Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

😱 Γιατί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φοβούνται την κλιματική αλλαγή 😅😅😅


Αμερικανική μελέτη: Η θερμότητα είναι εξίσου επιβλαβής για την αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων με το κρύο.

Οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι καλύτερα να μένουν μόνο σε εύκρατα γεωγραφικά πλάτη. Οι έρευνες χιλιάδων οχημάτων από την εξειδικευμένη εταιρεία "Recurrent" με έδρα το Σιάτλ το καθιστούν σκόπιμο. Η πύλη Carscoops αναφέρει την τελευταία μελέτη τους σχετικά με τη σχέση μεταξύ της μπαταρίας και της αυτονομίας των οχημάτων (https://www.carscoops.com/2023/07/excessive-heat-can-axe-almost-a-third-of-range-in-some-electric-vehicles/).

Σύμφωνα με αυτό, η «υπερβολική» θερμότητα θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά την αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων, δηλαδή έως και 30%. Οι δοκιμαστές δεν κατονομάζουν μεμονωμένες μάρκες ή μοντέλλα.

Η Recurrent είχε ήδη παρατηρήσει ένα παρόμοιο αποτέλεσμα πέρυσι για ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Και εδώ, η ακτίνα δράσης θα μπορούσε να μειωθεί κατά περίπου 1/3. Οι χημικές επιδράσεις οδήγησαν σε μείωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

Σύμφωνα με τις μελέτες, «θερμότητα» σημαίνει θερμοκρασίες άνω των 38 βαθμών Κελσίου. "Κρύο", από την άλλη πλευρά, θεωρείται ότι είναι θερμοκρασίες κάτω από -1 βαθμό Κελσίου. Τέλος, η Carscoops συνιστά να αποφεύγεται όσο το δυνατόν περισσότερο η χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων υπό «ακραίες καιρικές συνθήκες».


Πηγή:

Carscoops: Η υπερβολική ζέστη μπορεί να μειώσει σχεδόν το ένα 1/3 της αυτονομίας σε ορισμένα ηλεκτρικά οχήματα - 20 Ιουλίου 2023 (https://www.carscoops.com/2023/07/excessive-heat-can-axe-almost-a-third-of-range-in-some-electric-vehicles/)

(μόνο για γερμανομαθείς 😏)

ΠΗΓΗ: https://transition-news.org/warum-elektroautos-den-klimawandel-furchten


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!