Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Το Πατριαρχείο Μόσχας ΔΕΝ θα κλείσει τους Ιερούς Ναούς! ( ΑΚΟΥΝΕ ορισμένοι ΕΔΩ; )

 


Στο τηλεοπτικό κανάλι “Ρωσία-24” μίλησε ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

Ο Σεβασμιώτατος, εξήγησε γιατί η Εκκλησία της Ρωσίας δεν θα προβεί σε κλείσιμο των Ιερών Ναών, όπως την άνοιξη, παρά το γεγονός ότι ο ποσοστό μόλυνσης με κοροναϊό είναι αισθητά υψηλό.




“Ανοίγουμε τις Εκκλησίες όχι για το παγκάρι, αλλά για χάρη των ανθρώπων. 
Με τον ίδιο τρόπο, τα νοσοκομεία υπάρχουν όχι να πάρουν χρήματα από τους ανθρώπους, αλλά για να θεραπεύσουν τους ανθρώπους. 


Έτσι μπορούμε να πούμε να κλείσουν νοσοκομεία λόγω της πανδημίας, έτσι ώστε τα άτομα με διάφορες ασθένειες να μην μολυνθούν από τον κορωνοϊό” – τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ιλαρίωνας.

Σύμφωνα με τον Σεβασμιώτατο, όταν οι υγειονομικές αρχές της Ρωσίας διέταξαν το κλείσιμο των εκκλησιών την περασμένη άνοιξη, η Εκκλησία το προχώρησε και σε εκείνες τις περιοχές όπου οι περιστάσεις το απαιτούσαν με αποτέλεσμα να παραμείνουν μέχρι και τώρα.

“Όμως όπου οι υγειονομικές αρχές δεν το απαιτούν, εμείς με δική μας πρωτοβουλία δεν θα κλείσουμε κανέναν Ναό. 

Υπάρχουν ανοιχτά εμπορικά κέντρα, καταστήματα, κινηματογράφοι, θέατρα, αίθουσες συναυλιών. 

Επομένως, δεν υπάρχει λόγος να κλείσουμε τις Εκκλησίες” συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ.

romfea.gr

https://orthodoxostypos.gr/%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bc%cf%8c%cf%83%cf%87%ce%b1%cf%82-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b8%ce%b1-%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%af%cf%83%ce%b5%ce%b9-%cf%84/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!