Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Άλλα λόγια νά αγαπιόμαστε.... ( Πιό ανιστόρητος πεθαίνεις! )

 


Ξέχασε νά αναφέρει, ότι οι σφαγές έγιναν από τούς Νεότουρκους του Κεμάλ, αλλά ΔΕΝ ξέχασε τήν... διαφορετικότητα...



«Η προάσπιση της ιστορικής γνώσεως με την αναγνώριση του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος είναι αυτονόητο χρέος της διεθνούς κοινότητας», τονίζει η K. Σακελλαροπούλου στο μήνυμά της για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.



«Εκατόν τρία χρόνια μετά το ανηλεές 'πογκρόμ', κατά τη διάρκεια της οθωμανικής αυτοκρατορίας, σε βάρος του ελληνισμού του Πόντου, η μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων αθώων, που σφαγιάστηκαν, ή εκτοπίστηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες, παραμένει ζωντανή. 


Η Ελληνική Πολιτεία έχει αναγνωρίσει την Ποντιακή Γενοκτονία και στις 19 Μαΐου αποτίει φόρο τιμής στους αδικοχαμένους Έλληνες της περιοχής αυτής. 


Αναγνωρίζοντας, ταυτόχρονα, την καθοριστική συμβολή των ξεριζωμένων Ποντίων στην οικονομική, πολιτισμική και κοινωνική ανόρθωση της πατρίδας μας.


Η προάσπιση της ιστορικής γνώσης με την αναγνώριση του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος είναι αυτονόητο χρέος της διεθνούς κοινότητας. 


Ιδιαίτερα η σημερινή επέτειος, σε μια συγκυρία που ο αυταρχικός αναθεωρητισμός (τί είναι αυτό, ρέ;) απειλεί ευθέως τη σταθερότητα του κόσμου μας, ενεργεί αποτρεπτικά, ώστε να μην ξαναζήσουμε παρόμοιες θηριωδίες. 


Ο σεβασμός στήν διαφορετικότητα (Έλεος! Που 


κολλάει αυτό τώρα;)


 καί η διαρκής επαγρύπνηση απέναντι στίς ...διακρίσεις 


καί


 τήν βία είναι ευθύνη όλων μας».

 

Εμπρηστικές δηλώσεις από Σουλτάνο: «Αποτίουμε φόρο τιμής στους στρατιώτες μας που έριξαν τον εχθρό στη θάλασσα το ‘22»


http://ixnos.blogspot.com/2022/05/blog-post_20.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!