Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Ο διωγμός των αιρετικών συνεχίζεται: Ο Bhakdi ξανά στα δικαστήρια - Επικριτικοί δικηγόροι μιλούν για πολιτική διαδικασία


"Το κράτος δικαίου εξακολουθεί να τραντάζεται: η δίκη του Bhakdi τελειώνει με αθώωση" - κάτω από αυτόν τον τίτλο έγραψα εδώ στις 23 Μαΐου για τη δίκη εναντίον του καθηγητή ιατρικής και επικριτή των μέτρων για τον κορωνοϊό ενώπιον του περιφερειακού δικαστηρίου στο Plön στο Schleswig-Holstein. Ωστόσο, οι "αναταράξεις" είναι τώρα αρκετά διαφορετικές από ό, τι ελπίζαμε. Επειδή το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, το οποίο δεσμεύεται από τις οδηγίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης της μαυροπράσινης πολιτειακής κυβέρνησης στο Κίελο, άσκησε έφεση, η διαδικασία εισέρχεται τώρα στον δεύτερο γύρο. Ο Bhakdi πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον των δικαστών για δεύτερη φορά - αυτή τη φορά θα ακούσει την υπόθεση ενώπιον του Περιφερειακού Δικαστηρίου του Κιέλου.

Η κατηγορία είναι τραβηγμένη και φαίνεται να έχει πολιτικά κίνητρα: υποκίνηση μίσους και ευτελισμός του Ολοκαυτώματος. Ο δικαστής στην πρώτη δίκη είχε δώσει στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα ένα ισχυρό χαστούκι στο πρόσωπο. Διαπίστωσε ότι οι δηλώσεις του Bhakdi κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2021 καθώς και σε μια συνέντευξη δεν ήταν αξιόποινες. Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα είχε απαιτήσει 90 ημερήσιες αποζημιώσεις για τον Bhakdi. Από 91, θεωρείται ότι έχετε ποινικό μητρώο.

Από την αρχή της διαδικασίας, η αρμόδια εισαγγελική αρχή την είχε απορρίψει χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες, διότι δεν διαπίστωσε κανένα ποινικό αδίκημα. Ως αποτέλεσμα, το ανώτερο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα επιλήφθηκε της υπόθεσης προκειμένου να την φέρει τελικά στο κατηγορητήριο. Απέτυχε παταγωδώς στο δικαστήριο τον Μάϊο.

Τώρα η αρχή προσπαθεί ξανά. Πραγματικά είναι εμμονικική με τον ιατρό, του οποίου οι προειδοποιήσεις αποδείχθηκαν σωστές από πολλές απόψεις. Όσο υψηλότεροι στην κλίμακα, τόσο πιο στενά ευθυγραμμίζονται οι δικαστές – διότι σε πολλές, αν όχι σε όλες, τις υποθέσεις, αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την προαγωγή τους σε ανώτερα δικαστήρια. Οι δικαστές που δεν ευθυγραμμίζονται έχουν λιγότερες ευκαιρίες σταδιοδρομίας σε περίπτωση αμφιβολίας.

Τον Μάϊο, αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν μπροστά από το περιφερειακό δικαστήριο για την αθώωση του Bhakdi. Στα πανό, εμφάνιζαν συνθήματα όπως: «Όποιος λέει την αλήθεια θα κατηγορηθεί» ή «Φίλος του λαού. Το Schleswig σε αγαπάει». Άλλοι ανήρτησαν πανό με κόκκινη καρδιά και την επιγραφή "Ευχαριστούμε Sucharit Bhakdi". Ο 76χρονος έφτασε επάνω σε ένα ηλεκτρικό πτυσσόμενο ποδήλατο στο δικαστήριο. Οι υποστηρικτές του τον υποδέχτηκαν με ζητωκραυγές και χειροκροτήματα. Η αστυνομία βρισκόταν επί τόπου με περίπου 50 αστυνομικούς.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, κατέστη σαφές ότι η εισαγγελέας δεν είχε καμμία βάση για τα επιχειρήματά της, ανέφερε ένας θεατής: Για παράδειγμα, τα επίμαχα βίντεο έπρεπε να προβληθούν στο σύνολό τους, επειδή ο εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας προφανώς γνώριζε μόνο τις δηλώσεις που ελήφθησαν εκτός πλαισίου, αλλά όχι το πλαίσιο. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτο σε αυτό το πλαίσιο: Το δικαστικό μας σώμα είναι τόσο υπερφορτωμένο που ένας καταδικασμένος δολοφόνος γυναικών ή παιδεραστών μπορεί να αφεθεί ελεύθερος επειδή δεν τηρούνται οι προθεσμίες λόγω έλλειψης προσωπικού. Για τον Bhakdi, από την άλλη πλευρά, υπάρχει χρόνος.

Ο δικαστής δικαιολόγησε την αθώωση λέγοντας ότι άλλες ερμηνείες έπρεπε να ληφθούν υπόψη στην περίπτωση διφορούμενων δηλώσεων. Δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς ότι οι παρατηρήσεις του καθηγητή σήμαιναν αποκλειστικά την κυβέρνηση του Ισραήλ και όχι τον λαό, είπε ο δικαστής.

Εδώ είναι οι δηλώσεις του Bhakdi για τις οποίες έπρεπε να πάει στο δικαστήριο:

«Οι άνθρωποι που έφυγαν από αυτή τη χώρα, από αυτή τη χώρα όπου ήταν το μεγαλύτερο κακό, και βρήκαν τη χώρα τους, έχουν μετατρέψει τη δική τους χώρα σε κάτι που είναι ακόμη χειρότερο από ό, τι ήταν η Γερμανία. (...) Αυτό είναι το κακό με τους Εβραίους: μαθαίνουν καλά. Δεν υπάρχουν άνθρωποι που μαθαίνουν καλύτερα από αυτούς. Αλλά τώρα έχουν μάθει το κακό – και το έχουν εφαρμόσει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Ισραήλ βιώνει τώρα την κόλαση».

Η εισαγγελία του Κιέλου – σε αντίθεση με την εισαγγελία, η οποία στη συνέχεια απήγγειλε κατηγορίες – δεν το θεώρησε αξιόποινη υποκίνηση μίσους ή σχετικοποίηση του Ολοκαυτώματος. «Οι δηλώσεις που έγιναν από τους κατηγορούμενους στο βίντεο στρέφονται κυρίως εναντίον του κράτους του Ισραήλ ως τέτοιου, αναφερόμενοι στην πολιτική εκεί κατά τη διάρκεια των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας COVID 19», ανέφερε η δήλωση.

Συγκρίνετε αυτές τις δηλώσεις με δηλώσεις άλλων διασημοτήτων κατά των ανεμβολίαστων – τις οποίες μπορείτε να βρείτε εδώ (https://reitschuster.de/post/bhakdi-prozess-was-bei-uns-volksverhetzung-ist-und-was-nicht/). Ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζονται εδώ δύο μέτρα και δύο σταθμά είναι εξωφρενικός.

Το Δίκτυο Κριτικών Δικαστών και Εισαγγελέων έγραψε (https://netzwerkkrista.de/2022/06/12/ist-professor-bhakdi-ein-volksverhetzer/) σχετικά με την κατηγορία της υποκίνησης μίσους: «Στις δηλώσεις που περιγράφονται από τον Bhakdi, ωστόσο, δεν υπάρχει τίποτα απολύτως να βρεθεί από την αρχή που θα ταίριαζε σε αυτόν τον ορισμό». Και: «Επομένως, αυτή η κατηγορία δεν πρέπει να γίνει δεκτή σε μια ερμηνεία που βασίζεται στη νομολογία του ανώτατου δικαστηρίου».

Το δεύτερο απόσπασμα για το οποίο κατηγορείται ο Bhakdi έχει ως εξής:

«Είναι σαφές σε όλους όσους γνωρίζουν ότι με την επίσημη έγκριση των εμβολίων, έχει επιτευχθεί το πρώτο ορόσημο της ατζέντας και ανοίγει ο αγώνας για την επίτευξη του τελικού στόχου. Αυτός ο απώτερος στόχος είναι η δημιουργία μιας νέας πραγματικότητας και δεν περιλαμβάνει τίποτα άλλο από το δεύτερο Ολοκαύτωμα. Η κατάργηση της ανθρωπότητας στη σημερινή της μορφή».

Όσον αφορά την κατηγορία ότι ο καθηγητής υποβάθμισε έτσι το Ολοκαύτωμα, το δίκτυο γράφει: «Μια ρητή άρνηση ή ευτελισμός του Ολοκαυτώματος, της εθνικοσοσιαλιστικής γενοκτονίας στο Τρίτο Ράϊχ, δεν μπορεί να συναχθεί από αυτή τη δήλωση. Αντίθετα, θεωρεί δεδομένο το Ολοκαύτωμα και τη φρίκη του».


Ελπίδα για εμπειρογνωμοσύνη και θάρρος

Συμπέρασμα των επικριτικών δικαστών και εισαγγελέων τον Ιούνιο: «Το κατηγορητήριο της Εισαγγελίας του Schleswig δεν είναι οριστικό και για τις δύο κατηγορίες, ακόμη και στα αντικειμενικά γεγονότα της υπόθεσης. Οι παρατηρήσεις του Bhakdi καλύπτονται από το θεμελιώδες δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης. Προκύπτει η υποψία ποινικού δικαίου. Το περιφερειακό δικαστήριο του Plön πρέπει να διαθέτει επαρκή νομική εμπειρογνωμοσύνη και επαρκές θάρρος για να αρνηθεί την έναρξη της κύριας διαδικασίας για νομικούς λόγους."

Τον Μάϊο, έγραψα: «Η αθώωση είναι ένας θρίαμβος για το κράτος δικαίου». Η έφεση του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα, από την άλλη πλευρά, αποτελεί ντροπή για το ίδιο. Εκμεταλλεύεται τα εγκλήματα του Τρίτου Ράϊχ για να εκφοβίσει τους επικριτές της κυβερνητικής πολιτικής – μια τάση που είναι πολύ κοινή στη Γερμανία σήμερα. Και αυτός είναι ο κανόνας μεταξύ των υποστηρικτών του κόκκινου-πράσινου zeitgeist. Συχνά δυσφημούν τους διαφωνούντες ως «Ναζί» χωρίς να χρειάζεται να φοβούνται νομικές συνέπειες όπως ο Bhakdi.

Εδώ είναι το βίντεο μου από την αθώωση τον Μάϊο με ένα φωτορεπορτάζ



ΠΗΓΗ: https://reitschuster.de/post/ketzerverfolgung-geht-weiter-bhakdi-muss-erneut-vor-gericht/

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!