Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Ο διάσημος 'Κάπταιν Κέρκ' William Shatner: Ο δημιουργός του 'Star Trek', θά στριφογυρίζει στόν ...τάφο του!


Κατά τη διάρκεια μιας εκτενούς συνομιλίας μιας ώρας στο San Diego Comic-Con το Σάββατο, το σύμβολο της ποπ κουλτούρας William Shatner επέμεινε ότι ο δημιουργός του σύμπαντος του 'Star Trek', θα ήταν εξαιρετικά δυσαρεστημένος με τις νέα επεισόδια που θα κυκλοφορήσουν στην διαδικτυακή πλατφόρμα Paramount+.


                     

Ο συγγραφέας και παραγωγός Τζιν Ρόντενμπερι (Gene Roddenberry) δημιούργησε το Star Trek για την τηλεόραση του NBC το 1964. Η σειρά δεν τα πήγε πολύ καλά, αλλά το NBC του έδωσε άλλη μια ευκαιρία και του ζήτησε να κάνει μερικές αλλαγές και να δημιουργήσει έναν άλλο πιλότο.


Ο δεύτερος πιλότος, ο οποίος έκανε τον William Shatner να γίνει ο Captain James TKirk, εκτόξευσε τη σειρά το 1966 και έτσι προέκυψε μια από τις πιο επιτυχημένες και εμπορικές δημιουργίες στην ιστορία του Χόλλιγουντ, από το 1966 έως σήμερα - καθώς μια μακρά λίστα νέων σειρών έχει παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια στα κανάλια της Paramount

Το σύμπαν του Star Trek κάλυψε όλη την γκάμα των μορφών ψυχαγωγίας. 

Από τηλεόραση σε ταινίες μέχρι παιχνίδια, κινούμενα σχέδια, βιβλία, περιοδικά… ό,τι φανταστείτε, το Star Trek τα κατάφερε.

Όμως, όσον αφορά τον 91χρονο Σάτνερ, ο Τζιν Ρόντενμπερι δεν θα ήταν τόσο ενθουσιασμένος από όλα αυτά τα νέα επεισόδια Trek, είπε στο Hollywood Reporter.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας διάρκειας μιας ώρας με παρουσιαστή τον ηθοποιό  Kevin Smith, που κυμαινόταν από «διασκεδαστικά» έως «σοβαρά» θέματα, ο Shatner ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι κάτι από το νέο Trek δείχνει να μπορεί να ανταγωνιστεί τις δικές του τρεις σεζόν από το 1966 έως το 1968.

Ο Σάτνερ ήταν κατηγορηματικός στην ερώτηση. «Κανένα από αυτά», απάντησε απότομα.

Αλλά δεν ήταν μια απάντηση απλώς εγωϊστική. Ο Shatner πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι και ο Roddenberry θα συμφωνούσε.

«Γνώρισα τον Τζιν Ρόντενμπερι για τρία χρόνια αρκετά καλά», είπε ο Μπιλ, «θα στριφογύριζε στον τάφο του για κάποια από αυτά τα πράγματα».

Πράγματι, ήταν πολύ γνωστό στον κόσμο του Star Trek ότι οι σύγχρονοι παραγωγοί των διαφόρων σειρών, συμπεριλαμβανομένου του Star Trek

The Next Generation (1987-1994), δεν μπορούσαν να περιμένουν τον Roddenberry να είναι εκτός σκηνής. 

Ο Roddenberry κράτησε σφιχτά το όραμά του για το Star Trek και οι συνάδελφοί του παραγωγοί θεώρησαν ότι περιόριζε υπερβολικά τη δημιουργική τους διαδικασία με τις πολύ συγκεκριμένες ιδέες του για το είδος του μέλλοντος που θα απεικόνιζε η εκπομπή του.

Όταν ο Roddenberry πέθανε το 1991, αυτό τελικά έδωσε στους παραγωγούς εκπομπών, συμπεριλαμβανομένων των Deep Space Nine (1993-1995), Voyager (1995-2001) και Enterprise (2001-21005), την ευκαιρία να μεταφέρουν το Star Trek σε περιοχές που ο Gene δεν θα μπορούσε ποτέ. επέτρεψαν όταν ήταν ζωντανός και είχε τον έλεγχο του σύμπαντος του Star Trek.

Ακόμη και με τη σημερινή νέα σειρά, τα επεισόδια εξελίσσονται σε περιοχές που ο Τζιν δεν θα επέτρεπε ποτέ. 

Ο σταρ του Star Trek και σκηνοθέτης της τηλεόρασης Jonathan Frakes το αναγνώρισε πρόσφατα όταν μιλούσε για ένα από τα επεισόδια του Picard που είχε σκηνοθετήσει.

           

Ο Frakes σημείωσε ότι ένα επεισόδιο που απεικόνιζε σύγκρουση μεταξύ δύο από τα μέλη του πληρώματος της σειράς δεν θα είχε συμβεί ποτέ όταν ο Τζιν ήταν ζωντανός.

«Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να είχαμε κάνει [μια σκηνή σαν αυτή] στην σειρά μας», είπε ο Frakes στο Hollywood Reporter το 2020. «Γιατί;» ρωτήθηκε από το Reporter. «Τζιν Ρόντενμπερι. 

Ο δημιουργός του Star Trek πίστευε ότι, στο Star Trek the Next Generation του 24ου αιώνα, δεν θα υπήρχε σύγκρουση μεταξύ «της οικογένειας, του πληρώματος του Enterprise».

Πράγματι, η φετινή σεζόν του Picard έδειξε τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2024 και απεικόνισε τους αξιωματούχους μετανάστευσης των ΗΠΑ ως αδιάφορους, κακούς, αυταρχικούς που θα ήταν μέρος αυτού που τελικά οδηγεί τη γη σε μια φασιστική δικτατορία που φτάνει στο διάστημα και αρχίζει να τρομοκρατεί όλους τους εξωγήινους του γαλαξία.

και: Το «εβραϊκό» Star Trek

ΚΟ / πηγή

http://redskywarning.blogspot.com/2022/07/william-shatner-star-trek-woke.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!