Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Wokeism: Η πιο επικίνδυνη ιδεολογία της εποχής μας

Ιδεολόγοι σε όλους τους άμβωνες και τους καθεδρικούς ναούς (Εικόνα: από το Διαδίκτυο)
Βρισκόμαστε σε κατάσταση υβριδικού πολέμου. Πώς μπορούν οι κοινωνίες να αποτρέψουν την εσωτερική αποσύνθεση;

15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

"Η πιο όμορφη γυναίκα στην Ολλανδία είναι ένας άνδρας" - αυτό είναι το μόνο που πρέπει πραγματικά να ξέρετε για την εποχή μας αυτή τη στιγμή. Για άλλη μια φορά, κάποιος επέλεξε το καλύτερο άτομο! Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει το διεμφυλικό άτομο που πραγματικά κέρδισε, αλλά την αυτοεπιλογή της κριτικής επιτροπής, η οποία πιστεύει ότι έχει συμβάλει στη δικαιοσύνη των μειονοτήτων στον κόσμο. Στον παράλληλο κόσμο του 'wokeism', όλα είναι πιθανά. Αυτό ξεπεράστηκε πρόσφατα μόνο από τον Ουκρανό καλλιτέχνη Mélovin, ο οποίος τραγούδησε τους επαίνους του Ουκρανού θαυμαστή των Ναζί Stephan Bandera στην παρέλαση του CSD στο Μόναχο. Όποιος, στο όνομα της διαφορετικότητας, εμφανίζεται ως οπαδός μιας ιδεολογίας που θα τον έβαζε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, και έτσι τη γλιτώνει μπροστά σε ένα ακροατήριο που έχει ευαισθητοποιηθεί στην πολιτική της μνήμης εδώ και δεκαετίες, πιθανότατα θα ξεφύγει με ο,τιδήποτε.


Ψευδοεπιστημονική αίρεση

Και αυτό μας φέρνει στον Όργουελ. Επειδή η ιδεολογία

 δεν χρειάζεται να βγάζει νόημα για να

 είναι επιτυχής. Αντίθετα, είναι ακόμη πιο επιτυχημένη όταν ξεφεύγει με ανοησίες και σωρούς αντιφάσεων. Με αυτόν τον τρόπο, αποδεικνύει ότι βρίσκεται στο τέλειο περιβάλλον ανάπτυξης, στο θερμοκήπιο της αδιαφορίας, της δειλίας και του φόβου. Ένα τέτοιο κοινωνικό θερμοκήπιο είναι το τέλειο φυτικό έδαφος για ψευδοεπιστημονικές αιρέσεις και κάθε δημόσια χειρονομία υποταγής είναι το λίπασμα του. Μια ιδεολογία είναι πιο επιτυχημένη όταν καταφέρνει να σφετεριστεί τη σκέψη του ίδιου του ανθρώπου και να την τραβήξει εντελώς στην τροχιά της.


(Το κόμμα σου είπε να απορρίψεις τα στοιχεία που αντιλαμβάνεσαι με τα μάτια και τα αυτιά σου. ήταν η τελευταία και πιο ουσιαστική εντολή τους. George Orwell)


Πολλοί θεωρούν ότι το 'wokeism' είναι απλώς ένα είδος διαβολικού μόνιμου καρναβαλιού, με παραστάσεις drag queen στο πρώιμο σεξουαλικοποιημένο νηπιαγωγείο εδώ, και έναν «μήνα υπερηφάνειας» κάτω από τη σημαία του ουράνιου τόξου. Αλλά αυτό υποτιμά σε μεγάλο βαθμό την πιο επικίνδυνη ιδεολογία της εποχής μας. Το wokeism εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις ακαδημίες και τα πανεπιστήμια ως επιδημία διανόησης, προτού μολύνει το σύστημα των μέσων ενημέρωσης και τον πολιτιστικό τομέα και αργά αλλά σταθερά ξεπεράσει όλα τα πρότυπα αξιολόγησης. Είναι το παλιό παιχνίδι του πολιτιστικού μαρξισμού με ένα νέο προσωπείο. Τώρα δεν είναι πλέον ταξική πάλη, αλλά απλώς μειοψηφία εναντίον πλειοψηφίας. Η μειονότητα είναι πάντα καλή, είτε μεταναστευτική, τρανσέξουαλ, πράσινη, γυναικεία ή φανατική του κλίματος· Η πλειοψηφία είναι πάντα κακή, καθώς είναι λευκοί, μεγαλύτεροι, συχνά άνδρες, ετεροφυλόφιλοι και επομένως αναπόφευκτα προνομιούχοι. Η ιδεολογία δεν χρειάζεται να βγάζει πολύ νόημα στον πυρήνα της, αλλά πρέπει να δείχνει ποιος είναι ο εχθρός. Μόνο τότε η ημέρα έχει δομή στο New Normalistan.



Πολιτική πλύση εγκεφάλου όσο δεν παίρνει (Εικόνες: από το Διαδίκτυο)

Η Κίνα γελάει κρυφά

Το 'wokeism' εμφανίζεται πάντα με τις

 δικές του απόλυτες αλήθειες, οι οποίες δεν

 πρέπει να αμφισβητηθούν. Η απάρνηση

 της σκέψης είναι προϋπόθεση για την

 αποδοχή του δόγματος.

Το αποτέλεσμα είναι ένας πολυπολικός κοινωνικός μύκητας που καταστρέφει ο,τιδήποτε μοιάζει με σταθερότητα, ταυτότητα, δεσμό, ανεξαρτησία ή ευημερία εκ των έσω. Το 'wokeism' είναι ένας παρασιτισμός, ένα πρόγραμμα αποσύνθεσης, και ως εκ τούτου μια μορφή υβριδικού πολέμου που έχει βυθίσει τη Δύση σε μια παραλυτική κατάσταση σοκ. Δεν υπήρχε λόγος να κηρυχθεί αυτός ο πόλεμος, απλώς πραγματοποιήθηκε. Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα πιθανότατα γελάει καθημερινά με το πώς ο δυτικός κόσμος θυσίασε τις αρχές του στο βωμό των αστερίσκων των φύλων, των σχεδίων λιτότητας CO2 και της πλύσης εγκεφάλου για τον κορωνοϊό, ενώ – όπως στην περίπτωση της Γερμανίας – πληρώνει ακόμη και αναπτυξιακή βοήθεια στην Κίνα. Ή μήπως πρόκειται ήδη για «φόρο τιμής»; 

Ο πόλεμος του μυαλού είναι φθηνότερος, πιο ύπουλος και πιο αποτελεσματικός από οποιαδήποτε πραγματική στρατιωτική επέμβαση.



ΠΗΓΗ: https://www.freischwebende-intelligenz.org/p/wokeismus-die-gefahrlichste-ideologie?utm_source=substack&utm_medium=email

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. Οποία ΥΒΡΙΣ γιά ναό, άν καί όταν μιλάμε γιά τέτοιους οίκους αρχι-αιρετικών προτεσταντών, ή ρωμαιοκαθολικών, δέν κυριολεκτούμε λέγοντας ναούς....
    Ο ...χάσκων "ιερέας" παρακολουθεί τό δίποδο αυτό ανέκδοτο μέ τά γελοία ρούχα, νά "απευθύνεται" πρός τό "ποίμνιο", όπως βλέπουμε στήν αρχική φωτογραφία....
    Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Ιωάννη, δέν αξίζουμε
    ούτε τήν....λύπησή Του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!