Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Μπά; ; ; ...Ο αλβανικός στρατός ε ξ ο π λ ί ζ ε τ α ι από τούς Αμερικανούς, μέ πυραύλους 'Patriot' και ελικόπτερα 'Black Hawk'........

 Η Αλβανία έχει γίνει η όγδοη χώρα στην Ευρώπη, που είναι


εξοπλισμένη με το αμερικανικό πυραυλικό αμυντικό σύστημα, «Patriot». 
Τα νέα ανακοινώθηκαν από τον στρατηγό των ΗΠΑ Έρολ Μανίρ, ο οποίος δήλωσε τη Δευτέρα ότι το αεροπορικό σύστημα έχει αναπτυχθεί στην αεροπορική βάση Κουτσόβα.



Αυτό το σύστημα είναι η πρώτη λέξη της αμερικανικής στρατιωτικής τεχνολογίας και έχει προκαλέσει μια σειρά εντάσεων στην Ευρώπη, καθώς η ανάπτυξή του στην παλιά ήπειρο έχει θεωρηθεί ως απειλή από τη Ρωσία.

 Η τοποθέτησή του καθιστά δυνατή την άμυνα ενάντια σε μια πιθανή αεροπορική επίθεση, ρίχνοντας πυραύλους πριν φτάσουν στον στόχο. 
Βρίσκεται ήδη στη Γερμανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Ισπανία, τις Κάτω Χώρες, τη Σουηδία και την Ελλάδα.

Ο στρατηγός Μανίρ ανακοίνωσε επίσης ότι η Αλβανία σύντομα θα είναι εξοπλισμένη με τα πιο προηγμένα στρατιωτικά ελικόπτερα, τα Black Hawk.

Σχολιάζοντας την άσκηση «Defender Europe 2021», ο επικεφαλής του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας στην Πρεσβεία των ΗΠΑ, λέει ότι επί του παρόντος το ΝΑΤΟ δεν έχει συγκεκριμένα σχέδια για την κατασκευή άλλης στρατιωτικής βάσης στην Αλβανία εκτός από την αεροπορική βάση της Κουτσόβα. 

Τονίζει, ωστόσο, ότι η αλβανική κυβέρνηση αναμένεται να λάβει ελικόπτερα "Black Hawk" εντός του 2023 ως μέρος της αύξησης της στρατιωτικής ικανότητας.

Ο Μανίρ χαρακτήρισε ως «εξαιρετικά επιτυχημένη» (...) την πρόσφατη άσκηση με τον αμερικανικό στρατό και είπε ότι τα τελευταία χρόνια τήν Αλβανία επισκέφθηκαν αρκετοί σημαντικοί στρατηγοί (!) του ΝΑΤΟ για να εξετάσουν επενδυτικές ευκαιρίες...

Ο ίδιος είπε ότι η Αλβανία θα έχει σύντομα ελικόπτερα Blakc Hawk. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι το 2023 στη βάση θα υπάρχουν δύο τέτοια ελικόπτερα στις αλβανικές δυνάμεις.

Ο επικεφαλής του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας στην Πρεσβεία των ΗΠΑ είπε ότι η Αλβανία επιλέχθηκε για στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ λόγω γεωγραφίας και γεωστρατηγικής θέσης.

Americaneye.al, Gazetasi.al


The Hellenic Information Team


© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!