Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

1860, στην ΙΘΑΚΗ τους έλεγε: "ο πόλεμος θά αρχίσει από ένα μικρό πριγκηπάτο, (βλ.ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ) , θα τελειώσει στήν ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ"!

φωτο πηγή 
https://www.protothema.gr/world/article/1225354/polemos-stin-oukrania-i-marioupoli-egine-stah

Φωτογραφίες από το πρόσφατο παρελθόν και το εγγύς μέλλον- όπως βομβάρδισαν οι Ρώσοι την Μαριούπολη έτσι θα ισοπεδώσουν και την Κωνσταντινούπολη.

Τα γνωρίζουν αυτά οι τούρκοι για αυτό και κάνουν τους δήθεν φίλους στους Ρώσους,
όμως και η ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ και η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ έχουν πνευματική σχέση με την ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Γνωρίζετε αδελφοί ότι η όμορφη Ιθάκη δεν είναι μόνο ένας τουριστικός προορισμός για να αράζουν τα γιωτ των πλουσίων αλλά ένα μέρος μοναδικό με μοναδική ιστορία και πνευματικότητα.
Είναι μέρος που γεννάει μεγάλους αγίους όπως τον ΑΓΙΟ ΡΑΦΑΗΛ τον εξ Ιθάκης και τον ΟΣΙΟ ΙΩΑΚΕΙΜ τον Βατοπαιδινό μοναχό που στα χρόνια του 1821 βγήκε από την Μονή του για βοηθήσει τον Ελληνικό χειμαζόμενο λαό και επέστρεψε στην γενέτειρα του που ήταν αγγλοκρατούμενη τότε για να την βοηθήσει καθώς και  τους Έλληνες  πρόσφυγες που συνέρρεαν εκεί από το Μεσολόγγι , το Σούλι και άλλα μέρη. 

Τόσα έτη αρθρογραφούμε, αλλά σήμερα εν μέσω καύσωνος αισθανθήκαμε ΔΕΟΣ γιατί με " σημεία" οδηγηθήκαμε να ανοίξουμε το βιβλίο του Κωνσταντίνου Π. Κανέλλου από την Ιθάκη που συνέγραψε επιμελώς το έτος 2000 το Συνάξαρι του Οσίου Πατρός  ΙΩΑΚΕΙΜ του ΙΘΑΚΗΣΙΟΥ ή του Παπουλάκη ( όπως τον λένε) του Βατοπαιδινού αυτού ΑΓΙΟΥ και να διαβάσουμε στην σελίδα 107 την προφητεία του:  
"ο πόλεμος θα αρχίσει από ένα μικρό πριγκηπάτο , θα τελειώσει στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ"

Το Ιερόν Σκήνωμα του Οσίου Ιωακείμ στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στον ΣΤΑΥΡΟ της Ιθάκης

  ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΙΓΚΗΠΆΤΟ ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΕΚΕΙ;

ΚΡΙΜΑΙΑ , Λουγκάνσκ (LNR) και του Ντονέτσκ (DNR) στην Ανατολική Ουκρανία - Ιστορικά στοιχεία 

Αδιάλειπτη παρουσία του Ελληνισμού  εδώ και 27 αιώνες

" Το τελευταίο ελεύθερο ελληνικό έδαφος που υποτάχθηκε υπήρξε το Πριγκιπάτο των Θεοδώρων που ιδρύθηκε το 1204 από απογόνους του Θεόδωρου Γαβρά"

Εκεί θα ιδρύσει μια νέα πόλη, στην οποία θα δώσει το όνομα της Παναγίας: Μαριούπολη."  


ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ 

" Η ελληνική μητρόπολη της περιοχής υπήρξε η χερσόνησος της Κριμαίας. Οι πρώτες ελληνικές εγκαταστάσεις (Παντικάπαιον, Νυμφαίον, Θεοδοσία, Χερσόνησος κ.ά.) δημιουργήθηκαν, κυρίως από Ιωνες, στα τέλη του 7ου – αρχές του 6ου π.Χ. αιώνα. Η Χερσόνησος θα παραμείνει απρόσβλητη κατά την εποχή των νομαδικών μετακινήσεων που χαρακτήρισαν τον 4ο μ.Χ. αιώνα και θα ενταχθεί στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία έως τον 14ο αιώνα που θα καταληφθεί από τους Τατάρους και θα ενταχθεί στο τουρκικό Χανάτο της Κριμαίας (Qrm Yurtu), που ήταν υποτελές στους Οθωμανούς. Τα νότια εδάφη της Κριμαίας θα ενσωματωθούν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. 

Το τελευταίο ελεύθερο ελληνικό έδαφος που υποτάχθηκε υπήρξε το Πριγκιπάτο των Θεοδώρων που ιδρύθηκε το 1204 από απογόνους του Θεόδωρου Γαβρά και συνυπήρχε για πολύ καιρό με το ταταρικό Χανάτο. 

Τον Δεκέμβριο του 1475 το Φρούριο των Θεοδώρων, που βρισκόταν επί του όρους Μαγκούπ (30 χιλιόμετρα από τη Σεβαστούπολη και 15 από τη Χερσώνα), θα πέσει στα χέρια των Οθωμανών παρά τη γενναία άμυνα του Αλέξανδρου Γαβρά, έπειτα από εξάμηνη πολιορκία.

Ο τουρκικός ζυγός (ταταρικός και οθωμανικός) θα πάψει μόλις το 1783, όταν η χερσόνησος θα καταληφθεί από τους Ρώσους. 

Λίγο πριν όμως, το καλοκαίρι του 1778, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είχε μεταναστεύσει προς τα ρωσοκρατούμενα εδάφη, βόρεια της Αζοφικής Θάλασσας. 

Εκεί θα ιδρύσει μια νέα πόλη, στην οποία θα δώσει το όνομα της Παναγίας: Μαριούπολη. 

Από εκεί και πέρα η ελληνική μητρόπολη της Ουκρανίας θα έχει μεταφερθεί στην περιοχή της Μαριούπολης με τα 23 ελληνικά χωριά. Με τα διατάγματα της Αικατερίνης Β΄ του 1779 και του 1790, η περιφέρεια της Αζοφικής με πρωτεύουσα τη Μαριούπολη απέκτησε το καθεστώς της αυτόνομης διοικητικής περιοχής (ουέζντ)."  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο 

https://www.kathimerini.gr/society/752928/oi-ellines-tis-oykranias/

ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΦΗΤΕΨΕ Ο ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

 
μεταξύ των πολλών άλλων προείπε και αυτά: 
" οι κλέφτες θα φύγουν από τα βουνά και θα κατέβουν στα παζάρια" 
" θα έρθει μια εποχή που θα σηκωθούν τα Σόδομα και τα Γόμορα που θα λέγει ο μικρός στον μεγάλο ¨ σώπα εσύ να κρίνω εγώ , σήκω εσύ να κάτσω εγώ¨" 
" θα κλωτσάς τα χρήματα στον δρόμο και δεν θα σκύβεις να τα πάρεις" 
" θα πηγαίνεις από εδώ στην Λεύκη για να δεις άνθρωπο" 
" το Θιάκι θα γίνει μοναστήρι και η μισή Κεφαλονιά"
" μια κίτρινη φυλή θα κυριέψει τον κόσμο"  
( σελ. 107) Ο ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜ Ο ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ 1786 -1868) 
Ιθάκη 2000  Κωνσταντίνου Π Κανέλλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!