Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

Τά η λ ε κ τ ρ ι κ ά αυτοκίνητα, δέν κ α ί γ ο ν τ α ι γρηγορότερα, αλλά ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ! Αυτό τά καθιστά εξαιρετικά ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ !!!! ΑΚΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ;

 


Όταν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο καίγεται, προκαλεί πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από ό, τι όταν καίγεται ένα συμβατικό αυτοκίνητο. 

Και όταν ένα ολόκληρο πλοίο με ηλεκτρικά αυτοκίνητα καίγεται, όσοι προειδοποιούν για πυρκαγιές μπαταριών που είναι πολύ πιο επικίνδυνες από οποιαδήποτε έκρηξη δεξαμενής βενζίνης, αισθάνονται δικαιωμένοι.

Τι είναι αλήθεια;

Πρώτον, οι αριθμοί: Μια μελέτη περίπτωσης από την αμερικανική ασφαλιστική εταιρεία Auto Insurance EZ έδειξε ότι 25 από τα 100.000 ασφαλισμένα αυτοκίνητα με ηλεκτροκίνηση έχουν καεί. Στην περίπτωση των κινητήρων εσωτερικής καύσης, ήταν 1530 στα 100.000 οχήματα.

Η έκπληξη: Στην περίπτωση των plug-in υβριδικών, 3474 από τα 100.000 τυλίχτηκαν στις φλόγες. Αυτό το δείγμα αντικρούει τη θέση ότι τα αυτοκίνητα που κινούνται καθαρά με μπαταρία καίγονται γρηγορότερα. Αντιθέτως.

Αλλά υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα: αναφλέγονται πιο αργά, τα φλεγόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αλλά όταν καίγονται, σβήνονται επίσης πιο αργά.

Μια κατευθυντήρια γραμμή που αναπτύχθηκε από τους Γερμανούς πυροσβέστες και ασφαλιστές παρέχει πληροφορίες: «Στις περισσότερες περιπτώσεις, μόνο η «φωτιά υπό έλεγχο» μπορεί να ανιχνευθεί από την πυροσβεστική, καθώς μια χημική διαδικασία που διαρκεί ημέρες έως εβδομάδες μπορεί να συμβεί μέχρι να «σβήσει» ». - "Προκειμένου να αποφευχθεί η επανανάφλεξη, η περιοχή της μπαταρίας πρέπει να ψύχεται με νερό για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να παραδοθεί στην υπηρεσία ρυμούλκησης." - "Με την ψύξη του μέσου αποθήκευσης όσο το δυνατόν νωρίτερα και όσο το δυνατόν περισσότερο, η θερμική διαφυγή μπορεί να αποφευχθεί. Η θερμότητα που παράγεται από την μπαταρία ή το περίβλημα της θα πρέπει να ελέγχεται τακτικά έως ότου παραδοθεί ο χώρος, για παράδειγμα μέσω κάμερας θερμικής απεικόνισης.

Οι συνέπειες είναι οι εξής: Τα πυροσβεστικά οχήματα που ειδικεύονται σε τροχαία ατυχήματα συνήθως δεν μεταφέρουν περισσότερα από 2000 λίτρα νερού επί του πυροσβεστικού οχήματος. Αυτό αρκεί για τη φωτιά ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης. Αλλά για την ψύξη της μπαταρίας ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, συχνά χρειάζονται μεταξύ 3000 και 11.000 λίτρα νερού. Κατά συνέπεια, πρέπει να αναπτυχθούν περισσότερα πυροσβεστικά οχήματα και πυροσβέστες.

Οι μπαταρίες είναι αδιάβροχες και θερμικά προστατευμένες στο δάπεδο του αυτοκινήτου. Ορισμένες πυροσβεστικές υπηρεσίες διαθέτουν λόγχη πυρόσβεσης. Στην μπαταρία, μπορούν να καταπολεμήσουν άμεσα τη φωτιά. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει ακόμη σε όλους τους τομείς. Σε ακραίες περιπτώσεις, το φλεγόμενο ηλεκτρικό αυτοκίνητο βυθίζεται στο πάνω άκρο στο νερό κατάσβεσης. Θα πρέπει να υπάρχουν κατάλληλες δεξαμενές για τον σκοπό αυτό, αλλά πρέπει πρώτα να κατασκευαστούν.

Η μπαταρία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου περιέχει εξαιρετικά τοξικές ουσίες που δεν πρέπει να επιτρέπεται να διαρρεύσουν στα υπόγεια ύδατα σε καμμία περίπτωση. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η πυροσβεστική πρέπει να εκπαιδευτεί στο σωστό χειρισμό ενός φλεγόμενου ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Αυτά τα μαθήματα κατάρτισης πραγματοποιούνται επί του παρόντος σε εθνικό επίπεδο στη Γερμανία.

Βασικά, όλα τα αυτοκίνητα καίγονται πιο βίαια από ό, τι πριν από τριάντα ή σαράντα χρόνια. Δεν έχει σημασία τι κινητήρα έχουν. Αυτό οφείλεται στα υλικά που χρησιμοποιούνται στα αυτοκίνητα: περισσότερη μόνωση, περισσότερο πλαστικό. Όλα αυτά προκαλούν μεγαλύτερη θερμότητα και περισσότερες φλόγες σε περίπτωση πυρκαγιάς.


ΠΗΓΗ: https://weltwoche.de/daily/e-autos-brennen-nicht-schneller-aber-laenger-das-macht-sie-brandgefaehrlich/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. 39 ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΘΑ ΒΑΛΕΙ Ο ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ ΤΕΡΝΑ,15 ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ/ΕΥΒΟΙΑ,2 ΣΤΑ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ

    https://www.youtube.com/watch?v=O7BzhXySih4

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!