Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

79χρονος αγρότης βασανίστηκε και δολοφονήθηκε μία ημέρα μετά το συλλαλητήριο «Kill the Boer (*)» – Elon Musk: «Πιέζουν ανοιχτά για γενοκτονία των λευκών στη Νότια Αφρική»

Ο ηγέτης του EFF Julius Malema που ηγείται ενός συνθήματος "Shoot to Kill - Kill the Boer"

Την ημέρα που ο ηγέτης του ριζοσπαστικού αριστερού Μαχητή Οικονομικής Ελευθερίας (EFF) Julius Malema (https://www.thegatewaypundit.com/2023/07/kill-boer-farmer-radical-south-african-political-leader/) τραγούδησε το «τραγούδι αγώνα» «Kill the Boer» στο γεμάτο 90.000 θέσεων στάδιο FNB του Γιοχάνεσμπουργκ, ένας 79χρονος αγρότης δολοφονήθηκε βάναυσα και η σύζυγός του τραυματίστηκε σοβαρά. Ο Elon Musk δήλωσε ότι «πιέζουν ανοιχτά για γενοκτονία» στη Νότια Αφρική.

Υπήρξαν ήδη 5 επιθέσεις σε αγροκτήματα σε τέσσερεις ημέρες πριν από την εμπρηστική ομιλία του Malema, όπως ανέφερε το Gateway Pundit (https://www.thegatewaypundit.com/2023/07/five-farm-attacks-four-days-south-africa-one/). Την επομένη της ομιλίας, στις 30 Ιουλίου, ο 79χρονος αγρότης Theo Bekker (https://southafricatoday.net/tag/farm-attack/) βασανίστηκε βάναυσα και δολοφονήθηκε σε ένα αγρόκτημα στην περιοχή Grootvlei στην επαρχία Mpumalanga (παλαιότερα γνωστή ως East Transvaal). Ξυλοκοπήθηκε σοβαρά με σιδηροσωλήνα πριν κοπεί ο λαιμός του. Οι τέσσερεις επιτιθέμενοι, μεταξύ 16 και 19 ετών, στη συνέχεια επιτέθηκαν σοβαρά στη σύζυγό του, Marlinda. Οι επιτιθέμενοι διέφυγαν με τέσσερα πυροβόλα όπλα στο όχημα της Marlinda πριν χάσουν τον έλεγχο του οχήματος και τρακάρουν. Και οι τέσσερεις συνελήφθησαν.

Την 1η Αυγούστου, ένας ηλικιωμένος άνδρας δολοφονήθηκε στο Biesiesvlei, στη βορειοδυτική επαρχία, αφού του έσπασαν την μπροστινή πόρτα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο ασφαλείας του Afriforum, Jacques Broodryk. Υπήρξαν 9 επιθέσεις σε αγροκτήματα και 2 δολοφονίες από τις 22 έως τις 30 Ιουλίου, δήλωσε ο Broodryk.

9 επιθέσεις σε αγροκτήματα και 2 δολοφονίες σε 1 εβδομάδα. @afriforum pic.twitter.com/mZ407kp6SZ

— Jacques Broodryk (@JacquesBroodryk) 2 Αυγούστου 2023

Ο Elon Musk κατήγγειλε την ώθηση «για γενοκτονία των λευκών στη Νότια Αφρική» και ρώτησε γιατί ο πρόεδρος Cyril Ramaphosa δεν λέει τίποτα. Ενώ συνήθως εκφράζεται πολιτικά με ευθύτητα, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ο Musk συνήθως επίσης «δεν λέει τίποτα» για τη μάστιγα των δολοφονιών αγροτών στην πατρίδα του, τη Νότια Αφρική.

Πιέζουν ανοιχτά για γενοκτονία των λευκών στη Νότια Αφρική. @CyrilRamaphosa, γιατί δεν λέτε τίποτα;

— Elon Musk (@elonmusk) 31 Ιουλίου 2023


Η οργάνωση πολιτικών δικαιωμάτων AfriForum έχει μηνύσει πολλές φορές τον πρώην ηγέτη της Ένωσης Νεολαίας του ANC Malema για το «τραγούδι stuggle» Kill the Boer, το οποίο το Δικαστήριο Ισότητας της Νότιας Αφρικής (https://www.thegatewaypundit.com/2022/08/south-african-court-singing-kill-boer-not-hate-speech/) έκρινε ότι δεν συνιστά «ρητορική μίσους». (!!!!!!!!!!!!) Αυτό το μήνα, το AfriForum πέτυχε στο δικαστήριο εναντίον της Αφρικανικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως ανέφερε το Gateway Pundit (https://www.thegatewaypundit.com/2023/07/win-afriforum-south-africa-calling-slaughtering-white-people/), να αναγνωριστεί το «παραδοσιακό» τραγούδι του ANC ως ρητορική μίσους.

Η επικεφαλής του AfriForum, Kallie Kriel, δήλωσε ότι θα ασκήσουν έφεση στην ετυμηγορία του Δικαστηρίου Ισότητας στις 4 Σεπτεμβρίου.

Σκοτώστε τους Μπούρς: Η @AfriForum θα αντιμετωπίσει τη ρητορική μίσους του @Julius_S_Malema και του @EFFSouthAfrica στο Ανώτατο Εφετείο στις 4 Σεπτεμβρίου. Αυτή η δικαστική υπόθεση αποτελεί μέρος της στρατηγικής του AfriForum να αντιταχθεί στις ρατσιστικές και πολωτικές ενέργειες του Malema σε τρία μέτωπα, δηλαδή, μέσω νομικών... pic.twitter.com/1jt9ELK48f

— Kallie Kriel (@kalliekriel) 1 Αυγούστου 2023


Στο βιβλίο του "Kill the Boer", ο εκπρόσωπος του AfriForum Ernst Roets έδειξε πώς οι επιθέσεις σε αγροκτήματα και οι δολοφονίες αυξάνονται μετά από σημαντικές συγκεντρώσεις όπου πολιτικοί όπως ο Malema και ο πρώην πρόεδρος Jacob Zuma τραγουδούν το "Kill the Boer" και άλλα βίαια "struggle songs". (https://www.amazon.com/Kill-Boer-Government-Complicity-Africas/dp/0994715978)

Απαντώντας στο «Σκοτώστε τους Μπουρς, σκοτώστε τον αγρότη» του Μάλεμα. Μετά το τραγούδι, αρκετοί αγρότες δέχτηκαν επίθεση στα αγροκτήματά τους στη Νότια Αφρική. Ο 79χρονος αγρότης, Theo Bekker δολοφονήθηκε βάναυσα. Ξυλοκοπήθηκε σοβαρά πριν κοπεί ο λαιμός του.

Παρακαλώ διαδώστε το! @afriforum pic.twitter.com/MT62yCjDcQ

— Ernst Roets (@ErnstRoets) 2 Αυγούστου 2023


Ο πρόεδρος Ramaphosa «δεν μένει απλώς σιωπηλός», δήλωσε ο Roets, «αρνήθηκε ανοιχτά το πρόβλημα όταν μίλησε στη Νέα Υόρκη το 2018. Είπε ότι δεν υπάρχουν δολοφονίες σε αγροκτήματα στη Νότια Αφρική».

Αυτό το κρίσιμο ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί, όχι να απορριφθεί ως εύνοια των @TheDemocrats. Το @afriforum και το ευρύτερο δίκτυο @solidariteit είναι κρίσιμης σημασίας στον αγώνα για τα δικαιώματα των μειονοτήτων στη Νότια Αφρική. Ήμασταν περήφανοι που φιλοξενήσαμε στο παρελθόν τον @ErnstRoets  και ανυπομονούμε να τον έχουμε πίσω! https://t.co/2CSmkNZl1E

— New York Young Republican Club 🇺🇸🗽 (@NYYRC) 31 Ιουλίου 2023


Οι New York Young Republicans φιλοξένησαν το Roets 2022 και δημοσίευσαν για την υποστήριξη του Afriforum.


 

(*) Βoer/boeren: https://en.wikipedia.org/wiki/Boers



ΠΗΓΗ: https://www.thegatewaypundit.com/2023/08/79-year-old-farmer-tortured-murdered-one-day/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!