Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

"ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ" Ο Λ Ο Ι οι Δυτικοί! Λουκασένκο, σαν να λέμε 'CIA', ή 'Mossad', τεχνικές ι δ ί ο υ τύπου!



Ο Λουκασένκο σπάει τα ταμεία της χρηματοδοτούμενης "δημοκρατίας"!
 

Για "κρατική αεροπειρατεία" κάνει λόγο η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, αναφορικά με το συμβάν στο αεροδρόμιο του Μινσκ. Καταδικαστέα πράξη, πράγματι. 



Ποιος όμως έχει μεταφέρει την αντιπαράθεση από τη γη στους αιθέρες; Οι επιβάτες έφθασαν σώοι στον προορισμό τους, εκτός από έναν. Μήπως γι' αυτόν όλος ο... ντόρος;

Γιατί οι ηγέτες της Δύσης κόπτονται τόσο πολύ;

Η ιστορία της αναγκαστικής προσγείωσης του αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση Αθήνα- Βίλνιους, στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, Μινσκ, πήρε τεράστιες διαστάσεις. 

Είναι εντυπωσιακό το στοιχείο της αστραπιαίας, συντονισμένης αντίδρασης ευρωπαϊκών ηγεσιών! Μαζί και της Σβετλάνας Τιχανόφσκαγια!

Εννέα μόλις λεπτά της ώρας (!) μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στο Μινσκ, η Τιχανόφσκαγια βγήκε πανέτοιμη στα παραπήγματα της ενημέρωσης με βίντεο όπου καταγγέλλει το καθεστώς Λουκασένκο και καλεί τον «ελεύθερο» κόσμο να απαιτήσει την άμεση απελευθέρωση του συλληφθέντος Ρομάν Προτασέβιτς.

Ποιος είναι αυτός;

Επικεφαλής του τέλεγκραμ καναλιού NEXTA, ενός από τους βασικούς μοχλούς που καλούσε σε ξεσηκωμό τη νεολαία κατά του καθεστώτος της Λευκορωσίας τον περασμένο Αύγουστο. Επί μήνες ο Προτασέβιτς και οι συνοδοιπόροι του συνέχιζαν την αντικυβερνητική δράση τους, έτσι το εν λόγω κανάλι κρίθηκε εκτός νόμου ως «εξτρεμιστικό», που χρηματοδοτείται από το εξωτερικό!

Ο Προτασέβιτς διέφυγε στην Πολωνία όπου βρισκόταν ήδη η Τιχανόβσκαγια και από εκεί συντόνιζε την αντικυβερνητική του δράση, αναγνωρίζοντας ανοικτά, και αυτός και άλλα μέλη της ομάδας, ότι η όλη δράση τους χρηματοδοτείται από την Πολωνία, τη Λιθουανία και άλλες πηγές εκτός Λευκορωσίας!

Με αφορμή τη σύλληψή του και τον θόρυβο που ξέσπασε στην Ευρώπη, είδαν ξανά το φως της δημοσιότητας βιογραφικά στοιχεία του Προτασέβιτς.

Μετά το 2014 πέρασε στην Ουκρανία, εκπαιδεύτηκε σε στρατόπεδα των ενόπλων νεοναζιστών που λυμαίνονται τη χώρα αυτή εντελώς ελεύθερα και πήρε το βάπτισμα του πυρός στον πόλεμο στο Ντονμπάς!

Από τις αρχές του χρόνου και με βάση δικαστική απόφαση, ο Προτασέβιτς είναι καταζητούμενος από την αστυνομία της χώρας του!

Στην Ευρώπη, πάντως, ένιωθε πλήρη ασφάλεια! Όπως θα έλεγε κανείς, οι χιλιάδες ναζιστές-δήμιοι που διέφυγαν μετά την καταδίκη στη Νυρεμβέργη, σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Λουκασένκο στα χνάρια της πρακτικής των ΗΠΑ;

Ο συντονισμένος θόρυβος που ξεσηκώθηκε αμέσως με την προσγείωση του αεροσκάφους στο Μινσκ, είναι εντυπωσιακός. 

Σαν να επρόκειτο για κάτι πρωτοφανές! 

Και όμως.

Την πρακτική εξαναγκασμού προσγείωσης αεροσκαφών και συλλήψεων πολιτών οι ΗΠΑ την έχουν κάνει... ψωμοτύρι!

Τον Μάρτιο του 2008 σε κοινή επιχείρηση με την αστυνομία της Ταϊλάνδης, Αμερικανοί πράκτορες εισέβαλαν σε αεροσκάφος και συνέλαβαν τον Ρώσο πολίτη Βίκτωρ Μπούτο, τον μετέφεραν στις ΗΠΑ και τον φυλάκισαν δεκάδες χρόνια με αναπόδεικτες κατηγορίες.

Το Ιούλιο του ίδιου χρόνου στις Μαλδίβες πράκτορες άρπαξαν από το δωμάτιο του ξενοδοχείου τον γιο Ρώσου βουλευτή, και μετά τη μεταφορά του στις ΗΠΑ, τον καταδίκασαν. Έτσι, επειδή θεωρούν ότι ενεργεί ενάντια στα εθνικά τους συμφέροντα.

Το 2010 στη Λιβερία αυτή τη φορά, συνέλαβαν τον Ρώσο πιλότο Γιαρόσεβιτς ο οποίος μέχρι σήμερα εκτίει ποινή φυλάκισης 20 χρόνων στις ΗΠΑ!

Εκεί που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο είναι η ιστορία εξαναγκασμού προσγείωσης του προεδρικού αεροσκάφους του Έβο Μοράλες, στις 2 Ιουλίου 2013! 

Ο Πρόεδρος της Βολιβίας βρισκόταν στη Μόσχα σε επίσημη επίσκεψη. 

Έζησα εκείνη την ιστορία από κοντά γιατί στη Μόσχα έφθασε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα! 

Στον χώρο τράνζιτ του αεροδρομίου Σερεμέτιεβο όπου έφθασε η ελληνική αντιπροσωπεία, εκείνες τις μέρες βρισκόταν ο Αμερικανός νεαρός Έντουαρτ Σνόουντεν, που αυτομόλησε από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του, ταξίδεψε στη Ρωσία και ζητούσε καταφύγιο στο εξωτερικό. 

Οι φήμες οργίαζαν ότι αναζητεί τρόπους να φτάσει σε χώρα της Λατινικής Αμερικής. (Βενεζουέλα, Βολιβία κ.ά.).

Ε λοιπόν, οι… φωστήρες της CIA, θεώρησαν ότι τον πήρε μαζί του στο αεροπλάνο ο Έβο Μοράλες!

Το προεδρικό αεροσκάφος, μετά από τρεις ώρες πτήση, ειδοποιήθηκε ότι Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και Πορτογαλία υπαναχωρούν και δεν ανοίγουν τον εναέριο χώρο τους για να περάσει!

Οι πιλότοι αναγκάστηκαν να προσγειώσουν το αεροσκάφος στη Βιέννη! 

Όπου έγινε εξονυχιστικός έλεγχος! 

Αναζητούσαν τον Σνόουντεν. 

Εκείνος όμως δεν ήταν μέσα!

Η κίνηση αυτή που εξευτέλιζε κάθε ίχνος διεθνούς δικαίου, όχι μόνο δεν καταδικάστηκε από εκείνους που τώρα φωνασκούν, αλλά ως «μωρές παρθένες», ακολούθησαν πειθήνια τις εντολές του υπερατλαντικού επικυρίαρχου!

Ο Λουκασένκο δεν έφτασε ούτε καν στα όρια προκλητικότητας των ΗΠΑ! «Κατέβασε» ένα αεροπλάνο που μετέφερε έναν «δικό του τρομοκράτη, εξτρεμιστή» όπως τον χαρακτηρίζει το δικαστήριο της χώρας του. Αλλά έδρασε στον δικό του εναέριο χώρο. Όχι σε τρίτες χώρες, όπως κάνουν οι Αμερικανοί κρατικοί γκάνγκστερ! Κοντολογίς, έδρασε στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου υπεράσπισης της ασφαλείας της χώρας του, εξηγούν διαπρεπείς νομικοί!

Πόνος για τα ανθρώπινα δικαιώματα ή για το τσάκισμα του σχεδίου ανατροπής του καθεστώτος;

Οι βαρύγδουπες δηλώσεις των νωχελικών Ευρωπαίων γραφειοκρατών δείχνουν, εκτός των άλλων, και μια έκπληξη!

Εκπλήσσονται για το πώς είναι δυνατόν πράξεις που ως τώρα αποτελούσαν πρακτική των Αμερικανών, να επαναλαμβάνονται από κάποιον Λουκασένκο!

Οϊμέ, «χάλασε» ο κόσμος! 

Μήπως γι' αυτό, για να ανεβάσουν την «αξία» των διαμαρτυριών τους, «διαρρέουν» δεξιά και αριστερά ότι πίσω από την »κρατική αεροπειρατεία» βρίσκεται ο... Πούτιν;

Εν κατακλείδι, γίνεται κατανοητό ότι ο νεαρός Προτασέβιτς ηγείτο μιας καλά κουρδισμένης και αδρά χρηματοδοτούμενης έξωθεν μηχανής με στόχο την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας του.

Και δεν συνελήφθη με την ιδιότητα του μέλους της αντιπροσωπείας της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης, όπως μας ενημερώνει η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Η σύλληψή του τινάζει στον αέρα το «ταμείο» εισφορών στη «λευκορωσική δημοκρατία» που σε αυτή την περίπτωση βρίσκεται στην Πολωνία, Λιθουανία, κατά τις δικές τους ομολογίες! Κι είναι έτοιμοι, τώρα, να τρέξουν ξανά στα όργανα της Ευρώπης!

Και αναρωτιέται κανείς για τη σοβαρότητα και το βάθος των διεργασιών που για χάρη τους ροκανίζει τεράστια κονδύλια των Ευρωπαίων πολιτών ο ατελείωτος γραφειοκρατικός στρατός των ευρωκηφήνων!

https://sputniknews.gr/20210524/o-loykasenko-spaei-ta-tameia-tis-hrimatodotoymenis-dimokratias--13252319.html

http://ellinonea.blogspot.com/2021/05/cia-mossad.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!