Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Καί μέ τήν ΕΛΛΗΝΙΚΗ Σημαία στό τελευταίο του ταξίδι, ο Πρίγκιπας Φίλιππος ... ( ΠΟΛΛΕΣ Φωτογραφίες )



Την περασμένη Παρασκευή, 09.04.2021, «έφυγε» από τη ζωή μόλις δυο μήνες πριν συμπληρώσει 100 χρόνια ζωής, βυθίζοντας στο πένθος την επί 73 χρόνια σύζυγό του, Βασίλισσα Ελισάβετ και την βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, ο πρίγκιπας Φίλιππος.



Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ  Ξ Ε Χ Ω Ρ Ι Ζ Ε  ΠΑΝΩ ΣΤΟ
ΦΕΡΕΤΡΟ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΗΠΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ.




Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με αυστηρούς περιορισμούς στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ.


Η Βρετανία αποχαιρέτησε σήμερα τον «παππού του έθνους» και «βράχο» της βασίλισσας Ελισάβετ πρίγκιπα Φίλιππο.





Με δάκρυα στα μάτια και το κεφάλι σκυμμένο ως ένδειξη σεβασμού η βασίλισσα Ελισάβετ καθώς συνόδευε το φέρετρο του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου, στο τελευταίο του ταξίδι από το κάστρο Γουίνδσορ στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου για την κηδεία του δούκα του Εδιμβούργου.




Ακολουθώντας, πίσω από το φέρετρο ήταν η βασιλική πομπή, με επικεφαλής τα παιδιά του πρίγκιπα Φίλιππου, πρίγκιπα Κάρολο – ο οποίος ήταν επίσης συγκινημένος -, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Άντριου και ο πρίγκιπας Έντουαρντ. 




Τα εγγόνια, συμπεριλαμβανομένων των πρίγκιπα Χάρι και Γουίλιαμ ακολούθησαν, αν και ανάμεσά τους μπήκε ο ξάδερφός τους, Πίτερ Φίλιπς.
(Οι φωτογραφίες είναι επιλογές του ιστολογίου μας).

https://www.ksipnistere.com/2021/04/blog-post_341.html

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!