Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

Α Ι Σ Χ Ο Σ ! Α Η Δ Ι Α ! Μόνο Τούρκοι ψαράδες στο Θρακικό πέλαγος! ( Αδιαφορία της κυβερνήσεως, μέ τά ...ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ ! ) / Β Ι Ν Τ Ε Ο

 


Ξεσηκώθηκαν οι αλιείς του Έβρου για την αδιαφορία της κυβέρνησης μπροστά στη σταθερή συρρίκνωσή τους

Ξεσηκώθηκαν οι αλιείς του Έβρου και κυρίως της Αλεξανδρούπολης, που διακατέχονται από προβληματισμό, αγωνία, απελπισία, αλλά και αγανάκτηση, αφού κανένα κίνητρο δεν υπάρχει στον ορίζοντα που να τους ενθαρρύνει και φωνάζουν: 

«Θα τουρκοποιηθεί το Θρακικό Πέλαγος, έτσι όπως πάμε, με την αδιαφορία της πατρίδας μας»!


Ο αντιπρόεδρος των Αλιέων Αλεξανδρούπολης Παναγιώτης Καραβέτης, με αφορμή την έναρξη της αλιευτικής περιόδου, τόνισε ότι στις πρώτες μέρες τα σημάδια επάρκειας ψαριών δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, κάτι που, όπως είπε, μπορεί να αλλάξει με τη μεταβολή των καιρικών συνθηκών.

«Το Θρακικό Πέλαγος» όπως διαβεβαιώνει «είναι από τα πλέον παραγωγικά μέρη σε όλη την Ελλάδα, γι’ αυτό και έχει χαρακτηριστεί ως ο μεγαλύτερος φυσικός ιχθυογεννητικός σταθμός, εξ αιτίας του Δέλτα του Εβρου, των εκβολών του Νέστου και του Στρυμόνα, και των λιμνοθαλασσών που υπάρχουν ανάμεσα. 

Όμως, πέραν τούτου, οι συνάδελφοι αλιείς είναι προβληματισμένοι για το μέλλον του επαγγέλματός τους, γιατί αφ΄ενός η κατασκευή της πλωτής εξέδρας υγροποιημένου φυσικού αερίου μπροστά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το σχέδιο κατασκευής αιολικού πάρκου και αφ΄ετέρου η επιβάρυνση που υπάρχει από τον τουρκικό αλιευτικό στόλο, δεν οδηγούν σε καλό δρόμο τη μέση αλιεία».

Και εξηγεί: «Απόρροια όλων αυτών είναι οι αλιείς της περιοχής να θέλουν να φύγουν από το επάγγελμα. Δεν έχουμε πολλά περιθώρια αντίδρασης. Ηταν λάθος του Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης η έγκριση κατασκευής του αγωγού, χωρίς να έχουμε μάθει ακόμη ποια θα είναι τα αντισταθμιστικά οφέλη. Είναι κατανοητό ότι δεν μπορεί να σταματήσει ένα τόσο μεγάλης εθνικής σημασίας έργο, από την άλλη όμως θα πρέπει να προβλεφθεί τι θα γίνει με αυτούς που θα χάσουν το μεγαλύτερο αλιευτικό τους πεδίο».

Μια από τις προτεινόμενες λύσεις είναι να δοθεί η δυνατότητα της ελάχιστης απόστασης αλιείας, στα 2 μίλλια, από τα 3 που είναι σήμερα, να προκύψουν ευεργετήματα σε αναπτυξιακούς νομούς, με μεγαλύτερο ποσοστό, καθώς και να υιοθετηθεί το μετρό απόσυρσης για τα σκάφη όσων θέλουν να εγκαταλείψουν το επάγγελμα.

Για τη στάση της κυβέρνησης ο κ. Καραβέτης δήλωσε: «Η αδιαφορία μάς εξοργίζει και θα πρέπει να κρατηθούν τα σκάφη στην περιοχή, που σήμερα στην Αλεξανδρούπολη είναι 7 και στο λιμάνι της Αίνου 30. 

΄Αν δεν δοθεί κίνητρο στην περιοχή, το Θρακικό Πέλαγος θα τουρκοποιηθεί, είμαστε απολύτως σίγουροι».

newsbreak.gr

5 σχόλια:

  1. Ηθελημένη προδοσία καί όχι αδιαφορία λέγεται αυτό που γίνεται εδώ και χρόνια.Μονο που η σημερινή κυβέρνηση το κάνει ωμά γιατί ξέρει ότι ο Έλληνας έχει γίνει ανεκτικός στα εθνικά μας θέματα Και λυπάμαι πολύ που το λέω Αλλά αυτή είναι η αλήθεια Πριν τις εκλογές ο ίδιος ο πρωθυπουργός αλλά και η αδελφή του ακόμα μιλούσαν για υποχωρήσεις Και όμως τους ψήφισαν ΚΡΊΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε δίκοιο σέ όσα γράψατε, είτε ως πρός τό ότι γίνεται - ανυπόκριτα κιόλας! - εδώ καί πολλά χρόνια, είτε ως πρός τό ότι γίνεται μέ ΩΜΟ τρόπο!
      Εκεί που θά μας επιτρέψετε νά διαφωνήσουμε ΚΑΘΕΤΑ, είναι η φρασούλα σας "καί όμως τούς ψήφισαν, ΚΡΙΜΑ"! Δέν τούς "ψήφισαν" όπως επιβεβαιώνεται από πολλές πηγές, όσον αφορά τήν απίστευτα εκτεταμένη αποχή, ιδίως σέ συγκεκριμένα σημεία της επικρατείας, αλλά καί όχι μόνον.
      Άλλο ζήτημα είναι, αρκετά πολύπλοκο, άν "ευημερούν οι αριθμοί" καί όσοι έχουν τήν "αποστολή" της καταμετρήσεως, τί ανακοινώσεις έκαναν, τί είδους "αποτελέσματα" έβγαλαν, τί ποσοστά παρουσίασαν, εντελώς άλλο.....

      Διαγραφή
  2. Έχετε δίκιο κι εγώ το πιστεύω αυτό Όμως ο πολύς κόσμος που δεν ενημερώνεται σωστά , αφού η πλειοψηφία βλέπει και ενημερώνεται από τα μεγάλα κανάλια δεν γνωρίζει. Μακάρι τα θέματα που σχολιάζεται εσείς,και συγχαρητήρια για αυτό να τα διάβαζε όλος ο κόσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΟΚ, Ιαπωνική εταιρεία κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα του του Ελληνικού Εθνικού Ύμνου.
    https://www.youtube.com/watch?v=1bXVISJmTwk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το κοντερ εγραψε 41 τακατο επι των ψηφισαντων.Οι απεχοντες αναιτιολογητα και ευθυνονται και. δεν μπορουν να θεωρηθουν πολιτες.Κατι μπατριωτες της κονομας που ψηφιστηκαν αποδειχθηκαν μουφα.Φυσικα και με την βοηθεια καποιων συρρικνωθηκε η σωστη αντιπολιτευση.Απο κει και μετα,για ολους τους ηδονοβλεψιες των βοθροκαναλων,προδοσια ειναι μονο το"Β.Μακεδονια"και νεκροι ειναι μονο στο Ματι.Ολες οι αδικιες δολοφονιες,οι προδοσιες και μειοδοσιες που κατα κορον δημιουργει η [φασιστο]δεξια αριστεια,ειναι τυχαια γεγονοτα ησσονος σημασιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!