Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Γιατρός εμποδίζεται από το χειρουργείο του λόγω εξτρεμιστών του κλίματος που μπλοκάρουν τον δρόμο ... και δέχεται επίθεση από την αστυνομία




Ακόμη και κατά τη διάρκεια των πολυάριθμων διαδηλώσεων κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό, έχω βιώσει επανειλημμένα πώς οι συμμετέχοντες και οι επικριτικοί δημοσιογράφοι δέχθηκαν αισχρές προσβολές από αντιδιαδηλωτές και ριζοσπάστες. Ακόμα και η ταπεινότητά μου. Ακόμη και ενώπιον της αστυνομίας, θα μπορούσατε να χαρακτηριστείτε ξεδιάντροπα ως «Ναζί». Οι αστυνομικοί δεν έδιναν δεκάρα τσακιστή. Ακόμα κι αν το αντιλαμβάνονταν και τους ζητούταν να σταματήσουν τις προσβολές. Στις περιπτώσεις που έζησα προσωπικά, απλά σε αντιμετώπιζαν σαν να ήσουν αόρατος. Ή έλεγαν ότι εσείς δεν πρέπει να το κάνετε αυτό.


Μετά από όλες αυτές τις εμπειρίες, σοκαρίστηκα από μια σκηνή σε ένα ντοκυμαντέρ του "Spiegel-TV" (https://youtu.be/jTKYn5-4hQ0) σχετικά με τους διαμαρτυρόμενους της κλιματικής αλλαγής που κολλούν τον εαυτό τους κάπου και δεν μετακινούνται. Δείχνει έναν απελπισμένο γιατρό που παραπονιέται ότι δεν θα μπορέσει να φτάσει στην προγραμματισμένη εγχείρησή του λόγω των εξτρεμιστών και ότι ο ασθενής του πρέπει να τον περιμένει στο χειρουργείο: καθώς το αυτοκίνητό του κόλλησε στην τεχνητά προκληθείσα κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Ο γιατρός λέει σε έναν αστυνομικό σχετικά με τον αποκλεισμό του δρόμου – αυτό που το «Spiegel TV» περιγράφει αρνητικά ως «αντίδραση»: «Αυτό είναι ποινικό αδίκημα! Είμαι φορολογούμενος, είμαι γιατρός, έχω έναν ασθενή υπό αναισθησία που θέλει να χειρουργηθεί και αυτοί οι αλήτες τώρα με εμποδίζουν... Ο άνθρωπος παίρνει τώρα αναισθησία χωρίς λόγο!»

Μπορείτε να δείτε έναν από αυτούς τους κλιματικούς εξτρεμιστές, να αφήνει αυτές τις λέξεις να τον διαπεράσουν εντελώς χωρίς ενσυναίσθηση και συνεχίζει να μένει σταθερά κολλημένος στο έδαφος.

Ο αστυνομικός αντιμετωπίζει τώρα τον γιατρό. Τον κατηγορεί ότι προσέβαλε τους διαδηλωτές.

Ο γιατρός επαναλαμβάνει: "Αυτοί είναι αλήτες τεμπέληδες που δεν δουλεύουν!"

Ο αστυνομικός τον διακόπτει, τόσο πρόθυμος να πάρει θέση όσο και γλωσσικά και νομικά αμήχανος: «Αυτό είναι ποινικό αδίκημα, σταματήστε να το λέτε! Είστε κατηγορούμενος σε ποινική διαδικασία και δεν χρειάζεται να το σχολιάσετε!» Προφανώς ο αξιωματικός μπερδεύει κάτι. Συνεχίζει λέγοντας στον γιατρό: «Σταματήστε να προσβάλλετε τους ανθρώπους! Το καταλαβαίνετε αυτό;»

Ο γιατρός απαντά: «Είστε υπεύθυνοι για να απομακρύνετε τους ανθρώπους από τους δρόμους!»

Ο αστυνομικός απαντά λακωνικά: «Όχι!»

Προφανώς, αισθάνεται περισσότερο υπεύθυνος για την προστασία των παραβατών στο δρόμο από τα κακά λόγια παρά να φέρει έναν γιατρό στον ασθενή του για μια εγχείρηση.

Ανάποδος κόσμος.

Αν υπήρχαν επικριτές των μέτρων για τον κορωνοϊό, η αντίδραση του αστυνομικού θα ήταν σίγουρα αρκετά διαφορετική.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο παράπτωμα. Εδώ και χρόνια, η αστυνομία στο Βερολίνο έχει εκπαιδευτεί να μην είναι πλέον πολιτικά ουδέτερη, όπως είναι η νομική εντολή της.

Η στάση είναι υψίστης σημασίας.

Εγκλήματα κατά πολιτικών υπόπτων, όπως το πέταγμα μιας γλάστρας στο κεφάλι μου τον Αύγουστο του 2021, δεν διώκονται. Κατά τον ίδιο τρόπο, και οι γιατροί που απευθύνονται στα όργανα της τάξης με αίτημα για βοήθεια λόγω έκτακτης ανάγκης ή κινδύνου ονομάζονται "κατηγορούμενοι σε ποινικές διαδικασίες".

Υ.Γ: Γνωρίζω πολύ καλά ότι πολλοί αξιωματικοί της αστυνομίας του Βερολίνου έχουν την καρδιά τους στο σωστό μέρος και υποφέρουν από αυτές τις συνθήκες όσο και εγώ. Τους αποκλείω ρητά από την κριτική μου και τους αποδίδω τον σεβασμό μου!

Εδώ μπορείτε να δείτε τη σκηνή που περιγράφεται:





ΠΗΓΗ: https://reitschuster.de/post/arzt-kommt-wegen-klimaklebern-nicht-zu-seiner-op/

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!