Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Σ υ ν α ρ π α σ τ ι κ ό καί ΑΠΟΚΟΣΜΑ ε λ κ υ σ τ ι κ ό ! - Οι εξωπραγματικές λήψεις φωτογράφου, από παγετώδεις σπηλιές στήν Ισλανδία, θά σας εμπνεύσουν Δ Ε Ο Σ !

ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΟΣΟ  Ξ Ε Χ Ω Ρ Ι Σ Τ Η  ΑΝΑΡΤΗΣΗ!

Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Ε Σ    ΚΑΙ  Σ Π Α Ν Ι Ε Σ   ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!



ΑΠΟ ΤΗΝ LOUISE CHAMBERS

29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Ένας φωτογράφος γεννημένος στη Νεμπράσκα, ο οποίος γοητεύτηκε από τα επικά τοπία της Ισλανδίας, αποτυπώνει την απόκοσμη ομορφιά των παγετωδών σπηλαίων σε φιλμ. 

Το 'κοκτέηλ' φωτός, χρωμάτων και υφής σε αυτούς τους απίστευτους φυσικούς σχηματισμούς, θα σας μαγέψει.



Ο Ryan Newburn, 33 ετών, γεννήθηκε στην Ομάχα της Νεμπράσκα. Ζει στο Ρέϊκιαβικ της Ισλανδίας για πέντε χρόνια, όπου είναι ιδιοκτήτης μιας εταιρείας περιοδείας παγετώνων που ονομάζεται Ice Pic Journeys, η οποία περιλαμβάνει ενσωματωμένο πακέτο φωτογραφίας.

Εμπνεύστηκε για πρώτη φορά από τη φωτογραφία τοπίου ενώ βρισκόταν σε μια πεντάμηνη περιήγηση με τα πόδια στην Ιαπωνία το 2014 με την ψηφιακή του φωτογραφική μηχανή. 

Μετά από διαδοχικές περιηγήσεις με τα πόδια στη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, την Ευρώπη και, τέλος, την Ισλανδία το 2018, ο Newburn "κόλλησε" για τα καλά σε αυτό το χόμπυ.

«Ήρθα στην Ισλανδία αρχικά για να περπατήσω σε όλη την Ισλανδία και το έκανα. Μου πήρε περίπου τρεις εβδομάδες», είπε στους Epoch Times. 



«Μετά από αυτό, προσέγγισα μια εταιρεία για δουλειά και κατέληξαν να με προσλάβουν ως ξεναγό στους παγετώνες. Εκπαιδεύτηκα στο Vatnajökull, τον μεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης εδώ στην Ισλανδία για περίπου έξι μήνες και στη συνέχεια ήμουν επίσημα οδηγός παγετώνων για αυτήν την εταιρεία».

Ως μέρος της δουλειάς του, ο Newburn πήγαινε στους παγετώνες κάθε μέρα, καθοδηγώντας τους πελάτες και διδάσκοντάς τους για τον πάγο. 

Σύντομα άρχισε να ερωτεύεται τη φωτογράφιση των παγετώνων και, μαζί με αυτό, την ύφανση μιας ιστορίας για τις σπηλιές πάγου και τους παγετώνες και πώς αλλάζουν.

Ανάμεσα στα ποικίλλα τοπία της Ισλανδίας με πάγο και χιόνι, ηφαίστεια, καταρράκτες και ζωγραφισμένα βουνά, στο Newburn αρέσει να «ψάχνει για μέρη που δεν είναι τόσο φωτογραφημένα». 

Ενώ βρίσκεται στο πεδίο, ο Newburn αναζητά ζωντανά χρώματα που οι άνθρωποι δεν βλέπουν συχνά.

«Νομίζω ότι γι' αυτό μου αρέσουν τόσο πολύ οι σπηλιές πάγου και οι παγετώνες, γεύεσαι αυτό το βαθύ μπλε και σμαραγδί και αυτές τις μεταβάσεις διαφορετικών αποχρώσεων του μπλε που κάνουν τις σπηλιές πάγου τόσο ευχάριστες στο μάτι», είπε.

Ένα από τα πιο επικά πλάνα του Newburn μέχρι σήμερα τραβήχτηκε τον χειμώνα του 2022. 

Η ισχυρή εικόνα που ονομάζεται «Στάση», επιτεύχθηκε με την κατάβαση σε μια παγετώδη σπηλιά μέσα σε ένα τεράστιο παγόβουνο σε μια παγωμένη λίμνη.

«Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τεράστια κομμάτια πάγου αποκόπτονται από τους παγετώνες εξόδου στο Vatnajökull και επιπλέουν στις παγετώδεις λίμνες, σιγά-σιγά λιώνουν», δήλωσε ο Newburn, κοινοποιώντας τη φωτογραφία του στο Instagram (https://www.instagram.com/p/CmpMpM7PSAb/). «Ωστόσο, πολλά από τα μεγαλύτερα παγόβουνα δεν θα λιώσουν πριν μπει ο χειμώνας. 

Μόλις χτυπήσουν οι χαμηλές θερμοκρασίες, η λίμνη παγώνει και παγιδεύει το παγόβουνο στη θέση του για την εποχή. 

Αν μπορείτε να διασχίσετε μια παγωμένη λίμνη, μπορείτε να βγείτε σε αυτά τα παγόβουνα και να ανακαλύψετε συστήματα σπηλαίων μέσα σε αυτά».

Για τον Newburn, η φωτογράφιση σουρεαλιστικών στιγμών όπως αυτή είναι απλώς «θεαματική» και «απερίγραπτη».

Είπε στους Epoch Times: «Υπάρχουν στιγμές που δεν χρειάζεται να επικεντρωθείς στη φωτογράφιση και απλά να το απολαύσεις».

Είναι αδύνατο να ταξιδέψετε ελαφρά στο πεδίο ως φωτογράφος παγετώνων, οπότε ο Newburn έχει μια λίστα με βασικό εξοπλισμό που παίρνει πάντα στις εκδρομές. 

Τα βασικά του περιλαμβάνουν κραμπόν ή καρφιά παπουτσιών για περπάτημα στον πάγο, γάντζο και ιμάντα (σε περίπτωση που κολλήσει σε τρύπα ή σχισμή), σχοινιά, κράνος και βίδες πάγου.

Έχοντας μόλις μεταβεί από τις φωτογραφικές μηχανές Nikon στη Sony, συσκευάζει επίσης τον τρέχοντα εξοπλισμό του, μια φωτογραφική μηχανή Sony A7R V και τους τρεις αγαπημένους του φακούς: ένα Sony 24-70mm G Master, Sony 12-24mm Sigma Art και ένα Tamron 70-180mm.

Ο Newburn παρέχει βασικό εξοπλισμό σε όλους τους πελάτες του και επιμένει ότι είναι ζωτικής σημασίας να «μην πάμε ποτέ μόνοι στον παγετώνα. ... 

Πάντα να ενημερώνετε κάποιον πού βρίσκεστε και να έχετε ασύρματο ανά πάσα στιγμή».

Η μεγαλύτερη πρόκληση για τον Newburn είναι η πρόσβαση στα λιγότερο φωτογραφημένα σημεία που επιθυμεί, καθώς η εύρεση τους και η ασφαλής πρόσβαση σε αυτά δεν είναι μικρό κατόρθωμα. 

Ωστόσο, ανταμείβεται συνεχώς με μαγευτικά τοπία κάτι που του υπενθυμίζει γιατί κάνει αυτό που κάνει.

«Η πιο υπέροχη πτυχή είναι απλώς να είσαι μέσα στην ίδια τη φύση», είπε. 

«Μου αρέσει να φωτογραφίζω πολλά σουρεαλιστικά πράγματα, οπότε όταν είσαι πραγματικά εκεί, πρέπει πάντα να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να αφήσεις την κάμερα μακριά και απλά να εκπλαγείς από τη φύση στην οποία βρίσκεσαι».

Η φωνή της φύσης μιλάει πιο δυνατά στις απίστευτες φωτογραφίες του Newburn. Χρησιμοποιεί διάφορους βαθμούς μετα-επεξεργασίας, ανάλογα με τις συνθήκες της φωτογράφισης και «πώς θέλω να εκφράσω τη σκηνή» και μοιράζεται τη δουλειά του στο Facebook (https://www.facebook.com/icepicjourneys), το Instagram (https://www.instagram.com/thestrawhatbackpacker/) και τον ιστότοπο (https://icepicjourneys.is/?fbclid=IwAR2xU3nJN6sVJIIj3CcTmT9f0aaXY3evL1EwefNgCLc5Js0bnz_Ig_lkJeQ) της εταιρείας περιοδείας του.

«Δεδομένου ότι είμαι ξεναγός εδώ, έχω την ελευθερία να εξερευνήσω τη χώρα και να προσπαθήσω να βρω νέα μέρη», δήλωσε στους Epoch Times. 

«Αυτή είναι η κύρια αποστολή μου, απλά να συνεχίσω να εξερευνώ αυτό το μικρό νησί για νέα και συναρπαστικά μέρη που κανείς δεν έχει δει ποτέ πριν».

Παρακάτω είναι μερικές ακόμα απίστευτες εικόνες:

Μοιραστείτε τις ιστορίες σας μαζί μας στο emg.inspired@epochtimes.com και συνεχίστε να παίρνετε την καθημερινή σας δόση έμπνευσης κάνοντας εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο Inspired στο TheEpochTimes.com/newsletter


ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.theepochtimes.com/photographers-otherworldly-shots-of-glacial-caves-in-iceland-will-leave-you-awe-inspired_5329501.html?utm_source=goodeveningnoe&src_src=goodeveningnoe&utm_campaign=gv-2023-06-30&src_cmp=gv-2023-06-30&utm_medium=email&est=bJ9dbsN0fTEfAa3pOkOG0D%2BUWUxLvAad7o9ACdEuSOwtgpva%2FbloUXZVz1Y%3D


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!