Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Η Εισαγγελία θέλει να βάλει στη φυλακή τον δικαστή της Βαϊμάρης για τις μάσκες Τρία χρόνια φυλάκισης ζητούνται για την απελευθέρωση των παιδιών από τις μάσκες



Ο δικαστής του οικογενειακού δικαστηρίου της Βαϊμάρης Christian Dettmar έγινε πρωτοσέλιδο σε εθνικό επίπεδο στις αρχές Απριλίου 2021: Σε δικαστική απόφαση, απαγόρευσε τις απαιτήσεις μάσκας, απόστασης και τεστ σε δύο σχολεία της Βαϊμάρης. Στα μάτια του, ήταν μια απειλή για την ευημερία των παιδιών. Εκείνη την εποχή, μια τέτοια άποψη εξακολουθούσε να θεωρείται αιρετική. Σήμερα, γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη. Αλλά ο Dettmar είχε τολμήσει να αντιταχθεί στα κυβερνητικά μέτρα. Και έτσι το δικαστικό σώμα τον χτύπησε με όλη του τη δύναμη. Και επίσης εναντίον άλλων εμπλεκόμενων μερών. Πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα διαμερίσματα και τα γραφεία του δικαστή Dettmar, του συνηγόρου των παιδιών, μιας μητέρας καθώς και των εμπειρογνωμόνων της Καθηγ. Ulrike Kämmerer, του Καθηγ. Δρ. Christian Kuhbandner, της Καθηγ. Δρ. Ines Kappstein και του Uli Masuth και ενός υποψηφίου του κόμματος "dieBasis". Κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και έγγραφα κατασχέθηκαν από την αστυνομία. Συνθήκες που κατά τα άλλα είναι γνωστές από αυταρχικά κράτη. Περιττό να πούμε ότι η απόφαση του δικαστή ανετράπη.

Αλλά η βεντέτα δεν τελείωσε εκεί. Ο δικαστής Dettmar, ένας από τους λίγους που αποφάνθηκαν υπέρ του Βασικού Νόμου και κατά της παραβίασής του, δικάζεται τώρα στην Ερφούρτη. Αυτός, ο οποίος αντιτάχθηκε στη διαστροφή της δικαιοσύνης που ήταν ευρέως διαδεδομένη εκείνη την εποχή, κατηγορείται τώρα για διαστροφή της δικαιοσύνης. Μοιάζει βγαλμένο από θέατρο του παραλόγου. Αλλά προχωρά ακόμη περισσότερο: Στη δίκη εναντίον του ανασταλέντος οικογενειακού δικαστή, το γραφείο της εισαγγελέως ζήτησε τρία χρόνια φυλάκισης την Παρασκευή, σύμφωνα με το "MDR" (https://www.mdr.de/nachrichten/thueringen/mitte-thueringen/weimar/familienrichter-corona-masken-staatsanwaltschaft-100.html).

Η κατηγορία της εισαγγελέως: Ο 60χρονος είχε άρει την απαίτηση μάσκας σε δύο σχολεία της Βαϊμάρης, αν και δεν ήταν υπεύθυνος για αυτό. Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για μια δικαιοδοσία (δείτε εδώ: https://reitschuster.de/post/olg-karlsruhe-staerkt-weimarer-familienrichter-den-ruecken/). Ο τηλεοπτικός σταθμός MDR το αγνοεί αυτό και περνά τη γνώμη της εισαγγελίας ως δική του (!!!!!!!!!!!!!!!!): «Ο δικαστής δεν ήταν καθόλου υπεύθυνος».

Η εισαγγελέας διαστρέβλωσε τα γεγονότα στην κατάμεστη αίθουσα του περιφερειακού δικαστηρίου της Ερφούρτης με τρόπο που θύμιζε μυθιστορήματα του Κάφκα και του Όργουελ: «Ο κατηγορούμενος είχε ποδοπατήσει το γραφείο του και είχε βλάψει το κράτος δικαίου».

Έτσι, κατηγορεί τον Dettmar για αυτό ακριβώς για το οποίο κατηγορούν την ίδια και ολόκληρη την υπηρεσία της. Η εισαγγελέας δεσμεύεται από τις οδηγίες της κοκκινο-πράσινης πολιτειακής κυβέρνησης και της υπουργού Δικαιοσύνης των Πρασίνων Doreen Denstädt, πρώην αστυνομικού υπαλλήλου που γλίστρησε στο αξίωμα λόγω της ποσόστωσης.

Ιδιαίτερα πικάντικο: Στην αρχή της έρευνας, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης ήταν ακόμα ο Dirk Adams των Πρασίνων. Κέρδισε τα πολιτικά του κίνητρα ως υπάλληλος στο γραφείο της εκλογικής περιφέρειας της βουλευτού Katrin Göring-Eckardt και μίλησε υπέρ της ταχείας διαδικασίας μετά τις διαμαρτυρίες του κορωνοϊού - με άλλα λόγια, για ακριβώς αυτό που οι Πράσινοι συχνά δυσκολεύονται να πράξουν με τους εγκληματίες.

Στο δικαστήριο, η εισαγγελέας ανέφερε «από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και συνομιλίες που αποδεικνύουν στην πεποίθησή της ότι ο κατηγορούμενος έψαχνε συγκεκριμένα για παιδιά για τα ονόματα των οποίων ήταν υπεύθυνος», όπως ανέφερε το MDR.


Ένα μέσο για την επίτευξη ενός σκοπού

Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο Dettmar φέρεται να αγνόησε στοιχειώδεις δικονομικούς κανόνες και να παραβίασε το ουσιαστικό δίκαιο. «Η απόφασή του προς τους διευθυντές και τους δασκάλους δύο σχολείων, καθώς και τους προϊσταμένους της διεύθυνσης του σχολείου ήταν "αυθαίρετη"», δήλωσε η εισαγγελέας, σύμφωνα με το «MDR»: «Στη διαδικασία, βρήκε τελικά δύο παιδιά των οποίων οι γονείς του επέτρεψαν να κινήσει διαδικασίες παιδικής προστασίας. Για αυτόν, ωστόσο, αυτά ήταν μόνο ένα μέσο για έναν σκοπό, προκειμένου να αναλάβει δράση κατά των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν αθώωση, σύμφωνα με το "MDR". Υποστήριξαν ότι ο δικαστής Dettmar είχε κατά νου μόνο το συμφέρον των παιδιών. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος δικαστής Dettmar ισχυρίστηκε ότι σκεφτόταν μόνο τα παιδιά στην απόφασή του και θα τα αποφάσιζε ομοιώς ξανά ανά πάσα στιγμή. Η ετυμηγορία αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

Η δίκη είναι επίσης εκρηκτική επειδή το δικαστικό σώμα έχει μέχρι στιγμής αναλάβει δράση σχεδόν αποκλειστικά εναντίον των επικριτών των μέτρων για τον κορωνοϊό, καθώς και των ιατρών και των δικαστών που αντιτάχθηκαν σε αυτά. Τους υπευθύνους για αυτά τα μέτρα, ωστόσο, η δικαιοσύνη τους απαλλάσσει καθώς και τους ταραχοποιούς που υποδαύλισαν μαζικές επιφυλάξεις και μίσος κατά των ανεμβολίαστων.

Αντί για μια κριτική επανεκτίμηση της περιόδου του κορωνοϊού, βιώνουμε σήμερα το αντίθετο – ένα κυνήγι από το δικαστικό σώμα για όσους υποστηρίζουν μια επαναξιολόγηση.


ΠΗΓΗ: https://reitschuster.de/post/staatsanwaltschaft-will-weimarer-maskenrichter-in-knast-bringen/



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!