Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Σάν πρωταπριλιάτικο....

 


Μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανάληψη της προεδρίας της Διεθνούς Συμμαχίας για την Μνήμη του Ολοκαυτώματος από την Ελλάδα...

Είναι τιμή και προνόμιο να σας καλωσορίζουμε στην εκδήλωση για την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA), τον μεγαλύτερο παγκόσμιο οργανισμό που ενώνει κυβερνήσεις, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και εμπειρογνώμονες, στο πλαίσιο της ιδιαίτερα σημαντικής αποστολής της προώθησης και της εμβάθυνσης της εκπαίδευσης, της μνήμης και της έρευνας για το Ολοκαύτωμα.



Προσέξτε τόν καταμερισμό τῶν σημαιῶν...
...Ρίχνοντας φως στο παρελθόν, στέλνουμε το πιο ξεκάθαρο μήνυμα για το μέλλονΔεν ξεχνάμε ποτέ. Ποτέ ξανά.

Η Ελληνική Προεδρία ετοιμάζει σειρά εκδηλώσεων που αποβλέπουν στο να διατηρηθεί ζωντανή αυτή η μνήμη, να διδαχθούν τα παιδιά μας το Ολοκαύτωμα και να επιστήσουν την προσοχή τους ώστε να αντιληφθούν τα βάθη στα οποία μπορεί να φτάσει η αγριότητα της ανθρωπότητας.

Η εκπαίδευση είναι η βασική ακτίνα στον τροχό της μνήμης, όχι μόνο ως κομμάτι της ύλης που διδάσκεται, αλλά κι έτσι όπως παίρνει σάρκα και οστά στα μουσεία, μέσω της έρευνας και μέσω του έργου των ιδρυμάτων. Αλλά και μέσω της εκτεταμένης κάλυψης στα παραδοσιακά μέσα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η εκπαίδευση είναι το όπλο του σκεπτόμενου ανθρώπου. Να βασίζεται στην εμπειρία και να χρησιμοποιεί τη λογική για να εξάγει συμπεράσματα. Αυτή είναι η καλύτερη άμυνα απέναντι στο δόγμα και στην υστερία. Τόσο ο Πλάτωνας όσο και ο Σπινόζα θα αναγνώριζαν την διαδικασία αυτή ως ασπίδα και ως φως που μπορεί να μας καθοδηγήσει.

Η Ελληνική Προεδρία του Οργανισμού IHRA συμπίπτει με τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για τη χώρα και τον λαό της. Άλλωστε, η σύγχρονη Ελλάδα είχε ως θεμέλια τις ανθρωπιστικές αξίες και τις οικουμενικές ελευθερίες. Η προσήλωσή μας στη μάχη ενάντια στον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό εδράζεται στον πυρήνα αυτών των αξιών και ελευθεριών..

... Καθώς τα χρόνια περνούν, είναι υποχρέωσή μας να πούμε την ιστορία. Να διατηρήσουμε ζωντανές τις μνήμες. Να αντλήσουμε διδάγματα. Και ποτέ, ποτέ να μην ξεχάσουμε.

Καί ἀπό τό ΥΠΕΞ : 

Η Ελλάδα ανέλαβε σήμερα, 1η Απριλίου 2021, την διαρκείας ενός έτους Προεδρία της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (International Holocaust Remembrance Alliance /IHRA).

Διαδεχόμενη την Γερμανική Προεδρία της IHRA, η Ελλάδα με βαθύ αίσθημα ευθύνης δεσμεύεται να προάγει το καίριο έργο της IHRA για να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη του Ολοκαυτώματος.

Λόγω της πανδημίας, η εκδήλωση παράδοσης-παραλαβής της Προεδρίας διεξήχθη διαδικτυακά και από ελληνικής πλευράς απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο αναλαμβάνων χρέη Προέδρου της IHRA, Πρέσβης Χριστόδουλος Λάζαρης.

Κεντρικό θέμα της Ελληνικής Προεδρίας θα είναι η «Διδασκαλία και μάθηση για το Ολοκαύτωμα: Εκπαίδευση για έναν κόσμο χωρίς ποτέ ξανά γενοκτονία». Στο πλαίσιο αυτό θα διεξαχθεί σειρά εκδηλώσεων με στόχο την εκπαίδευση των νεότερων γενεών, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας για το τί σημαίνει το Ολοκαύτωμα, ώστε να μην επαναληφθεί ποτέ. (ἀπό τήν σελίδα τοῦ ΥΠΕΞ,ἐδῶ)

Καί ἀπό τήν ἐπίσημον ἱστοσελίδα τοῦ IHRA,τό ἀφιερωμένο στήν Ἑλληνική προεδρία μέρος της,μᾶς ἐνημερώνει σχετικῶς : 

Το κύριο θέμα της Ελληνικής Προεδρίας θα είναι η Διδασκαλία και η Μάθηση για το Ολοκαύτωμα, που θα συμπληρωθεί από το θέμα της καταπολέμησης της άρνησης και της παραμόρφωσης του Ολοκαυτώματος στο Διαδίκτυο

Η Ελλάδα βλέπει την εμπειρία του Ολοκαυτώματος υπό δυναμική γωνία, ως προειδοποίηση και μάθημα για το παρόν και το μέλλον. Έτσι, θεωρούμε ότι η εκπαίδευση είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάμνηση και την πρόληψη, καθώς και το κύριο όπλο στην τοπική μάχη κατά της άρνησης και της παραμόρφωσης του Ολοκαυτώματος

...Η Ελληνική Προεδρία του IHRA 2021 θα τηρήσει επίσης ένθερμα τα τρέχοντα έργα του IHRA, όπως η διαδικασία διεύρυνσης, καθώς και το έργο Παγκόσμιας Task Force κατά της παραμόρφωσης του Ολοκαυτώματος που ξεκίνησε από την προηγούμενη γερμανική Προεδρία.

Στίς ἐπερχόμενες ἐκδηλώσεις ὅπως ἀνακοινώνεται μέσα ἀπό τήν ἐπίσημο σελίδα τοῦ  IHRA γιά τήν Ἑλληνική προεδρία, συμπεριλαμβάνεται τό Διεθνές συνέδριο Ρομά καί εἰλικρινῶς δέν μπορῶ νά καταλάβω τήν σύνδεσιν μέ τό ὁλοκαύτωμα τῶν ἑβραίων ! 

8 Απριλίου 2021 : Διεθνές Συνέδριο Ρομά 1971-2021

Η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά Το ELLAN PASSE διοργανώνει το Διεθνές Συνέδριο Ρομά 1971-2021 για να γιορτάσει μισό αιώνα από το Πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο των Ρομά, που πραγματοποιήθηκε το 1971 στο Λονδίνο, και επίσης την 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. 

Το συνέδριο, για το οποίο έχουμε ήδη λάβει την προστασία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σε τρεις διήμερες συνεδρίες, που θα πραγματοποιηθούν στις 8-9 Απριλίου20-21 Ιουνίου και στις 14 Σεπτεμβρίου. -15, 2021.(ἐδῶ)


Μάλιστα,τό ELLAN PASSE διοργανώνει διεθνές συνέδριο ( ἐδῶ)! Πάντως τήν προστασία τῆς Σακελλαροπούλου καί τοῦ  IHRA, τήν ἔχουν ἀμέριστον ! 

Ἄ,μάλιστα. Ὁλοκαύτωμα εἶχαν ὑποστῆ καί οἱ Ρομά ἀπό τούς Ναζί; ! Γιά κυττᾶξτε πού θά μᾶς προκύψουν δύο ὁλοκαυτώματα πού δέν πρέπει νά ξεχάσουμε ποτέ ! 

Εἰλικρινῶς,λυπᾶμαι ὅλα αὐτά τά ἐλληνόπουλα,ἀπό τό νηπιαγωγεῖο μέχρι τό Λύκειο πού θά τά ταράξουν,μά κυριολεκτικῶς θά τά ταράξουν στό τί σημαίνει Ὁλοκαύτωμα,τί σημαίνει ἡ ἄρνησίς του,τί σημαίνει ἡ παραμόρφωσίς του.Καί μάλιστα πακέτο γιά ἑβραίους καί ρομά ! 

Δέν τούς φτάνουν ὅλα ὅσα τραβοῦν μέ τόν ψευτο-ἰό καί τά μέτρα,τά τέστ,τούς ἐμβολιασμούς.Αὐτά πού ὡς συνέπεια ὅλης αὐτῆς τῆς ἀπάτης βιώνουν στά σπίτια καί τήν οἰκογένειά τους,θά ἔχουν καί τό τριβέλισμα τοῦ μυαλοῦ τους γιά τά ἑβραϊκά καί γύφτικα ὁλοκαυτώματα...

Πῶς τό εἶπε ὁ Κούλης; 

...να διδαχθούν τα παιδιά μας το Ολοκαύτωμα...Η εκπαίδευση είναι η βασική ακτίνα στον τροχό της μνήμης,..Η εκπαίδευση είναι το όπλο του σκεπτόμενου ανθρώπου... είναι υποχρέωσή μας να πούμε την ιστορία. Να διατηρήσουμε ζωντανές τις μνήμες. Να αντλήσουμε διδάγματα. Και ποτέ, ποτέ να μην ξεχάσουμε.

Ποίου σκεπτομένου ἀνθρώπου εἶναι ὅπλο ἡ ἐκπαίδευσις; Αὐτοῦ πού χειραγωγεῖται ἀπό τό νηπιαγωγεῖο γιά τήν διαφορετικότητα,τήν ἀνοχή,τήν δυσφορία τοῦ φύλου του,τήν παραποίησιν τῆς Ἱστορίας,τήν ἀντιστροφή ὅλων τῶν ἐννοιῶν; Ποίου σκεπτομένου ἀνθρώπου,αὐτοῦ πού τοῦ στερεῖται τήν πλέον βασική ἐλευθερα βούλησιν ν'ἀποφασίζῃ γιά τήν δική του τήν ὑγεία καί τόν γεμίζετε μέ τροποποιημένα,πειραματικά δηλητήρια; 

Τελικῶς,ὅλο αυτό μοῦ φάνηκε σάν πρωταπριλιάτικο,μεταφορικῶς καί κυριολεκτικῶς....

Υ.Γ.  Διαβάζοντας τήν ὀμιλία τῆς Σακελλαροπούλου,ἐν ὅψει τῆς 2μερίδος γιά τούς ρομά,μοῦ ἔκανε ἐντύπωσις τό παρακάτω.Δικά της λεγόμενα,γιά νά μήν παρεξηγηθοῦμε...

...Γνωρίζω ότι οι Ρομά είναι μια κοινωνική ομάδα που έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία και ότι τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης έχουν περιορίσει σημαντικά τις παραδοσιακές δραστηριότητές τους, από τις οποίες κυρίως βιοπορίζονται.(ἐδῶ)

Τί μοῦ θύμισε; Τόν πρόεδρο τῶν ρομά Θεσσαλίας,ὅταν τό καλοκαίρι μέ τήν καραντίνα πού τούς εἶχαν ἐπιβαλλη,εἶχε πῆ :  με τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας οι Ρομά δεν μπορούν να κυκλοφορούν για να κλέβουν και να ζητιανεύουν και θα πρέπει να επιδοτηθούν!.(ἐδῶ)


Ὅντως,ἡ Σακελλαροπούλου τόν ...ἐπιβεβαίωσε ! 

Εἴδατε πού ἔχω δίκαιο ὅταν λέω πώς ὅλο αὐτό μοῦ μοιάζει μέ πρωταπριλιάτικο...

 Ἡ Πελασγική

http://sxolianews.blogspot.com/2021/04/blog-post_69.html

5 σχόλια:

  1. Δηλαδή θέλουν να μας πουν ότι οι άλλοι Λαοί στον Β'Π.Π. δεν ειχαν σφαγές και ολοκαυτώματα αλλα μόνο ο περιουσιος ειχε αυτι το προνόμιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aκριβως αυτό είναι το μήνυμα το οποίο επιχειρούν να περάσουν .

      Διαγραφή
  2. Περισσότερα ολοκαυτώματα από τον Ελληνισμό,που έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου χιλιετίες τώρα,δεν έχει υποστεί κανένας άλλος λαός.Ας τιμήσουμε πρώτα τα δικά μας ολοκαυτώματα(που κάνουν τα πολιτικά μας τσόλια πως δεν τα βλέπουν),κι ας αφήσουμε των άλλων να τα τιμήσουν οι ίδιοι.Άντε στα τσακίδια λοιπόν και οι Οβριοί και οι βρομά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω την υποψία ότι ο μαλθακούλης είναι εβραικής καταγωγής....
    Όποιος γνωρίζει κάτι αποδεικτικό ας μας ενημερώσει σε σχόλιό του παρακαλώ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ εβραικη ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ''ολοκαυτώματος'' ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟΣΑΤΑΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ. ΠΩΣ ΦΑΝΕΡΩΝΩΝΤΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΚΑΘΑΡΜΑΤΑ. ΘΕΛΕΙ Η Π.....Α ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!