Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

ΓΟΝΕΙΣ! ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΝΟΥ ΣΑΣ! Η 'Disney' βάζει ΤΕΛΟΣ στά φύλα καί υιοθετεί ( μά "φυσικά"! ) τήν ....ουδετερότητα του φύλου ! ! !

 

Οι «νεραϊδονονές» της 'Disney', που ντύνουν τά


 παιδιά πριγκίπισσες και ιππότες στα θεματικά


 πάρκα της στις ΗΠΑ, αλλάζουν όνομα γιά νά


 στείλουν...




Οι «νεραϊδονονές» της 'Disney', που ντύνουν τα παιδιά πριγκίπισσες και ιππότες στα θεματικά πάρκα της στις ΗΠΑ, αλλάζουν όνομα για να στείλουν μήνυμα υπέρ της ...σ υ μ π ε ρ ι λ η π τ ι κ ό τ η τ ο ς.
ΤΙ;


Ο νέος όρος που χρησιμοποιείται, πλέον, είναι «μαθητευόμενοι». 
Ο αγγλικός όρος (apprentices) είναι ουδέτερος προς το φύλο κάτι που "κρίνεται σημαντικό για την έκφραση της ταυτότητας των υπαλλήλων", όπως είπε η εταιρεία...

Ο νέος τίτλος αφορά σε μέλη του προσωπικού που εργάζονται στις τοποθεσίες της Bibbidi Bobbidi Boutique, όπου μεταμορφώνουν τα παιδιά σε εμβληματικούς χαρακτήρες της Disney με μακιγιάζ, βερνίκια νυχιών, χτενίσματα και κοστούμια. 

Οι εργαζόμενοι ονομάζονταν έως τώρα «Νεραϊδονονές σε εκπαίδευση», αλλά τώρα ονομάζονται «Μαθητευόμενες Νεραϊδονονές» σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η 'μπουτίκ' αποτελεί «μακροχρόνια παράδοση για τις οικογένειες, που φέρνουν τα παιδιά τους για να ντυθούν και να φτιαχτούν ως οι αγαπημένοι τους χαρακτήρες της Disney» σημειώνεται.
Τι αλλαγές έρχονται...

Μετά την αλλαγή της ονομασίας, τα μέλη του προσωπικού που δεν προσδιορίζονται ως γυναίκες, μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία, χωρίς να εμφανίζονται ως γυναικείοι χαρακτήρες.

Η απόφαση αντανακλά μια ευρύτερη προσπάθεια της Disney να αναβαθμίσει τα πάρκα της, ώστε να είναι πιο ....περιεκτικά.

Πέρσι, ο πρόεδρος του τμήματος θεματικών πάρκων της Disney, Josh D’Amaro, δήλωσε πως τα πάρκα είναι μέρη «όπου είναι όλοι ευπρόσδεκτοι» και δεσμεύτηκε «να εκσυγχρονίσει τις αξίες τους και να αλλάξει τις κατευθυντήριες γραμμές για τον τρόπο εμφάνισης και ένδυσης των εργαζομένων».

Ο D’Amaro δήλωσε ότι η εταιρεία θα παρέχει «μεγαλύτερη ευελιξία» στις ενδυμασίες των μελών του προσωπικού, ενώ θα επιτρέπονται και συγκεκριμένα τατουάζ.

Οι κανόνες αναβαθμίζονται έτσι ώστε οι εργαζόμενοι «να εκφράσουν καλύτερα την κουλτούρα και την ατομικότητά τους» τόνισε ο ίδιος.

4 σχόλια:

  1. Το Άγιον Όρος για την βάπτιση από «ομόφυλο ζεύγος»:

    https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/51378-to-agion-oros-gia-tin-vaptisi-apo-omofylo-zeygos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειλικρινώς νά μας συγχωρέσετε ανώνυμε αναγνώστη, αλλά άν τήν διαβάσατε καί εσείς αυτήν τήν ανακοίνωση, τί γεύση σας άφησε;

      Διαγραφή
    2. Άνοστη Άγευστη Άοσμη Άχρωμη Αόριστη Άδιευκρίνιστη και γενικά ότι συμπεριλαμβάνει το άλφα στερητικό στις λέξεις.....αγαπητέ Καποδίστρια

      Διαγραφή
  2. ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΩΜΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!