Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

Όταν λειτουργεί σέ "ναούς" ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΩΝ παπικών, τότε ....αισθάνεται καλύτερα!!!!!! / Β Ι Ν Τ Ε Ο

Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχαρίστησε την Παναγία, που τον «αξίωσε» να τελέσει εσπερινό σε ναό των ΕΧΘΡΩΝ του Υιού της

 

Για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο πατρ. Βαρθολομαίος τέλεσε Εσπερινό στο ναό των ΠΑΝ - α ι ρ ε τ ι κ ώ ν παπικών Santa Maria Τραπεζούντας! 

Δεν μπορεί να βρει Ορθόδοξο Ναό λέει και ευχαριστεί την ....«αδελφή εκκλησία» (!) που του παραχωρεί τον συγκεκριμένο ναό για τον Εσπερινό. 


Παρόντες και συμπροσευχόμενοι ο Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος, ο Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, ο οποίος μόλις επισκέφθηκε τον Ζελένσκι στην πολύπαθη Ουκρανία, ο Σμύρνης Βαρθολομαίος και άλλοι.

Απορίας άξιον πώς οι Φαναριώτες βρήκαν ναούς (όχι έναν αλλά πολλούς και κλεμμένους!) για τους αχειροτόνητους σχισματικούς εκεί πάνω στην Ουκρανία και δεν μπορούν να βρουν έναν Ορθόδοξο ναό για τον Εσπερινό της Παναγίας στην Τραπεζούντα! Και αν δεν μπορούνε να βρούνε εκεί κοντά Ορθόδοξο Ναό για τον Εσπερινό, γιατί δεν βρίσκουν κάπου μακρύτερα; 

Ευαρεστεί τον Θεό αυτό που κάνουν; 

Ευαρεστεί την Παναγία να συμπροεσεύχονται σε ναούς των εχθρών του Υιού της;

Είναι «ανάγκη» όμως να πηγαίνουν σε ναούς αιρετικών για να μας μιλάνε για τον «αγιώτατο πάπα» και την εκάστοτε «αδελφή εκκλησία». 

Για να τους βλέπουμε να προσεύχονται μπροστά στην «αγία» τους τράπεζα και να την λιβανίζουν! 

Είναι «ανάγκη» επίσης να ακούμε για τους «καλούς χριστιανούς» που τρέχουν να μας βοηθήσουν παραχωρώντας μας τους ναούς τους για να εκκλησιαζόμαστε εκεί και να προσευχόμαστε.

Μόνο που οι «καλοί» και «γενναιόδωροι» αυτοί «χριστιανοί» είναι αιρετικοί, πιστεύουν σε έναν ΨΕΥΤΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟ. 

Αυτό δεν μας το λένε. Άλλωστε, μετά την ψευδοσύνοδο της Κρήτης τους αποκαλούνε και επισήμως όλους «εκκλησίες», ενώ τα δόγματα της Ορθοδοξίας τα έχουν αρνηθεί με τα κείμενα που έχουν υπογράψει εν αγνοία του πιστού λαού.

Τόσες θυσίες και τόσα αίματα για την Ορθόδοξη Πίστη και αυτοί τα σβήνουν όλα με μία κίνηση, μπροστά στην «αναγκαιότητα εύρεσης ενός ναού» και την «αδελφική» ανταπόκριση των «αδελφών εκκλησιών»! 

Με αυτόν τον λαϊκό οικουμενισμό ξεγελάνε οι λυκοποιμένες τους απλούς Ορθοδόξους, για να ρίχνουν το βάρος σε ασήμαντα πράγματα και όχι στα ζωτικά θέματα της Πίστεως.

Παρατίθενται κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ομιλία του πατρ. Βαρθολομαίου.

«Ευχαριστούμε όλοι μαζί τον άγιο Θεό και την Παναγία… που μας αξιώνει και εφέτος να επισκεφθούμε την πρωτεύουσα του Πόντου, την Τραπεζούντα, να συμπροσευχηθούμε απόψε στον φιλόξενο ρωμαιοκαθολικό ναό της πόλεως και να προετοιμαστούμε για την προσκυνηματική άνοδό μας αύριο το πρωί εις το όρος Μελά. 

Τα τελευταία χρόνια είχα ζητήσει από της αρχές να μπορούμε να κάνουμε τον Εσπερινό της παραμονής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο παλαιό γυναικείο Μοναστήρι που είχαμε εμείς οι Ρωμιοί εδώ στα υψώματα της Τραπεζούντας, στη Μονή της Θεοσκεπάστου αλλά αυτό δεν ευοδώθηκε και ευτυχώς μας άνοιξε την αγκαλιά της η αδελφή ρωμαιοκαθολική εκκλησία και με πολλή προθυμία μας παραχωρεί αυτήν την εκκλησία, εάν δεν κάνω λάθος είναι η τρίτη συνεχή χρονιά, για τον εσπερινό της παραμονής της Παναγίας.» ….

«Για την Παναγία ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο, γι’ αυτό δεν θα αναφερθώ στην ιερά μορφή της απόψε, θα πω λίγα λόγια αύριο στην Θεία Λειτουργία της. 

Αλλά θέλω να αναφερθώ, εφόσον ευρισκόμεθα σε αυτήν την φιλόξενη εκκlησία, στις αδελφικές σχέσεις Καθολικών και Ορθοδόξων, οι οποίες εγκαινιάσθησαν στην εποχή του πατριάρχου Αθηναγόρου… και του μακαριστού πάπα Ιωάννου του 23ου από καθολικής πλευράς, και οι οποίες αδελφικές σχέσεις συνεχίστηκαν, καλλιεργήθηκαν, προωθήθησαν και φθάσαμε στο σημερινό σημείο να έχουμε περισσότερο από αδελφική σχέση και φιλία με τον αγιώτατο πάπα Φραγκίσκο, και απόδειξη της φιλίας μας αυτής είναι η πρόσφατη, η προ ολίγων μηνών παραχώρησις του ναού της Santa Maria της Παναγίας στη Σμύρνη προς χρήση των πιστών μας εκεί της Ιεράς Μητροπόλεως της Σμύρνης, την οποίαν εδώ και πέντε με έξι χρόνια διαποιμαίνει με πολύ ζήλο και καρποφορία και αποτελεσματικότητα ο συμπροεσυχόμενος απόψε μαζί μας άγιος Σμύρνης και συνωνόματός μου Βαρθολομαίος. »

«Θα γνωρίζουν τουλάχιστον μερικοί από εσάς ότι στην Σμύρνη έχουμε μία μικρή εκκλησία της Αγίας Φωτεινής. Και αυτή δεν είναι ακριβώς Ορθόδοξη εκκλησία αλλά την δανειστήκαμε από τους προτεστάντες… και την κάναμε Ορθόδοξη εκκλησία μέσω του εκεί Προξενείου της Ελλάδος. 

Επί αρκετές δεκαετίες οι Ορθόδοξοι αδελφοί μας, είτε οι μονίμως κατοικούντες εκεί είτε οι διερχόμενοι από την Σμύρνη προσεύχονται σε αυτήν την μικρή εκκλησία. Όμως τα τελευταία χρόνια αυξήθηκαν οι Ορθόδοξοι πιστοί της Ιεράς εκεί Μητροπόλεως. 

Εγκατεστάθησαν μονίμως ή προσωρινώς… Ρώσσοι, Ουκρανοί, Γεωργιανοί,. Ρουμάνοι. 

Έχουμε τελευταίως και πολλούς αυτόχθονες… οι οποίοι ησπάσθησαν την Χριστιανική, την Ορθόδοξη πίστη, έγιναν ομόδοξοί μας και συμπροσεύχονται και αυτοί και εκκλησιάζονται σε αυτήν την εκκλησία. Και δεν χωρούσαν… πράγμα το οποίο ανάγκασε τον στοργικό ποιμενάρχη της Σμύρνης, ο οποίος ενδιαφέρεται και για τον τελευταίο πιστό του ποιμνίου του, να παρακαλέσει τον ομιλούντα και αυτός με την σειρά του να παρακαλέσει τον πάπα Φραγκίσκο -συγκεκριμένα πέρυσι το Φθινόπωρο που συναντηθήκαμε στο Μπαχρέιν- και η ανταπόκριση να μας δώσει την εκκλησία που αναφέρθηκα προηγουμένως, την Santa Maria της Σμύρνης, την εκκλησία των Φραγκισκανών. ….»

-https://www.facebook.com/ecumenicalpatriarchate/videos/851578646393190

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

Δείτε και -Σε Παπικό Ναό στην Τραπεζούντα για τον Mεγάλο Εσπερινό της Κοίμησης της Θεοτόκου ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος !

2 σχόλια:

  1. Έχω ακούσει πολλούς πού τόν λένε Βοθρολομαίο...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια πού έλεγαν για να δικαιολογήσουν τις συμπροσευχες με τους καθολικούς, ότι προσπαθούμε να τους φέρουμε κοντά μας στην Ορθοδοξία. Όμως άλλος ήταν ο σκοπός τους.Με προβληματίζει πολύ που απροκάλυπτα και με ωμό τρόπο γίνεται αυτό.Ο Θεός να μας λυπηθεί γιατί και η δική μας ευθύνη είναι μεγάλη που γίνονται όλα αυτά αδιαμαρτύρητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!