Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ως ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ των ΗΛΙΑΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ αντί του CO2; Μία ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ και ΑΠΟΣΥΡΘΕΙΣΑ



14 Ιουλίου 2023

Χρόνος ανάγνωσης 4,2 λεπτά

Το κλίμα της Γης επηρεάζεται θεμελιωδώς από δύο παράγοντες: πρώτον και κύριο από τον ήλιο και την ακτινοβολία του και, δεύτερον, από το περιεχόμενο και τη δομή της ατμόσφαιρας. Η επίδραση του ήλιου είναι τάξεις μεγέθους ισχυρότερη από αυτή της ατμόσφαιρας. Και εδώ, υπάρχουν αρκετές παράμετροι που καθορίζουν τη θερμοκρασία και αλλάζουν συνεχώς.

Υπάρχουν οι γνωστοί κύκλοι Μιλάνκοβιτς. Στο Κεντρικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας και Γεωδυναμικής υπάρχει μια σελίδα με αρκετά καλές εξηγήσεις σχετικά με αυτό (https://www.zamg.ac.at/cms/de/klima/informationsportal-klimawandel/klimasystem/antriebe/astronomische-zyklen). Η επίδρασή τους στην εναλλαγή παγετωδών και μεσοπαγετωδών περιόδων συνοψίζεται ως εξής: «Η πορεία των κύκλων Μιλάνκοβιτς δείχνει ότι ειδικά οι τελευταίες τέσσερεις μεσοπαγετώδεις περίοδοι  χαρακτηρίζονταν από διακριτικά μέγιστα θερινής ακτινοβολίας του βορρά. Η εκτεταμένη περίοδος των τελευταίων 50.000 ετών, ξεκινώντας από την κορύφωση της τελευταίας παγετώδους περιόδου (εποχή των παγετώνων), καθιστά τη μετάβαση στη σημερινή μεσοπαγετώδη περίοδο εύλογη.

Φυσικά, η θερμοκρασία επηρεάζεται πολύ έντονα από την απόσταση μεταξύ του ήλιου και της γης και ποια μέρη της γης ακτινοβολούνται πιο έντονα και περισσότερο καθορίζει την κατανομή της θερμοκρασίας. Το γεγονός ότι η Ευρώπη έχει θερμανθεί δύο φορές πιο γρήγορα από τον υπόλοιπο κόσμο λόγω του CO2, κατά 2,2 βαθμούς, επιβεβαιώθηκε με κάθε σοβαρότητα προχθές στο Κοινοβούλιο της ΕΕ κατά τη διάρκεια μιας από τις ψηφοφορίες της Πράσινης Συμφωνίας από τον εισηγητή του Κοινοβουλίου (https://tkp.at/2023/07/13/eu-parlament-beschliesst-renaturierung-von-europa-fuer-green-deal-bauern-protestieren/).

Αλλά ας συνεχίσουμε με σοβαρή επιστήμη. Η γη κινείται γύρω από τον ήλιο και όχι το αντίστροφο, όπως είχε ήδη αποδείξει ο Γαλιλαίος, παραβιάζοντας τη «συναίνεση της επιστήμης». Γι' αυτό ακυρώθηκε και φυλακίστηκε.

Ο ηλιακός κύκλος

Οι πλανητικές τροχιές είναι ελλειπτικές και σε ένα από τα εστιακά σημεία βρίσκεται ο ήλιος. Είναι προφανές ότι λόγω της άνισης κατανομής της μάζας από τους πλανήτες, ο ήλιος δεν μπορεί να παραμείνει ακίνητος, αλλά πρέπει να περιφέρεται γύρω από ένα κοινό κέντρο μάζας του ηλιακού συστήματος, το βαρύκεντρο.

Αυτό μας δίνει ένα νέο συστατικό που έχει μια πρόσθετη και πιθανώς αρκετά σημαντική επίδραση στη μέση θερμοκρασία στη Γη.

Μέχρι στιγμής τόσο διορατικό. Το σημείο διαφωνίας που προκύπτει είναι πόσο αυτή η ηλιακή τροχιά γύρω από το βαρύκεντρο αλλάζει την ένταση της ακτινοβολίας που χτυπά τη Γη.

Στις 24 Ιουνίου 2019, δημοσιεύθηκε μια μελέτη σχετικά με το θέμα στο Scientific Reports, που δημοσιεύθηκε από το Nature Research, το οποίο περιλαμβάνει το Nature. Η μελέτη από μια ομάδα βρετανικών πανεπιστημίων και ενός ιδρύματος στο Αζερμπαϊτζάν δημοσιεύθηκε από την καθηγήτρια Valentina Zharkova et al. με τίτλο "Ταλαντώσεις της γραμμής βάσης του ηλιακού μαγνητικού πεδίου και της ηλιακής ακτινοβολίας σε μια χιλιετή χρονική κλίμακα". Η μελέτη, η οποία έκτοτε έχει αποσυρθεί, μπορεί να βρεθεί εδώ (https://www.nature.com/articles/s41598-019-45584-3).

Η μελέτη είχε υποστηρίξει ότι η μέση αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 1°C από την προβιομηχανική εποχή δεν οφειλόταν στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου της ανθρωπότητας, αλλά στο γεγονός ότι η απόσταση μεταξύ της Γης και του Ήλιου αλλάζει με την πάροδο του χρόνου καθώς ο Ήλιος περιστρέφεται γύρω από το βαρύκεντρο, το κέντρο μάζας του ηλιακού συστήματος. Μια δήλωση από τις επιστημονικές εκθέσεις σχετικά με την ανάκληση αναφέρει ότι αυτό είναι ανακριβές.

Οι διακυμάνσεις των αποστάσεων Ήλιου-Γης που υπολογίζονται στο έργο λέγεται ότι είναι μέχρι 0,016 AE (αστρονομικές μονάδες), που είναι 2.393.600 χιλιόμετρα.

Το περιοδικό Scientific Reports είχε δεχθεί κριτική για τη δημοσίευση μιας μελέτης που, σύμφωνα με τους ερευνητές, περιείχε στοιχειώδη λάθη που σχετίζονται με την κίνηση της Γης γύρω από τον ήλιο.

Βλέπουμε την ίδια προσέγγιση εδώ όπως και με έγγραφα που ήταν επικριτικά για τα μέτρα του κορωνοϊού ή / και την εκστρατεία εμβολιασμού.

Εδώ είναι οι φορείς εκμετάλλευσης των δραστηριοτήτων διάσωσης του κλίματος. Εάν τα ΕΥΡΗΜΑΤΑ και οι υπολογισμοί της μελέτης της Zharkova είναι ΣΩΣΤΑ, τότε όλα τα ΜΕΤΡΑ για τη ΜΕΙΩΣΗ του CO2, η ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ όλα τα άλλα ΠΑΡΟΜΟΙΑ προγράμματα είναι αναποτελεσματικά και επομένως ΑΣΚΟΠΑ και ΕΠΙΒΛΑΒΗ.

Επιβεβαίωση με περαιτέρω έρευνες

Μια νέα προδημοσίευση από την καθηγήτρια Valentina Zharkova ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ τώρα ότι τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ της που δημοσιεύθηκαν στη δημοσίευση Zharkova et al, 2019 είναι ΣΩΣΤΑ. Στη μελέτη, μετρήθηκαν οι πραγματικές αστρονομικές εφημερίδες των ημερήσιων αποστάσεων Γης-Ήλιου . Η εφημερίς είναι οι τιμές θέσης των κινούμενων αστρονομικών αντικειμένων σε σχέση με ένα βολικό αστρονομικό σύστημα συντεταγμένων.

Οι διακυμάνσεις των αποστάσεων Ήλιου-Γης μέχρι 0,016 A E που καθορίστηκαν στο ανασυρόμενο έργο επιβεβαιώθηκαν από την αστρονομική εφημερίδα S-E. Ως εκ τούτου, το ΕΓΓΡΑΦΟ ZHARKOVA ET AL, 2019 ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΧΩΡΙΣ καμμία βάσιμη ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ! (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Εδώ είναι οι σύνδεσμοι προς το

  • Χαρτί προεκτύπωσης "Ηλιακή δραστηριότητα, ηλιακή ακτινοβολία και θερμοκρασία της γης" (https://arxiv.org/pdf/2008.00439.pdf)
  • Προσάρτημα 1 – οι αποστάσεις Ν-Ε από την εφήμερη (https://solargsm.com/wp-content/uploads/2020/08/Appendix-1.pdf)
  • Παράρτημα 2 – Μεταβολές της ηλιακής ακτινοβολίας με βάση αυτές τις αλλαγές απόστασης (https://solargsm.com/wp-content/uploads/2020/07/Appendix-2.pdf)

Η απόσυρση επιβεβαιώνει ότι το έργο ήταν πράγματι πολύ καινοτόμο.

Ο τρέχων κύκλος του Hallstatt των 2100-2200 ετών, ο οποίος ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του ελάχιστου Maunder (1645 έως 1715) και τώρα συνεχίζεται μέχρι το 2700, σημαίνει ότι ο Ήλιος κινείται σήμερα προς τη Γη. Αυτό, με τη σειρά του, θα οδηγήσει σε πρόσθετη θέρμανση της Γης και άλλων πλανητών από τον Ήλιο, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει την παρατηρούμενη αύξηση των θερμοκρασιών στη Γη και σε άλλους πλανήτες.

Εικόνα από WikiImages από το Pixabay

ΠΗΓΗ: https://tkp.at/2023/07/14/klimawandel-als-folge-der-sonnenzyklen-statt-co2-studie-unerwuenscht-und-zurueckgezogen/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!