Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

ΗΠΑ: Συνολική επίθεση στις πολιτικές ελευθερίες από το αστυνομικό κράτος

Bogdan Steblyanko/Shutterstock.com


Σύμφωνα με το περιοδικό "The Exposé", υπάρχει μια αυξανόμενη τάση προς το αστυνομικό κράτος στις ΗΠΑ. Τα σκηνοθετημένα θεάματα των μέσων ενημέρωσης σκοπό έχουν να αποσπάσουν την προσοχή συντρίβοντας οποιαδήποτε αντιπολίτευση.

Η κατάσταση των πολιτών συγκρίνεται με την εικόνα μιας ομάδας παικτών στο αμερικανικό ποδόσφαιρο σε ένα άρθρο στο περιοδικό The Exposé (https://expose-news.com/2023/08/18/the-police-state-has-embarked-on-a-ruthless/). Στον αθλητισμό, αυτός ο τρομακτικός αγώνας για μια μπάλα είναι ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου (https://www.sportscasting.com/what-happens-at-the-bottom-of-an-nfl-pile-after-a-fumble/). Δεν υπάρχουν κανόνες και το παιχνίδι δεν επιβλέπεται από κανέναν.

Κατ' αναλογία, οι άνθρωποι είναι παγιδευμένοι στο κάτω μέρος αυτού του σωρού. Είναι θαμμένοι κάτω από ένα βουνό από περισπασμούς που προσφέρουν "άρτο και θεάματα", οικονομικές ανησυχίες, περιβαλλοντικές καταστροφές, παιχνίδια εξουσίας, αστυνομικές επιδρομές, κατηγορητήρια και μία πολιτική τσίρκου.

Εν μέσω αυτής της συσσώρευσης κρίσεων που μας πλήττουν και επισκιάζουν όλες τις άλλες ειδήσεις, είναι δύσκολο να επικεντρωθούμε σε αυτό που πραγματικά συμβαίνει. Τα σκηνοθετημένα θεάματα των μέσων ενημέρωσης έχουν έναν πολύ πραγματικό σκοπό: να μας αποσπάσουν την προσοχή από τη συνεχή καταπάτηση των ελευθεριών μας από την κυβέρνηση.

Στην πραγματικότητα, τα τρέχοντα γεγονότα είναι ένα «βάναυσο, φρενήρες, απελπισμένο παιχνίδι», σύμφωνα με τους συγγραφείς, John και Nisha Whitehead, του Ινστιτούτου Rutherford. Πρόκειται για την ανάληψη του ελέγχου και την απόκτηση εξουσίας ενώ η αντιπολίτευση συνθλίβεται.

Αυτό που είναι πραγματικό είναι η τάση του αστυνομικού κράτους προς όλο και περισσότερους περισπασμούς και όλο και περισσότερη βία. Ο στόχος είναι να εξαλειφθεί εντελώς ο,τιδήποτε μοιάζει έστω και εξ αποστάσεως με αντιπολίτευση.

Τα αστυνομικά εργαλεία υψηλής τεχνολογίας, όπως τα ρομποτικά σκυλιά (https://www.politico.com/news/2023/08/10/ai-surveillance-robotics-police-privacy-new-york-00110672), εξοπλισμένα με όλα τα είδη όπλων και τεχνολογιών επιτήρησης, είναι πραγματικά. Αυτό θα επαναπροσδιόριζε τους βασικούς κανόνες της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας.

Η δημιουργία μιας λίστας επικριτών από πολιτικούς στη Βοστώνη (https://www.bostonherald.com/2023/07/14/michelle-wu-administration-admits-it-sent-a-list-of-vocal-critics-to-police/) και η αποκάλυψή τους στην αστυνομία δεν διαφέρει από τις βάσεις δεδομένων της κυβέρνησης για άτομα που επικρίνουν την κυβέρνηση. Άλλα παραδείγματα περιλαμβάνουν μια επιδρομή της αστυνομίας σε μια εφημερίδα μίας μικρής πόλης (https://www.theguardian.com/us-news/2023/aug/15/joan-meyer-co-owner-kansas-paper-police-raid), τον κρατικό έλεγχο για το ποιος επιτρέπεται να βρίσκεται στο αυτοκίνητο (https://www.the-sun.com/motors/8832427/driving-law-jail-time-thousands-fees-illegal-immigrant/) - ή ένα εξωφρενικό πρόστιμο για τη σίτιση των απόρων (https://www2.cbn.com/news/us/nc-pastor-fined-60k-housing-homeless-church-property-without-permit).

Το αστυνομικό κράτος έχει γίνει μια αδίστακτη επίθεση σε όποιον αμφισβητεί την εξουσία του. Δεν έχει σημασία ποιο κόμμα κυριαρχεί στο Κογκρέσο ή στον Λευκό Οίκο. Οι επερχόμενες εκλογές θα διασφαλίσουν ότι οι πολίτες θα παραμείνουν διχασμένοι και απασχολημένοι να πολεμούν ο ένας τον άλλον.

Δεν μπορείς να έχεις δημοκρατία αν η κυβέρνηση θεωρεί τον εαυτό της ανώτερο από τους πολίτες, αν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι σταματήσουν να συμπεριφέρονται σαν δημόσιοι υπάλληλοι, αν οι κρατικές δαπάνες δεν λογοδοτούν, αν το δικαστικό σώμα δεν ενεργεί ως δικαστής και αν η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται πλέον από το σύνταγμα.

Πηγή:

The Exposé: Το αστυνομικό κράτος έχει ξεκινήσει μια αδίστακτη, ολομέτωπη επίθεση στις ελευθερίες - 18 Αυγούστου 2023 (https://expose-news.com/2023/08/18/the-police-state-has-embarked-on-a-ruthless/)



ΠΗΓΗ: https://transition-news.org/usa-umfassender-angriff-auf-freiheitsrechte-durch-polizeistaat


ΣΧΕΤΙΚΑ: 

Ισπανία: Το Υπουργείο Εσωτερικών ερευνά τον πρόεδρο των «Αστυνομικών για την Ελευθερία»

Ο Juan Manuel Ramos Mateo, μαζί με τους συμπολεμιστές του, αγωνίζεται για τη δημοκρατία, το σύνταγμα και την ελευθερία των πολιτών από την αρχή της «πανδημίας». Ο υπουργός Εσωτερικών Grande-Marlaska διαισθάνεται την προδοσία.

https://transition-news.org/spanien-innenministerium-ermittelt-gegen-den-prasidenten-von-polizisten-fur


Η συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο εγείρει ανησυχίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Το σχεδιαζόμενο έγγραφο θα μπορούσε να αποτελέσει μέσο για τη διασυνοριακή καταστολή της έκφρασης στο Διαδίκτυο, γράφει η πύλη "Euractiv".
https://transition-news.org/un-cyberkriminalitatsabkommen-wirft-ernsthafte-bedenken-hinsichtlich-der


Βιομετρικές σαρώσεις ταυτότητας για αγορά αλκοόλ και καπνού;
Αυτό θα μπορούσε να γίνει μέρος της καθημερινής ζωής στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, εάν επικρατήσει νομοσχέδιο του γερουσιαστή Τζέημς Σκουφή. Αυτό απαιτεί τη χρήση σαρώσεων του προσώπου, της παλάμης ή των δακτυλικών αποτυπωμάτων ως έγκυρο μέσο επαλήθευσης της ηλικίας.
https://transition-news.org/biometrische-id-scans-fur-den-kauf-von-alkohol-und-tabak


ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η Εισαγγελία θέλει να βάλει στη φυλακή τον δικαστή της Βαϊμάρης για τις μάσκες - Τρία χρόνια φυλάκισης ζητούνται γιατί (ο θαρραλέος δικαστής) απελευθέρωσε τα παιδιά από τις μάσκες
https://reitschuster.de/post/staatsanwaltschaft-will-weimarer-maskenrichter-in-knast-bringen/



Το YouTube ανακοινώνει εκτεταμένη λογοκρισία της ιατρικής «παραπληροφόρησης»

Η πλατφόρμα θα δημιουργήσει ένα νέο πλαίσιο για αυτό, το οποίο θα επικεντρωθεί ιδίως στις θεραπείες του καρκίνου. Τα βίντεο που ισχυρίζονται ότι "το σκόρδο θεραπεύει τον καρκίνο" ή "βιταμίνη C αντί για ακτινοθεραπεία" θα αφαιρεθούν.

https://transition-news.org/youtube-kundigt-erweiterte-zensur-medizinischer-fehlinformationen-an


Γερμανίδα ηγέτης: Ο Covid ήταν ένα «τεστ βήτα» για τα επερχόμενα «κλιματικά lockdown»
https://newsaddicts.com/german-leader-covid-beta-test-coming-climate-lockdowns/




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!