Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Τουρκική σημαία στήν ....Μύκονο! – Πρόσχημα η κακοκαιρία.....


Υβριδικός πόλεμος της Τουρκίας και ανυπόστατη από μετεωρολογικής πλευράς, είναι η απόδοση στον δυσμενή καιρό της παράδοξης εμφάνισης τουρκικών αλιευτικών στην περιοχή Πάρου, Μυκόνου και Αγαθονησίου. 
Η εμφάνιση αυτή πρωτοδημοσιεύθηκε από το Σάββατο 10η Ιουλίου 2020 το απόγευμα από την ηλεκτρονική εφημερίδα logotypos.gr της Σύρου. Η εφημερίδα είχε επισημάνει ότι τα αλιευτικά «παραμένουν στις θέσεις παρότι η θάλασσα αυτή τη στιγμή είναι κάλμα και δεν υπάρχει πρόβλημα στον διάπλου τους προς Τουρκία».

Εν τούτοις η δικαιολογία που δόθηκε στις 12 Ιουλίου επισήμως από το Λιμενικό Σώμα, είναι ότι: «…λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προστατευθούν από τον καιρό, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. 

Τα εν λόγω σκάφη κινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα και μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες θα κατευθυνθούν στον τελικό προορισμό τους, που είναι τα έναντι τουρκικά παράλια. 

Κατά συνέπεια, δεν τίθεται κανένα θέμα αλίευσης από τουρκικά αλιευτικά σκάφη, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων».

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες για την θάλασσα θεωρούνται οι καταιγίδες, η ομίχλη και οι θυελλώδεις άνεμοι που προκαλούν τρικυμιώδη θάλασσα. Θέμα ομίχλης ή καταιγίδων δεν υφίστατο για τις ημέρες αυτές. 

Επομένως στη συνέχεια θα εξετάσουμε τα επιστημονικά μετεωρολογικά στοιχεία ανέμου. 

Όπως θα δούμε δεν υπήρχαν θυελλώδεις άνεμοι, δηλαδή οκτώ μποφόρ ή περισσότερο, οι οποίοι ενδεχομένως θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν «δυσμενείς καιρικές συνθήκες».

η συνέχεια του άρθρου στο slpress.gr


"Ιωάννης Καποδίστριας"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!