Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

Ο αφρικανικός παράγοντας θα «καθορίσει το πρόσωπο της ανθρωπότητας»






Αυτό δήλωσε ο Ρώσος γερουσιαστής Konstantin Kosachev. Η ήπειρος αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από τη Δύση.

Η Ρωσία προσπαθεί να σφυρηλατήσει δεσμούς με την Αφρική επειδή η χώρα έχει «τεράστιες» δυνατότητες και είναι σε καλή θέση να διαμορφώσει το μέλλον της ανθρωπότητας. Αυτό δήλωσε ο Konstantin Kosachev, αντιπρόεδρος της ρωσικής άνω βουλής του κοινοβουλίου, σε συνέντευξή του τη Δευτέρα.

Μιλώντας στην εφημερίδα AIF, ο Kosachev δήλωσε ότι η Αφρική αναπτύσσεται «ταχύτερα από τα δυτικά έθνη» και σημείωσε ότι η οικονομία εκεί αναπτύσσεται κατά 3-4% ετησίως, παρά τις διάφορες εσωτερικές κρίσεις και τα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Ο Kosachev επεσήμανε επίσης τη σημαντική δημογραφική ανάκαμψη της ηπείρου. Επεσήμανε τις εκτιμήσεις ότι μέχρι το έτος 2100, πέντε αφρικανικές χώρες θα είναι μεταξύ των δέκα πολυπληθέστερων εθνών στον κόσμο. Ο γερουσιαστής πιστεύει ότι «ο αφρικανικός παράγοντας» «θα καθορίζει όλο και περισσότερο το πρόσωπο της ανθρωπότητας». Για τη Ρωσία, οι επενδύσεις στην πολιτική της Αφρικής είναι επενδύσεις στο δικό της μέλλον.

Ο Kosachev ισχυρίστηκε επίσης ότι, σε αντίθεση με τις δυτικές χώρες, η Ρωσία δεν προσπαθεί να πείσει τα αφρικανικά έθνη να ενταχθούν στο πλευρό της. Αντίθετα, η χώρα επιδιώκει έναν «διάλογο αμοιβαίου σεβασμού» και βρίσκει κοινά σημεία ενδιαφέροντος.

Ο γερουσιαστής επέστησε επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προσπάθησαν να εκβιάσουν την ήπειρο να μην συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής με τη Ρωσία, απειλώντας να αποσύρουν την τόσο αναγκαία οικονομική βοήθεια. Ο Kosachev κατέστησε σαφές σχετικά με αυτό:

«Δεν στρέφουμε τις αφρικανικές χώρες εναντίον κανενός. Δεν δουλεύουμε έτσι».


Πηγή:

RT: Ο παράγοντας Αφρική θα καθορίσει το πρόσωπο της ανθρωπότητας - Ρώσος γερουσιαστής - 2 Αυγούστου 2023 (https://www.rt.com/africa/580703-africa-future-potential-russia/)



ΠΗΓΗ: https://transition-news.org/der-afrikanische-faktor-wird-das-gesicht-der-menschheit-bestimmen


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!