Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Η 15χρονη ιδιοφυΐα, ο Βασιλάκης από τήν Ελλάδα (ΚΑΛΥΜΝΟ), που έχει… τρελλάνει τον πλανήτη ! – Θέλει νά αποδείξει, ότι ο Χόκινγκ κάνει ΛΑΘΟΣ! ΥΠΑΡΧΕΙ Θ Ε Ο Σ !«Οι άθεοι τότε προσπαθούν να πουν ότι δεν υπάρχει Θεός, ενώ στην πραγματικότητα χρειάζεται περισσότερη πίστη για να πιστέψει κανείς ότι δεν υπάρχει Θεός, παρά για να πιστέψει ότι υπάρχει Θεός»!


Πάνε σχεδόν έξι χρόνια από τότε που ο Ουΐλλιαμ (Βασίλειος) Μαΐλλης, μάγευε το κοινό στην τελετή αποφοίτησής του από το λύκειο Penn-Trafford στο Πίτσμπεργκ, απαγγέλλοντας στίχους από τη Βίβλο στα αρχαία Ελληνικά και εξηγώντας αποφθέγματα του Καρτέσιου.

Τότε ήταν μόλις εννέα ετών.

Πριν από τέσσερα χρόνια ο μικρός ομογενής -παιδί θαύμα τον χαρακτήρισαν από την ηλικία των πέντε ετών- αποφοίτησε από το κολλέγιο Saint Petersburg στη Φλόριντα και ετοιμαζόταν να συνεχίσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα, όπως είπε σε τοπική εφημερίδα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, την ενορία του ιερέα πατέρα του, π. Πέτρου Μαϊλλη, στην περιοχή Τάμπα Μπέϊ.

Πριν από δύο χρόνια η ιστοσελίδα upsocl.com έκανε εκτεταμένο αφιέρωμα για τον Ουΐλλιαμ (Βασίλειος) Μαΐλλη, με τίτλο «13χρονος ιδιοφυΐα προσπαθεί να αποδείξει ότι ο Stephen Hawking έχει άδικο. Ισχυρίζεται ότι ‘ο Θεός υπάρχει’».
Η θεωρία για τον θεό.

«Οι άθεοι τότε προσπαθούν να πουν ότι δεν υπάρχει Θεός, ενώ στην πραγματικότητα χρειάζεται περισσότερη πίστη για να πιστέψει κανείς ότι δεν υπάρχει Θεός παρά για να πιστέψει ότι υπάρχει Θεός». 

Τόσο κατηγορηματικός ήταν ο μικρός ιδιοφυής Ουΐλλιαμ (Βασίλειος) Μαΐλλης, όταν προσπάθησε να εξηγήσει γιατί ο Stephen Hawking έκανε λάθος, όπως και όλοι οι άθεοι, λέει το δημοσίευμα.

Αυτή η 13χρονη ιδιοφυΐα, που έχει ήδη αποφοιτήσει από το κολέγιο, σπουδάζει για να γίνει αστροφυσικός για να αποδείξει ότι ο Θεός υπάρχει, βασίζοντας τα επιχειρήματά του στα έργα του Χόκινγκ.

Με αυτόν τον τρόπο, συμμετέχει στην (αιώνια) συζήτηση μεταξύ επιστήμης και θρησκείας. 
Ωστόσο, στην πορεία απαξιώνει την τελευταία ιδιοφυΐα που είχε ο πλανήτης μας.

Μάλιστα, πέρα από τις προσωπικές του πεποιθήσεις, ο Μαΐλλης εξήγησε με επιστημονικά επιχειρήματα γιατί ισχυρίστηκε όλα αυτά.

«Το πρώτο ποτό από το ποτήρι της φυσικής επιστήμης θα σε κάνει άθεο, αλλά στον πάτο του ποτηριού σε περιμένει ο Θεός. 

Λοιπόν, οι άθεοι προσπαθούν στη συνέχεια να πουν ότι δεν υπάρχει Θεός, ενώ στην πραγματικότητα χρειάζεται περισσότερη πίστη για να πιστέψεις ότι δεν υπάρχει Θεός παρά για να πιστέψεις ότι υπάρχει Θεός…

Γιατί είναι πιο λογικό ότι κάτι δημιούργησε το σύμπαν παρά ότι το σύμπαν δημιούργησε τον εαυτό του. Χρειάζεται περισσότερη πίστη για να πεις ότι το σύμπαν δημιουργήθηκε μόνο του παρά για να πεις ότι κάτι άλλο δημιούργησε το σύμπαν, επειδή αυτό είναι πιο λογικό» εξηγεί.

Δείτε το βίντεο

Ποιος είναι ο Ουΐλλιαμ (Βασίλειος) Μαΐλλης

Από την ηλικία των επτά μηνών ο Ουίλιαμ - με καταγωγή από την Κάλυμνο - μιλούσε με ολοκληρωμένες προτάσεις. 

Έμαθε πρόσθεση και αφαίρεση πριν κλείσει τα δύο, γνώριζε το αλφάβητο τριών γλωσσών ένα χρόνο αργότερα και στα τέσσερα ο μεγαλύτερος αδελφός του του είχε ήδη διδάξει άλγεβρα. 

Όταν ήταν πέντε ετών, διάβασε ένα βιβλίο γεωμετρίας 209 σελίδων σε μία νύχτα και ξύπνησε την άλλη μέρα λύνοντας περίπλοκα προβλήματα.

«Έκανε τα πάντα να φαίνονται σαν παιχνίδι», είπε ο πατέρας του. Σ’ ένα βίντεο που ο ίδιος ανήρτησε στο ΥοuTube, το καμάρι του διακρίνεται σε ηλικία τεσσάρων ετών να λύνει εξισώσεις και στην ίδια ηλικία να εξηγεί την έλλειψη ζωής στον πλανήτη Άρη.

Ο ψυχολόγος Τζόαν Ρούθζατς του Πανεπιστημίου του Οχάϊο, που ασχολήθηκε με τον Ουΐλλιαμ, είπε ότι παιδιά σαν κι αυτόν γεννιώνται μια φορά στα δέκα εκατομμύρια κι ότι έχουν μια έμφυτη τάση προς τον αλτρουϊσμό.

«Οι ιδιοφυΐες έχουν αυτή την τάση να κάνουν το καλό. Εστιάζουν στην ευρύτερη εικόνα της ανθρωπότητας», λέει. 

Κι όπως επισημαίνει, ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που συναντούν στο δρόμο τους είναι ότι το επίπεδο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσης δεν ικανοποιεί τα δυνατά μυαλά τους, ότι νιώθουν αποξενωμένοι από τους συνομηλίκους τους. 

Το κολλέγιο «φαντάζει πολύ καλύτερο μέρος για τα παιδιά-θαύματα. 

Οι άνθρωποι τα αποδέχονται… Έχουν πιο πολλά κοινά ενδιαφέροντα με μια οκτάχρονη ιδιοφυία απ’ ό,τι οι συνομήλικοί του».

«Θέλω ο κόσμος να ξέρει την αλήθεια»

Αλλά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του προσελκύει το διάστημα. Τον Αύγουστο ο μικρός θα αρχίσει σπουδές Φυσικής, ώστε να κάνει αργότερα -στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον – καριέρα στην Αστροφυσική και να εργαστεί στη 'NASA'.

«Ο στόχος μου είναι να έχω πάρει το διδακτορικό μου μέχρι να κλείσω τα 18», λέει. 

Έχει μάλιστα συγκεκριμένα σχέδια για το πώς θα αξιοποιήσει τις γνώσεις του: «Θέλω να αποδείξω μέσω της επιστήμης την ύπαρξη του Θεού για να μπορεί να ξέρει ο κόσμος την αλήθεια»!

Ο Ουΐλλιαμ έχει μάλιστα τη δική του θεωρία ότι η αθεΐα στηρίζεται εξ ίσου στην πίστη όσο και η θρησκεία κι ότι είναι πιθανότερο το σύμπαν να αποτελεί δημιούργημα μιας Ανώτερης Δύναμης παρά ένα τυχαίο περιστατικό. 

«Η Επιστήμη κι η Θρησκεία δεν διαφέρουν», λέει. «Η επιστήμη είναι ένα εργαλείο εξήγησης του κόσμου, δεν αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει Θεός»…


Πηγή: in.gr 

kanenazori.com

http://corfiatiko.blogspot.com/2022/05/15.html

6 σχόλια:

 1. Στην ΑΛΗΘΙΝΗ επιστήμη, όχι στην μυθιστορηματική ψευτο-επιστήμη, ΔΕΝ επιτρέπεται να υπάρχει ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ.
  Η ΑΛΗΘΙΝΗ επιστήμη, θεμελιώνεται πάνω ΜΟΝΟ σε όσα αντιλαμβάνονται οι πέντε αισθήσεις των ανθρώπων, και ΔΕΝ αποδέχεται ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ.
  Με πιο απλά λόγια: η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ επιστήμη (που ΔΕΝ έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με την μυθιστορηματική ψευτο-επιστήμη), θεμελιώνεται ΜΟΝΟ πάνω στην ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ και στο ΠΕΙΡΑΜΑ των ανθρώπων.
  Η ψευτο-επιστήμη που αρνείται την ύπαρξη του Θεού, στηρίζεται πάνω σε κάποιες αναπόδεικτες ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, οι οποίες όμως ΔΕΝ είναι αποδεκτές στην πραγματική επιστήμη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μερικά παραδείγματα ψευτο-επιστήμης: ΟΛΕΣ οι δήθεν "επιστημονικές" θεωρίες σχετικά με την δημιουργία του σύμπαντος κόσμου και της γης, διότι ΟΛΕΣ αυτές οι θεωρίες θεμελιώνονται πάνω σε κάποιες αναπόδεικτες και ΜΗ αποδεκτές ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ. Στην ίδια κατηγορία των δήθεν "επιστημονικών" θεωριών, ανήκουν και οι χρονολογήσεις που μιλούν για δήθεν δισεκατομμύρια ή εκατομμύρια χρόνια της γης και του κόσμου, διότι ΟΛΕΣ αυτές οι χρονολογήσεις θεμελιώνονται πάνω σε κάποιες αναπόδεικτες και ΜΗ αποδεκτές ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.

   Διαγραφή
  2. Είναι αυτονόητο ότι ΚΑΙ η ύπαρξη του Θεού, βρίσκεται ΕΞΩ από την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ επιστήμη, διότι: α) ο Θεός βρίσκεται ΕΞΩ από την παρατήρηση (με τις πέντε σωματικές αισθήσεις) και το πείραμα των ανθρώπων, και β) η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ επιστήμη ΔΕΝ αποδέχεται ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ.

   Η ύπαρξη του Θεού, ΒΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ στην καρδιά των ανθρώπων, αλλά αυτή η βίωση βρίσκεται ΕΞΩ από την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ επιστήμη.

   Διαγραφή
  3. Ε υ χ α ρ ι σ τ ο ύ μ ε πάρα πολύ καί γιά τά 3 ουσιαστικότατα σχόλιά σας!

   Διαγραφή
 2. Όλοι μιλούν για το μπιγκ μπαγκ (μεγάλη έκρηξη)από την οποία γεννήθηκε το σύμπαν,όμως δεν μας είπαν τι προϋπήρχε της μεγάλης έκρηξης ,ούτε πως από μια έκρηξη δημιουργήθηκε τάξη από το χάος,αφού όλοι ξέρουμε ότι μια έκρηξη φέρνει το χάος και όχι την τάξη.Επίσης πως μπορούν να αποδείξουν επιστημονικα ότι συνέβη αυτό το γεγονός;Μόνο εικασίες κάνουν,δεν μπορούν να αποδείξουν το γεγονός αλλά το πιστεύουν.Την ύπαρξη όμως του Θεού,δεν την αποδέχονται επειδή δεν μπορούν να την αποδείξουν.Υποκριτές με Υ κεφαλαίο..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πάσα επιστήμη στερημένης Αρετής ως ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ λογίζεται.Ολοι αυτοί που πήραν το τάλαντο απο τον Θεό να μπορούν να εξειδικευτούν σε μια επιστήμη νομίζουν οι ταλαίπωροι ότι μπορούν να αγγίξουν ή να αναλύσουν ή και να εξωμοιωθούν με τον Δημιουργό ορατών και αοράτων κτισμάτων και πλασμάτων,έτη φωτός μακράν και σε πλάνη βρίσκονται οι ολοι τους και θα το καταλάβουν τελείως την ώρα που θα περνάει η ψυχή τους τα ουράνια τελώνεια των φρικτών δαιμόνων........

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!