Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

Γερμανία - Ισπανία: Το ίδιο έγκλημα - διαφορετική αντιμετώπιση



ΓΕΡΜΑΝΙΑ - Ο κατά συρροή σεξουαλικός παραβάτης Mohammad M. φεύγει από το δικαστήριο ελεύθερος. Ο δικαστής επαινεί τον βιαστή, χαρακτηρίζοντάς τον ως : «Ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς να εγκλιματιστείτε στη Γερμανία» (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Ο 23χρονος Αφγανός Mohammad M. έφυγε από το δικαστήριο ανηλίκων στο Regensburg ως ελεύθερος άνδρας - αν και παρενόχλησε σεξουαλικά πέντε νεαρές γυναίκες και βίασε μια 16χρονη. Καταδικάστηκε σε 22 μήνες επιτήρηση. Δύσκολα θα τολμούσε κανείς να φανταστεί πώς θα ηχούσε το σκεπτικό του δικαστή περί επιείκειας στα αυτιά των θυμάτων. Είπε ότι ο Mohammad M. ήταν ένα «εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς μπορεί να εγκλιματιστεί στη Γερμανία», όπως δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης Christian Reiser στην Bild. Ο δεύτερος δικηγόρος του Mohammad M., Jörg Meyer, το επιβεβαίωσε επίσης: «Κατ'αρχήν, έχει πλήρως αφομοιωθεί και ενσωματωθεί στην κοινωνία». (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)



Η «Bild» απαριθμεί τις πράξεις του κατά συρροή δράστη:

  • Το 2019, φίλησε και θώπευσε ένα κορίτσι κάτω από τα ρούχα της σε ένα παγκάκι πάρκου.
  • Στη συνέχεια κάθισε σε ένα άλλο παγκάκι με ένα άλλο κορίτσι, ένα 16χρονο. Όταν εκείνη τον απέρριψε, τη βίασε.
  • Επίσης, το 2019, απαίτησε στοματικό σεξ από μια νεαρή γυναίκα σε υπόγεια διάβαση σιδηροδρόμου. Όταν εκείνη αρνήθηκε, την άρπαξε. Η γυναίκα συμμορφώθηκε με το αίτημά του από φόβο.
  • Το 2021, ο Mohammad M. θώπευσε μία γνωστή κοπέλα στο διαμέρισμά του.
  • Το 2022, άγγιξε μία μεθυσμένη γνωστή του που διανυκτέρευσε στο διαμέρισμά του, αρκετές φορές με τα γεννητικά του όργανα.
  • Επίσης το 2022, αγκάλιασε μια γνωστή του στο διαμέρισμά του και τη φίλησε παρά τη θέλησή της.
  • Ο Mohammad M. ήρθε στη Γερμανία από το Αφγανιστάν το 2015. Αποφοίτησε από το γυμνάσιο με βαθμό 1,0. Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε ως μηχανικός εργοστασίου. «Εργάστηκε για έναν τοπικό μηχανικό θέρμανσης και έπαιζε σε έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο», αναφέρει η εφημερίδα.

    Ένα από τα θύματά του υπέφερε για χρόνια από αυτό που της είχε προκαλέσει ο Mohammad M. και έπρεπε να πάει σε θεραπεία. Μόνο χρόνια αργότερα η γυναίκα τόλμησε να υποβάλει καταγγελία εναντίον του Αφγανού.

    Μόνο όταν ο Mohammad M. επέστρεψε από επίσκεψη στην πατρίδα του στο Αφγανιστάν τον Ιανουάριο του 2023 συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Έκτοτε, βρίσκεται υπό κράτηση.

    Δυστυχώς, παραμένει ασαφές πώς ο Mohammad M. μπόρεσε να επισκεφθεί την πατρίδα του ως πρόσφυγας, όπου, κατά τη γνώμη πολλών πολιτικών και δημοσιογράφων, ακόμη και η απέλαση εγκληματιών είναι παράλογη. Αυτό δεν αναφέρεται στις εκθέσεις σχετικά με την υπόθεση.

    Ο ...ευγενικός δικαστής

    Η Bild γράφει ότι οι έξι μήνες που πέρασε ο Mohammad M. σε προφυλάκιση προκάλεσαν την επιείκεια (!!!!!!!!) και την «φιλευσπλαχνία του δικαστή, εκτός από την πλήρη του ομολογία».

    Ένα από τα θύματα επιβεβαίωσε επίσης ότι ο Αφγανός ήταν ένα εντελώς διαφορετικό άτομο όταν ήταν νηφάλιος.

    Το δικαστήριο συμφώνησε σε έναν διακανονισμό θύματος-δράστη που πρότειναν οι δικηγόροι του Mohammad A. Τώρα πρέπει να πληρώσει 2500 ευρώ στο θύμα του. Επιπλέον, πρέπει να ολοκληρώσει τις συνεδρίες κατά της επιθετικότητας και δεν πρέπει να έχει περισσότερο από 0,5% αλκοόλ στο αίμα του.

    Ο τρόπος με τον οποίο θα παρακολουθείται αυτό παραμένει ανοικτός. Ο δικηγόρος του 23χρονου δήλωσε: «Η ετυμηγορία του δικαστηρίου ανηλίκων δεν είναι ασυνήθιστη, επειδή η ιδέα της επανεκπαίδευσης βρίσκεται σε πρώτο πλάνο για τους εφήβους».

    Μόνο στο τέλος της έκθεσής της η «Bild» αναφέρει ότι ΤΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ.

    Διαβάζοντας ανάμεσα στις γραμμές, γίνεται ΣΑΦΕΣ ΤΙ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΝΕΑΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ.

    Μία αναγνώστρια μου περιέγραψε λεπτομερώς πώς ένας ομαδικός βιασμός από τρεις Σύριους μπροστά από το νοσοκομείο όπου εργαζόταν ως νοσοκόμα άλλαξε τη ζωή της. Και πώς αποτελούσε ένα δεύτερο τραύμα το γεγονός ότι και οι τρεις δράστες γλύτωσαν με αναστολή των ποινών. Και από τότε φοβάται να τους συναντήσει ξανά στο δρόμο. Μου ζήτησε να υπενθυμίσω στους άλλους ανθρώπους τη μοίρα της. Και όταν ακούει ότι ένας άλλος σεξουαλικός παραβάτης τη γλύτωσε ελαφρά, την πονάει απίστευτα κάθε φορά.

    Δεν είναι σαφές εάν η ηλικία του Αφγανού – η οποία οδήγησε στην εφαρμογή του ηπιότερου ποινικού δικαίου ανηλίκων – αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ή εκτιμήθηκε λόγω έλλειψης εγγράφων ταυτότητας. Το ίδιο ισχύει και για το αν – τώρα 23 ετών – εξακολουθούσε να εμπίπτει στο ποινικό δίκαιο ανηλίκων όταν διέπραξε τα εγκλήματα το 2021. Και αν αυτό εξακολουθεί να είναι επίκαιρο σε εποχές που οι Κοκκινοπράσινοι θέλουν οι άνθρωποι να μπορούν να ψηφίζουν από την ηλικία των 16 ετών και να αλλάζουν φύλο από την ηλικία των 14 ετών.

    Επομένως, υπάρχουν πολλές ασάφειες.

    Αυτό που είναι σαφές, ωστόσο, είναι το μήνυμα που στέλνουν τέτοιες ποινές σε άλλους πιθανούς δράστες: ότι οι γυναίκες μπορούν να βιαστούν στη Γερμανία χωρίς να πάνε στη φυλακή. Τα πρόστιμα και οι ποινές με αναστολή αποτελούν περιορισμένο αποτρεπτικό παράγοντα για πολλούς δυνητικούς παραβάτες.

    Το κακό είναι ότι αυτό το μήνυμα αποστέλλεται τακτικά από τα δικαστήριά μας: έχω επανειλημμένα αναφέρει πόσο τακτικά ακόμη και οι παιδεραστές παραμένουν ελεύθεροι σε αυτή τη χώρα (για παράδειγμα εδώ https://reitschuster.de/post/nach-vergewaltigung-von-11-jaehriger-nur-bewaehrungsstrafe-fuer-jungen-afghanen/).

    Ερωτήσεις επί ερωτήσεων

    Το μεγάλο ερώτημα είναι: Πώς θα μπορούσε να φτάσει σε αυτό το σημείο το δικαστικό μας σώμα να είναι τόσο προσανατολισμένο στους δράστες σε μεγάλα τμήματα ορισμένων εγκλημάτων και δραστών και έτσι να χλευάζει εντελώς τα θύματα; Αντίθετα, ρίχνει ανελέητα γιατρούς στη φυλακή για πιστοποιητικά εμβολιασμού χωρίς εμβολιασμό (δείτε εδώ https://reitschuster.de/post/schock-urteil-aerztin-muss-wegen-maskenattesten-ins-gefaengnis/ και εδώ: https://reitschuster.de/post/skandal-urteil-fast-drei-jahre-jahre-haft-fuer-nicht-impfarzt/) ή άνθρωποι πρέπει να πάνε στη φυλακή επειδή αρνούνται να πληρώσουν υποχρεωτικά τέλη για ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που καταπατούν την ισορροπία που προβλέπεται στη Διακρατική Συνθήκη για τα Μέσα Ενημέρωσης - και έτσι παραβιάζουν το νόμο (βλ. εδώ https://reitschuster.de/post/mann-kommt-in-haft-weil-er-fernsehgebuehren-nicht-bezahlt/);

    Τι συμβαίνει στο μυαλό ενός δικαστή που επιβεβαιώνει σε έναν κατά συρροή σεξουαλικό παραβάτη ότι είναι ένα «εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς την γλυτώσει στη Γερμανία»;

    Πώς μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει αυτές τις πραγματικά απαράδεκτες κρίσεις και δηλώσεις δικαστών;


    Είναι όντως όλοι ίσοι ενώπιον του δικαστηρίου;

    Ενώ οι δικαστές που αποφάνθηκαν κατά της υποχρεωτικής μάσκας για τα παιδιά κατά τη διάρκεια της εποχής του κορωνοϊού δικάζονται τώρα για φερόμενη διαστροφή της δικαιοσύνης, δικαστές όπως στο Regensburg μπορούν πιθανώς να περιμένουν προαγωγή επειδή αποτίουν αυστηρό φόρο τιμής στο κοκκινοπράσινο zeitgeist.

    Γιατί άλλες χώρες της ΕΕ παρουσιάζουν μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση για τους δράστες σεξουαλικών αδικημάτων; Το πιο πρόσφατο παράδειγμα: Στη Λας Πάλμας των Καναρίων Νήσων της Ισπανίας, τέσσερεις Βορειοαφρικανοί ηλικίας 22 έως 34 ετών καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης μεταξύ 36 και 42 ετών και 15.000 ευρώ ως αποζημίωση για πόνο και ταλαιπωρία για ομαδικό βιασμό μίας Νορβηγίδας τουρίστριας.

    Το πιο εκρηκτικό ερώτημα για μένα είναι: Γιατί η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων απλά αποδέχεται αυτούς τους όρους; Γιατί δεν απαιτεί αποτελεσματική και αποτρεπτική τιμωρία για τους δράστες σεξουαλικών αδικημάτων;

    Πώς είναι δυνατόν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να λαχανιάζουν μπροστά στα υποτιθέμενα σεξουαλικά σκάνδαλα των "Rammstein", αλλά μόνο πολύ λίγοι είναι αναστατωμένοι από μια τέτοια επιείκεια για αποδεδειγμένους σεξουαλικούς παραβάτες;

    Πώς είναι δυνατόν η πλειοψηφία των ψηφοφόρων στις εκλογές του κρατιδίου στη Βαυαρία το φθινόπωρο να εγκρίνει σχεδόν σίγουρα και πάλι αυτούς τους όρους;

    Μπορεί κανείς να απελπίζεται από την ίδια του τη χώρα αυτές τις μέρες.


ΠΗΓΗ: https://reitschuster.de/post/serien-sextaeter-mohammad-m-verlaesst-gericht-als-freier-mann/


* * *

ΙΣΠΑΝΙΑ: Διαφορετικές χώρες – διαφορετικά έθιμα στην αντιμετώπιση των δραστών σεξουαλικών αδικημάτων

36 έως 42 χρόνια φυλάκισης για τους Μαροκινούς βιαστές συμμοριών στο Λας Πάλμας της Ισπανίας

«Ο κατά συρροή σεξουαλικός παραβάτης Mohammad M. φεύγει από το δικαστήριο ως ελεύθερος άνθρωπος» – υπό αυτόν τον τίτλο ανέφερα εδώ σήμερα για έναν 23χρονο Αφγανό που έφυγε από το δικαστήριο ανηλίκων στο Regensburg ως ελεύθερος άνδρας – αν και παρενόχλησε σεξουαλικά πέντε νεαρές γυναίκες και βίασε μια 16χρονη. Ο λόγος για την επιείκεια του δικαστή, σύμφωνα με τους δικηγόρους του κακοποιού: Ήταν ένα «εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς να εγκλιματιστεί στη Γερμανία». Προφανώς, για τον δικαστή του Regensburg, ο «εγκλιματισμός» περιλαμβάνει την κακοποίηση των ντόπιων γυναικών. Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την έκθεση εδώ (https://reitschuster.de/post/serien-sextaeter-mohammad-m-verlaesst-gericht-als-freier-mann/).

Πρέπει να παραδεχτώ ειλικρινά, η ιστορία με ξεσήκωσε. Ειδικά επειδή ακόμη και οι κακοποιητές παιδιών παραμένουν τακτικά ελεύθεροι σε αυτή τη χώρα (διαβάστε για αυτό εδώ https://reitschuster.de/post/nach-vergewaltigung-von-11-jaehriger-nur-bewaehrungsstrafe-fuer-jungen-afghanen/).

Έτσι, η έκπληξή μου ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν συνάντησα τη μεγαλύτερη αντίθεση που πρέπει να υποθέσουμε σήμερα: «Κι όμως είναι δυνατόν! 36 έως 42 χρόνια φυλάκισης για βιαστές συμμοριών στα Γκραν Κανάρια», τιτλοφορείται η πύλη «Ansage!» (https://ansage.org/geht-doch-36-bis-42-jahre-haft-fuer-gruppenvergewaltiger-auf-gran-canaria/)

Η υπόθεση: Στο Λας Πάλμας, την πρωτεύουσα των Μεγάλων Καναρίων Νήσων της Ισπανίας, τέσσερεις Βορειοαφρικανοί καταδικάστηκαν σε πολύ μεγάλες ποινές φυλάκισης την περασμένη εβδομάδα - σε πλήρη αντίθεση με την δικαιοσύνη-χάδι στη Γερμανία όσον αφορά την αντιμετώπιση σεξουαλικών παραβατών με μεταναστευτικό υπόβαθρο. Οι τέσσερεις κατηγορούμενοι Μαροκινοί, παράνομοι μετανάστες ηλικίας μεταξύ 22 και 34 ετών, βίασαν βάναυσα ομαδικά μια τουρίστρια από τη Νορβηγία. Ο κύριος δράστης Aziz Laghribi έχει πλέον καταδικαστεί σε 42 χρόνια φυλάκισης, οι άλλοι τρεις σε 36 χρόνια ο καθένας, όπως ανέφερε το "Ansage!", επικαλούμενο την ισπανόφωνη ηλεκτρονική εφημερίδα "Canarias 7". Δημοσίευσε επίσης φωτογραφίες των δραστών από την ακροαματική διαδικασία – κάτι συνηθισμένο στη Γερμανία στο παρελθόν, αλλά αδιανόητο σήμερα.

Εκτός από τις ποινές φυλάκισης, οι τέσσερεις άνδρες πρέπει να πληρώσουν στη γυναίκα 25.000 ευρώ ως αποζημίωση για πόνο και ταλαιπωρία. Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι το θύμα ήταν ανήλικη, όπως στην περίπτωση του Αφγανού από το Regensburg, ο οποίος βγήκε από την αίθουσα του δικαστηρίου ως ελεύθερος άνθρωπος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Tenerife News", η εισαγγελία είχε ζητήσει ακόμη και 58 έως 61 χρόνια φυλάκισης στη δίκη στα τέλη Απριλίου. Τέτοιες υψηλές ποινές είναι εξαιρετικά ασυνήθιστες για μια χώρα της ΕΕ και θυμίζουν περισσότερο τις αμερικανικές συνθήκες. Η ισπανική δικαιοσύνη είναι γνωστή για τη σκληρή μεταχείριση των δραστών σεξουαλικών αδικημάτων. Αυτή είναι επίσης η εμπειρία έξι νεαρών ανδρών τουρκικής καταγωγής από τη Γερμανία, οι οποίοι κρατούνται στη Μαγιόρκα για περίπου δύο εβδομάδες ως ύποπτοι για ομαδικό βιασμό.

Κάποιος μπορεί σίγουρα να θεωρήσει τις ισπανικές τιμωρίες δρακόντειες – αλλά δεν είναι πιο ακραίες από τις «τιμωρίες» της χαδιάρικης γερμανικής δικαιοσύνης – ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Το "ήθος" των γερμανικών μέσων ενημέρωσης

Στο γερμανόφωνο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Tenerife News», «παρεμπιπτόντως, η προέλευση των δραστών αναφέρεται μόνο στο τέλος, σχεδόν ως δευτερεύον θέμα», όπως γράφει το «Ansage!». Εδώ, με τους συντάκτες από τη Γερμανία, τα γερμανικά ήθη των μέσων ενημέρωσης έχουν προφανώς επίσης επιστρέψει. Σύμφωνα με την έκθεση, η ετυμηγορία θεωρείται επίσης ασυνήθιστα σκληρή για τα πρότυπα των Καναρίων Νήσων.

Ένας από τους τέσσερεις άνδρες είχε πλησιάσει τη Νορβηγίδα σε ένα πάρκο αργά το βράδυ του 2021, στη συνέχεια την άρπαξε και την οδήγησε με τη βία σε ένα απομονωμένο μέρος όπου περίμεναν ήδη οι συνεργοί του. Οι τέσσερεις άνδρες κακοποιούσαν την ανυπεράσπιστη γυναίκα για ώρες με ιδιαίτερη βιαιότητα. Θα σας απαλλάξω από τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Οι τέσσερεις άνδρες άφησαν το θύμα τους τραυματισμένο. Χρειάστηκε να νοσηλευτεί για έξι ημέρες. Το θύμα παρατήρησε έντονη μυρωδιά χασίς στους δράστες.

Οι ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΥΧΗΘΗΚΑΝ (!!!!!!!!!!!!) ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ WhatsApp - με το οποίο ενοχοποιούσαν τον εαυτό τους. Έτσι, οι ίδιοι επιβεβαίωσαν τις καταθέσεις του θύματος, του οποίου το ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΔΙΗΡΚΕΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΩΡΕΣ από τις 23 μ.μ. έως τις 3 π.μ. Η ισπανική ηλεκτρονική εφημερίδα "Canarias 7" περιγράφει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το αποκρουστικό έγκλημα.

Μία τρομακτική τάση

Το "Ansage!" επισημαίνει ότι μια έρευνα στη Νορβηγία πριν από μερικά χρόνια διαπίστωσε "ότι στην περίπτωση ομαδικού βιασμού - δηλαδή όχι βιασμού γενικά - οι δράστες είναι 100% αλλοδαποί". Στη Σουηδία, επίσης, ήταν σχεδόν 100%. Τα στοιχεία από τη Γερμανία και την Αυστρία δείχνουν παρόμοια τάση, σύμφωνα με την έκθεση.

Το γεγονός ότι αυτό είναι ταμπού είναι μοιραίο. Επειδή αποτρέπει την ονομασία, τον εντοπισμό και την καταπολέμηση των προβλημάτων. Θα ήταν εξίσου μοιραίο να θέσουμε τους μετανάστες υπό γενική καχυποψία. Είναι επίσης μοιραίο το γεγονός ότι οι πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης πιστεύουν ότι οι άνθρωποι είναι τόσο ηλίθιοι που δεν μπορούν να κάνουν την διάκριση εδώ και να αποφύγουν τη γενική καχυποψία. Ειδικά για τα θύματα του παρελθόντος και του μέλλοντος, είναι μοιραίο το γεγονός ότι στη Γερμανία οι σεξουαλικοί εγκληματίες με μεταναστευτικό υπόβαθρο διαφεύγουν τακτικά χωρίς ποινές φυλάκισης, στέλνοντας έτσι ένα σαφές μήνυμα στους πιθανούς βιαστές ότι έχουν την ευκαιρία να ξεφύγουν με εξαιρετικά ελαφρές ποινές.

ΠΗΓΗ: https://reitschuster.de/post/andere-laender-andere-sitten-im-umgang-mit-sextaetern/


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μετά τον βιασμό 11χρονης: Μόνο ποινή με αναστολή για ΑφγανούςΔικαστική επιείκεια ή υποκίνηση σε υποτροπή;

https://reitschuster.de/post/nach-vergewaltigung-von-11-jaehriger-nur-bewaehrungsstrafe-fuer-jungen-afghanen/



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=lgIXztxZlns

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή είτε λόγω Αυγούστου, είτε λόγω αβλεψίας - επιεικώς! - πολλοί μπορεί νά μήν προσέξουν ΚΑΛΑ αυτήν ΑΛΗΘΙΝΑ ΤΡΟΜΕΡΗ ανάρτηση, άς μας επιτραπεί νά ΞΑΝΑΒΑΛΟΥΜΕ εδώ μία παράγραφό της:
    "Μία τρομακτική τάση

    Το "Ansage!" επισημαίνει ότι μια έρευνα στη Νορβηγία πριν από μερικά χρόνια, διαπίστωσε "ότι στην περίπτωση ομαδικού βιασμού - δηλαδή όχι βιασμού γενικά - ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ 100% Α Λ Λ Ο Δ Α Π Ο Ι".
    Στη Σουηδία, επίσης, ήταν σχεδόν 100%!
    Τα στοιχεία από τη Γερμανία και την Αυστρία δείχνουν παρόμοια τάση, σύμφωνα με την έκθεση"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!