Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

(υπέροχες φωτογραφίες ενός ευγενικού, μεγαλοπρεπούς πλάσματος) Ένας άνδρας μετατρέπει την αγάπη του για τα άλογα σε μεγαλοπρεπή τέχνη και μοιράζεται με τον κόσμο φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα

Από την Louise Chambers

15 Μαρτίου 2023

Ένας Βραζιλιάνος λάτρης των αλόγων, μεγαλωμένος στη φάρμα του παππού του, έχει μετατρέψει τη δια βίου αγάπη του σε ένα πολύτιμο επάγγελμα φωτογραφίζοντας άλογα για να μοιραστεί τη μαγευτική ομορφιά τους με τον κόσμο.

Ο Antonio José Oliveira Mendes Neto (https://www.tonymendesphotography.com/bio), 33 ετών, γνωστός επαγγελματικά ως Tony Mendes, γεννήθηκε στο Itanhém στην πολιτεία Bahia της Βραζιλίας. Εκπαιδευμένος νοσηλευτής, ζει σήμερα στο Maceió, Alagoas, και ανακάλυψε το ταλέντο του στη φωτογραφία λίγο μετά την αποφοίτησή του.

«Είχα δύο [αμερικανικά] άλογα και αγόρασα μια φωτογραφική μηχανή για να μάθω πώς να τα φωτογραφίζω. Έχοντας ήδη άλογα και γνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά τους, με βοήθησε πολύ να πετύχω μια γρήγορη εξέλιξη στη φωτογραφία αλόγων», δήλωσε ο Tony στους Epoch Times. «Αυτό που ήταν απλώς ένα χόμπυ έγινε το επάγγελμά μου. Έχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια».


                                                          Tony Mendes. (Ευγενική προσφορά του Tony Mendes)


                                                                (Ευγενική προσφορά του Tony Mendes)


"Horse Soul": Η φωτογραφία έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις στα MUSE Photography Awards 2023: Fine Art Platinum Winner και Nature Gold Winner. (Ευγενική προσφορά του Tony Mendes)

Λιγότερο από ένα χρόνο αφότου έστρεψε την κάμερά του προς το αγαπημένο του θέμα, ο Tony λάμβανε προμήθειες. Συνέχισε να εργάζεται για τον παππού του, ο οποίος του έδωσε άδεια για να τραβήξει φωτογραφίες, μέχρι το 2016, όταν σταμάτησε να εργάζεται στο αγρόκτημα για να επενδύσει στο νέο του επάγγελμα.

«Όλα αυτά τα χρόνια φωτογραφίζοντας άλογα, έμαθα ότι όταν έχεις σεβασμό, στοργή και υπομονή, μπορείς να δημιουργήσεις μια σχέση εμπιστοσύνης. Είναι πολύ έξυπνα και ευαίσθητα όντα που παρατηρούν ακόμη και τις εναλλαγές της διάθεσής μας», δήλωσε ο Tony.

«Στόχος μου είναι να δείξω στους ανθρώπους με καλλιτεχνικό μάτι πόσο πολύ αγαπούν και σέβονται τα άλογα, προσπαθώντας να σπάσω την προκατάληψη που εξακολουθεί να υπάρχει για τον ιππικό αθλητισμό από μερικούς ανθρώπους».

                                                Φεγγαρόλουστη. (Ευγενική προσφορά του Tony Mendes)

Η κύρια πρόκληση του Tony στη συνεργασία με αυτούς τους μεγαλοπρεπείς γίγαντες είναι να τα κάνει να κάνουν ό, τι θέλει, αφού «δεν καταλαβαίνουν τι ζητάμε».

Με τα χρόνια, έχει αναπτύξει τεχνικές που τραβούν την προσοχή, όπως η χρήση ενός κουτιού ήχου για να αναπαράγει το χλιμίντρισμα του αλόγου, στρέφοντας το ανακλώμενο φως ενός καθρέφτη και φυσώντας μέσα από ένα κέρατο.

«Κάθε κατάσταση είναι διαφορετική και με την εμπειρία έμαθα να ξεπερνάω αυτές τις δυσκολίες», δήλωσε ο Tony, ο οποίος ηγείται ετήσιων εργαστηρίων φωτογραφίας για να μοιραστεί τις γνώσεις και την εμπειρία του με άλλους λάτρεις της φωτογραφίας αλόγων.

Με την αυξανόμενη ζήτηση από παγκόσμιους πελάτες, ο Tony χρησιμοποιεί τρέχον, υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό για τις φωτογραφίες του, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφικών μηχανών mirrorless και τηλεφακών για μεγαλύτερη εμβέλεια και καλή προοπτική. Όλες οι φωτογραφίες του περνούν από μετα-επεξεργασία για να διορθώσουν το φως, το χρώμα και το καδράρισμα και να αφαιρέσουν τις ατέλειες και «ο,τιδήποτε ανεπιθύμητο», όπως μύγες ή ορατές προδιαγραφές σκόνης.

                                                           Royal. (Ευγενική προσφορά του Tony Mendes)

                                                                    (Ευγενική προσφορά του Tony Mendes)


                                                                    (Ευγενική προσφορά του Tony Mendes)

Μία από τις αγαπημένες φωτογραφίες του Tony μέχρι σήμερα είναι ένα πλάνο με τίτλο "Horse Soul".

Είπε: «Δίδασκα τεχνικές φωτισμού στους μαθητές του εργαστηρίου μου και κατάφερα να τραβήξω αυτή τη φωτογραφία. Κρατήθηκε για σχεδόν έξι μήνες μέχρι που αποφάσισα να το εγγράψω σε διαγωνισμό. Βραβεύτηκε σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες».

Ένα άλλο από τα αγαπημένα του Tony είναι το "Rolex", μια φωτογραφία που τραβήχτηκε τυχαία.

«Φωτογράφισα το άλογο όταν ανέβαινε ένα λόφο προς το μέρος μου. Ήταν ένα πολύ δυνατό άλογο και η φωτογραφία ήταν εντυπωσιακή. Δύσκολα θα επαναληφθεί. Αυτή η φωτογραφία έλαβε επίσης τρία βραβεία», δήλωσε ο Tony.


                                                                    (Rolex: Ευγενική προσφορά του Tony Mendes)

Αξέχαστες στιγμές για τον Tony περιλαμβάνουν την ημέρα που του ανατέθηκε να τραβήξει μια «πολύ συγκεκριμένη φωτογραφία» ενός επιβήτορα για ένα εξώφυλλο περιοδικού.

«Δοκίμαζα μια τεχνική που δεν είχα χρησιμοποιήσει ακόμα», είπε ο Tony. «Δεν ήξερα αν θα λειτουργούσε, αλλά όταν έστειλα τις φωτογραφίες, [ο συντάκτης] ενέκρινε την ίδια μέρα. Ήταν μια στιγμή μεγάλης ευτυχίας».

Σε μια άλλη περίπτωση, ο Tony φωτογράφιζε τα ζώα ενός πελάτη όταν μια φοράδα και το πουλάρι της σταμάτησαν ακριβώς μπροστά του. «Με κοίταζαν, σαν να περίμεναν να τους φωτογραφίσω. Αυτή η φωτογραφία "Mare and Foal" ("Φοράδα και πουλάρι") ήταν φιναλίστ σε διαγωνισμό άγριας ζωής».


                   Η φωτογραφία "Mare and Foal" (Φοράδα και πουλάρι). (Ευγενική προσφορά του Tony Mendes)

                                                   Dom Roxao. (Ευγενική προσφορά του Tony Mendes)

Ο Tony, ο οποίος έμαθε να ιππεύει ένα άλογο και να οδηγεί βοοειδή στο αγρόκτημα του παππού του, λέει ότι η μητέρα του συνήθιζε να λέει ότι ήξερε τα ονόματα όλων των φυλών αλόγων από την ηλικία των πέντε ετών. Με τα χρόνια, αυτή η αγάπη και το βάθος της γνώσης έχει αυξηθεί.

Σήμερα, ο Tony ταξιδεύει στη Βραζιλία φωτογραφίζοντας την ειδική φυλή του, το αμερικανικό άλογο, καθώς και καθαρόαιμα, mangalargas, criollos και άλλα και γνωρίζοντας απίστευτα μέρη, ανθρώπους και πολιτισμούς στην πορεία.

Το 2018, ο Tony άρχισε να υποβάλλει τη δουλειά του σε διαγωνισμούς φωτογραφίας. «Πάντα έκανα αίτηση, αλλά ποτέ δεν είχα επιλέξει φωτογραφία. Ήταν έτσι για σχεδόν δύο χρόνια», είπε, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια άρχισε να μελετά νέες τεχνικές φωτογραφίας και να δρέπει αποτελέσματα.

Μια παιδική φωτογραφία του Tony και ενός από τα άλογα φάρμας του. (Ευγενική προσφορά του Tony Mendes)

«Άρχισα να παίρνω μια ολόκληρη δομή στούντιο μαζί μου στη δουλειά μου και να δοκιμάζω διαφορετικές τεχνικές φωτισμού, γωνίες και σύνθεση», είπε. «Άρχισα να κάνω κάτι διαφορετικό από το συμβατικό. Στο τέλος του 2019, κέρδισα το πρώτο μου βραβείο φωτογραφίας. Από τότε, έχω βραβευτεί με 27 φωτογραφίες σε διάφορες χώρες».

Το πιο αγαπητό στην καρδιά του Tony είναι το πρώτο του βραβείο, το οποίο έγινε εξώφυλλο του περιοδικού Chilenera στη Χιλή και μια πρόσκληση να εκθέσει τη δουλειά του στην Ισπανία το 2022, μια «πολύ ευχάριστη» εμπειρία. Ο Tony μοιράζεται τη δουλειά του στο Instagram, πουλάει εκτυπώσεις μέσω της ιστοσελίδας του (https://www.tonymendesphotography.com/) και φωτογραφίζει στη Βόρεια Αμερική (https://www.instagram.com/tonymendesphotography/) και την Ευρώπη για την παραγωγή ενός ολοκαίνουργιου φωτογραφικού βιβλίου.

Για τον Tony, μία από τις μεγαλύτερες διακρίσεις όλων είναι να γνωρίζει ότι το έργο του αγγίζει καρδιές.

«Η αντίδραση του κόσμου είναι απίστευτη», είπε. «Λαμβάνω πολλά μηνύματα συγχαρητηρίων και ενθάρρυνσης. Βλέποντας ότι υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά με συμπαθούν, που χαίρονται όταν απαντώ στο μήνυμά τους, αυτό είναι πολύ ικανοποιητικό».

Δείτε περισσότερα από τη δουλειά του Tony:


                                                                          (Ευγενική προσφορά του Tony Mendes)

                                                                          (Ευγενική προσφορά του Tony Mendes)


                                                                          (Ευγενική προσφορά του Tony Mendes)


                                                                          (Ευγενική προσφορά του Tony Mendes)

Μοιραστείτε τις ιστορίες σας μαζί μας στο emg.inspired@epochtimes.com και συνεχίστε να παίρνετε την καθημερινή σας δόση έμπνευσης κάνοντας εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο Inspired στο TheEpochTimes.com/newsletter


ΠΗΓΗ: https://www.theepochtimes.com/man-turns-his-love-of-horses-into-majestic-art-shares-breathtaking-photos-with-the-world_5048225.html?utm_source=open&utm_medium=search

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

3 σχόλια:

  1. These Little Ones - a film that exposes the evil world of child sex trafficking and satanic ritual abuse.
    https://www.youtube.com/watch?v=dQtqks1GOug

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τί ΥΠΕΡΟΧΗ ανάρτηση, πόσο όμορφα όλα αυτά τά άλογα, πόσο προσεγμένες καί οπωσδήποτε ά ρ τ ι ε ς φωτογραφίες!
    Εύγε καί τρίς ΕΥΓΕ Μαριγώ Ζαραφοπούλα μας!
    Α Ξ Ι Α !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!