Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Τό μεγάλο στοίχημα Μητσοτάκη γιά τίς εκλογές! Κατεβάζει στο πολιτικό στίβο τούς "δηλωμένους" Πατέλη και Γιατρομανωλάκη, για να κερδίσει τους ομοφυλόφιλους, λεσβίες, 'τραβεστί'... και τις παρέες τους.....

 

Του Άρη Σπίνου

Αν του βγει σε καλό ή όχι θα το μάθουμε στις κάλπες. 

Έντονη επιθυμία να κατέλθουν στον πολιτικό στίβο έχουν εμφανίσει το τελευταίο διάστημα ο στενός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νίκος Γιατρομανωλάκης.



Το Μαξίμου είναι θετικό στην ενεργοποίησή τους στην πολιτική καθώς και τα δύο στελέχη, ως ανοικτά δηλωμένοι ομοφυλόφιλοι, θα μπορέσουν να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην προοδευτική (!) στροφή της παράταξης της Ν.Δ.

Ο κ. Πατέλης είναι ένας ενεργός υποστηρικτής της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων όταν δεν ασχολείται με τον συμβουλευτικό ρόλο του στον Πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο για το τραπεζικό σύστημα. Παράλληλα, αποτελεί και ένα ενεργό στέλεχος στα social media, δίνει συνεντεύξεις στα εγχώρια και ξένα MME, ανοίγει συνεδριάσεις χρηματιστηρίων, ενώ δηλώνει εμφατικά σε συνεντεύξεις του πόσο περήφανος είναι για τον σύζυγό του. 

Αν και τις προηγούμενες μέρες του έγιναν αυστηρές συστάσεις για την φράση του για τα διδακτορικά- για την οποία ζήτησε ειλικρινή συγνώμη- ο ίδιος αποτελεί ένα πρόσωπο το οποίο σκέφτεται πολύ σοβαρά ο Πρωθυπουργός να τον αναβαθμίσει στον επόμενο ανασχηματισμό και αργότερα να τον αξιοποιήσει σε μία θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, πρόθεση που βρίσκει απόλυτα και τον ίδιο τον κ. Πατέλη.

Γιατρομανωλάκης στην Α' Αθήνας.

Η περίπτωση του Νίκου Γιατρομανωλάκη είναι λίγο διαφορετική καθώς ο ίδιος έχει κατέλθει στο πολιτικό στίβο ως πολιτευτής με το Ποτάμι και μάλιστα στις εκλογές του 2015 βγήκε δεύτερος σε ψήφους στην Α Αθήνας. 

Είναι ο πρώτος υπουργός της κυβέρνησης που βγήκε ανοικτά και δήλωσε ομοφυλόφιλος ενώ διατηρεί και εκείνος ενεργό ρόλο στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ.

Η διαμόρφωση μιας προοδευτικής ατζέντας στη ισότητα των δύο φύλλων ήταν κύρια επιλογή της κυβέρνησης. 

Γι’ αυτό, άλλωστε, η κυβέρνηση φόρτσαρε στα θέματα της συνεπιμέλειας και της αναδοχής των παιδιών (που πλέον θα μπορούν και τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να είναι ανάδοχοι παιδιών). 

Αμφότερα τα νομοσχέδια βρήκαν καθ΄όλα σύμφωνα τα δύο προαναφερόμενα στελέχη.

Ο κ. Γιατρομανωλάκης, ωστόσο, ενδεχομένος να μην βρεθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αλλά να κατέβει στην Α΄ Αθήνας όπου έχει ήδη έτοιμη εκλογική βάση.

Πάντως, η γενικότερη αίσθηση είναι ότι η Ν.Δ. με τα δύο αυτά στελέχη θα διατηρήσει την πολύ σημαντική, για την σύγχρονη κοινωνία, στήριξη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και των ευρύτερων ομάδων των δικαιωματιστών. 

Το ζήτημα είναι όμως πως θα αντιδράσουν οι σκληροί δεξιοί που αποτελούν τουλάχιστον το 25% του εκλογικού σώματος της Ν.Δ.!

https://edolio5.blogspot.com/2021/05/blog-post_27.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!