνει άμεσα» είπε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση αυτή σχολιάζεται έντονα από πολλά ΜΜΕ της γείτονος χώρας. Συγκεκριμένα, η Sabah μιλά για "σκανδαλώδη" και "υπερβολική" πρόταση του Έλληνα υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι θυμωμένη μετά την απόφαση για την Αγία Σοφία. 

Για "πρόταση- σκάνδαλο" κάνει λόγο και η 'Milliyet', ενώ η 'Hurriyet' αναφέρει ότι ο Έλληνας υπουργός "υπερέβη τα όρια" (!) με την πρότασή για το μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ.
Hurriyet
Sabah
Milliyet

"Ιωάννης Καποδίστριας"

3 σχόλια:

  1. Μέσα στα χίλια προδοτικά ολα αυτα τα χρονια είπε (του είπαν;;;) και ένα πιασάρικο..
    προφανώς για κάποιο λόγο το είπε.
    Εκεινος-οι γνωρίζουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι καλα ενταξξξ ....χ@@κε ο σουλτανος για το κεμαλ, αφου ο ιδιος καταργησε την αποφαση του να μην γινει τζαμι αλλα μουσειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και κάπως έτσι δουλεύουν τον αφελή κοσμάκη αντί για τα αυτονόητα...

    1) Κλείστε τα σύνορα να μην μπορούν να περάσουν οι νταλίκες με τα προϊόντα - εμπορεύματα τους για Ευρώπη.... ας πηγαίνουν μέσω Βουλγαρίας που και παραπάνω χιλιόμετρα είναι και το κόστος μεταφοράς θα τους βάζει μέσα μέχρι να αλλάξουν τα συμβόλαια με προμηθευτές κοκ
    2) Σταματήστε να εισάγετε οτιδήποτε έχει χώρα προέλευσης Τουρκίας...
    3) Κλείστε Εβρο και νησιά ώστε να μην μπορεί να επισκεφτεί κανένας μ@κ@κας νεοέλληνας την κ@λοχώρα τους αρά και την οικονομία τους...
    4) Για λόγους εθνικού συμφέροντος, 10πλασιαστε τα ποσά που θα πρέπει να πληρώνουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί για να παίζουν τούρκικά σήριαλ...αν θέλει και πάλι να τα σκάει ο κάθε Αλαφούζος...κλείστε τις τηλεοράσεις και στείλτε τους αυτόματα σε κανα χαρέμι να μάθουν να ...αφοδεύουν καλύτερα μην τους στείλω στο διάολο και θεωρηθώ κακός Χριστιανός...
    5) ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ...ΤΕΛΟΣ
    6) Σταματάνε ΑΜΕΣΑ οι εργασίες αναστήλωσης / αποπεράτωσης τζαμιών στη χώρα
    6) ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥΡΚΟΥΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
    7) ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟΣ ΜΟΥΦΤΗ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΩΝ
    8) ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΛΑΘΡΟ ΑΠΌ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΗΡΑΘΝ...
    9) ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΔΗΜΟΨΗΦΊΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
    10) ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΟΧΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΝΑΙ ...ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΊΤΕ ΓΙΑ ΜΠΟΥΚΑ ΣΤΟ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟ ...ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...

    Ολα τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή (και όπως πάντα) δύσπεπτη κατανάλωση που κανένα χάπι, γιατροσόφι και φύλλο Αλεξανδρείας δεν θα βοηθήσει να καταλήξει στον υπόνομο της ιστορίας και της χέστρας μας ...

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΣ ΜΑ ΠΟΤΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!