Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Νέα αποδέσμευση βρετανικών (διπλωματικών) εγγράφων... ( Γιά απαιτητικούς καί γνώστες της ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ αγγλικής ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ καί ΔΙΠΡΟΣΩΠΙΑΣ! )

 γράφει η Φανούλα Αργυρού*


Εισαγωγή

Αποδεσμεύθηκαν σήμερα στο Βρετανικό Εθνικό Αρχείο (30.12.2020) σωρεία νέων βρετανικών πρωθυπουργικών και υπουργικών εγγράφων.

Από τον ένα πρωθυπουργικό φάκελο που αποδέσμευσαν για το Κυπριακό μετά από μόνο 24 χρόνια και που αναφέρεται στη περίοδο 1995-97, επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ο πρωταρχικός ρόλος των Βρετανών. 



Τα κυριότερα θέματα που καλύπτει είναι οι πύραυλοι S-300, το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα, ο διορισμός του Sir David Hannay και ο ρόλος που ανέλαβε για προετοιμασία λύσης («Σχεδίο Ανάν»), η πρωτοβουλία Richard Holbrooke που ναυάγησε, η κατηγορηματική δήλωση του βρετ. Υπ, Εξωτερικών Malcolm Rifkind, ότι οι δολοφόνοι των Ισαάκ και Σολωμού είναι εγκληματίες που πρέπει να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, οι βάσεις και άλλα. 

Θα αρχίσω με χρονολογική σειρά.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!