Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

ΛΥΣΣΑΞΑΝ οι Τούρκοι!!!! Μαθητές τ ρ α γ ο ύ δ η σ α ν τόν Εθνικό μας Ύμνο, στήν νήσο μας Ρώ, παρουσία του Μητροπολίτου Ξάνθης! Β Ι Ν Τ Ε Ο

 




https://www.youtube.com/watch?v=-uuJ6JC82n4&ab_channel=PentapostagmaTV

Οι προκλήσεις και φασιστικές επιδιώξεις της Άγκυρας για τα νησιά μας αποκρύβουν πιθανά επικίνδυνα σχέδια υπό τους ήχους του πολέμου στην Ουκρανία https://www.pentapostagma.gr/ethnika-... ------------ Οργή και ενόχληση προκλήθηκε στην Τουρκία από την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, μαζί με την αντιπροσωπεία των μαθητών του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου Ξάνθης επισκέφτηκαν την Νήσο Ρω, όπου τελέστηκε το τρισάγιο υπέρ ανάπαυσης της ψυχής της μακαριστής κυρά της Ρω, αλλά και αγιασμός για την ενίσχυση του Διοικητού και των ανδρών του φυλακίου που υπηρετούν στο ανατολικότερο σημείο της Ελλάδος στην ακριτική Νήσο. Αυτό που τους ενόχλησε περισσότερο ήταν το βίντεο με τα παιδιά να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο κοντά στο μνήμα της κυρά της Ρω, ενώ στο ιστό κυμάτιζε η περήφανη ελληνική σημαία. Πριν μερικές ημέρες, η εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου άμυνας, μίλησε απροκάλυπτα για εκατοντάδες δήθεν παραβιάσεις από την πλευρά της Ελλάδος, με την παρουσία Ελλήνων αξιωματούχων σε ακριτικά νησιά μας, λες και θα ρωτήσουμε την Άγκυρα να θα πάμε σε αυτά.


Σήμερα τουρκικά ΜΜΕ, στηλιτεύουν την παρουσία ελληνικών δυνάμεων στα νησιά Ελαιούσα και Μεγίστη, θεωρώντας ότι αυτά εμπίπτουν εντός του “πεδίου εφαρμογής του EGAYDAAK”, με το οποίο οι Νεο-οθωμανοί σκέπτονται να επεκταθούν στο Αιγαίο, κινούμενοι απροκάλυπτα από φασιστικού τύπου θεωρίες και ιδεολογήματα. “Νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που δεν μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα με συμφωνίες είναι αμφισβητούμενα. Πρόκειται για 152 νησιά, βραχονησίδες στο Αιγαίο Πέλαγος τα οποία έχουν εποικιστεί, εξοπλιστεί και στρατιωτικοποιηθεί από την Ελλάδα”, αναφέρει απροκάλυπτα γνωστή τουρκική ιστοσελίδα σε κοινωνικό δίκτυο. Η αποκαλούμενη EGAYDAAK, η οποία περιλαμβάνει περισσότερους από 20 σχηματισμούς που ανήκουν στο σύμπλεγμα των Φούρνων. Πρόκειται για το αρκτικόλεξο της φράσης «Egemenligi Anlasmalarla Yunanistan’a Devredilmemis Ada Adacιkve Kayalιklar», δηλαδή «νησιά, νησίδες και βραχονησίδες των οποίων η κυριότητα δεν παραχωρήθηκε στην Ελλάδα με διεθνείς συμφωνίες και συνθήκες». Η Τουρκία υποστηρίζει ότι στη Συνθήκη της Λωζάννης (1923) με την οποία επικυρώθηκε η ελληνική κυριαρχία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία είχαν απελευθερωθεί κατά τον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο (1912-1913), όπως επίσης και στη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων (1947), με την οποία η ηττημένη Ιταλία παραχώρησε στην Ελλάδα την κυριαρχία της Δωδεκανήσου, υπάρχουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες με αμφισβητούμενο καθεστώς αφού δεν αναφέρονται ονομαστικά στις συνθήκες αυτές. Το τι θα πάρουν από όλα αυτά οι “γείτονες” είναι γνωστό και αναγράφεται στην ένδοξη ελληνική ιστορία ανά τους αιώνες.

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!