Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

Μελέτη: Η ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ήταν ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΗ από ΠΑΓΟ (!!!!!!!!!!) πριν από 400.000 χρόνια




22 Ιουλίου 2023

Χρόνος ανάγνωσης 5 λεπτά

Εδώ και εβδομάδες διαβάζουμε στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης πόσο εξαιρετικά ζέστη κάνει αυτόν τον καιρό. Στο νότο, αναμένονται θερμοκρασίες έως και 48 βαθμούς. Μερικές φορές, ωστόσο, μιλάμε για θερμοκρασίες εδάφους που είναι σημαντικά υψηλότερες από αυτές στον αέρα. Ένα σενάριο τρόμου που έχει σχεδιαστεί εδώ και αρκετές δεκαετίες είναι το λιώσιμο των μεγάλων στρωμάτων πάγου και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, η οποία θα μπορούσε να πλημμυρίσει τις παράκτιες πόλεις

Φυσικά, ο Lauterbach δεν μπορούσε να μην λείπει. Με την ευκαιρία των διακοπών του στην Τοσκάνη, έγραψε στο Twitter (https://twitter.com/Karl_Lauterbach/status/1679484860812136448?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1679484860812136448%7Ctwgr%5Ef664b1eb234e4fd6f88369f8831f372a07ef430f%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Falethonews.com%2F2023%2F07%2F21%2Fitaly-ruffled-by-german-health-ministers-wild-claim-climate-change-destroying-southern-europe%2F): «Η κλιματική αλλαγή καταστρέφει τη νότια Ευρώπη. Μια εποχή φτάνει στο τέλος της». Σύμφωνα με αυτό, η πύλη phys.org δημοσιεύσει ένα άρθρο με τίτλο «Η Γροιλανδία έλιωσε πριν από 416.000 χρόνια και θα μπορούσε να προκαλέσει άνοδο της στάθμης της θάλασσας σήμερα» (https://phys.org/news/2023-07-greenland-years-high-sea-today.html).

Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν κατασκευάσει μια βάση εκτόξευσης πυρηνικών όπλων στο στρώμα πάγου της Γροιλανδίας σε ένα μάλλον γελοίο εγχείρημα. Το στρώμα πάγου της Γροιλανδίας έχει μέσο πάχος 1,5 χλμ., ακόμη και μέχρι 3 χλμ. στα παχύτερα σημεία του. Στο 82% της έκτασης των 1,8 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων, υπάρχουν περίπου 2,85 εκατομμύρια κυβικά χιλιόμετρα πάγου.

Κατά τη διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών κάτω από τον πάγο, ένας σωλήνας μήκους περίπου 4 μέτρων με χώμα και βράχο ανοίχθηκε επίσης κάτω από τον πάγο. Το άρθρο αναφέρει τι συνέβη στη συνέχεια: «Τότε αυτό το παγωμένο ίζημα είχε εξαφανιστεί σε έναν καταψύκτη για δεκαετίες. Το 2017, ανακαλύφθηκε ξανά τυχαία και αποκαλύφθηκε ότι περιείχε όχι μόνο ιζήματα, αλλά και φύλλα και βρύα, απομεινάρια ενός τοπίου χωρίς πάγο, ίσως ενός αρκτικού δάσους.

Πόσο πρακτικό. Μόλις στις 20 Ιουλίου 2023 θα δημοσιευτεί η μελέτη και το άρθρο με τον κίνδυνο επικείμενης ανόδου της στάθμης της θάλασσας. Η νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Science (https://www.science.org/doi/10.1126/science.ade4248), παρέχει άμεσες αποδείξεις ότι υπήρξε εκτεταμένη τήξη των πάγων, προκαλώντας άνοδο της στάθμης της θάλασσας κατά τουλάχιστον ένα μέτρο σε όλο τον κόσμο.

«Αυτή είναι πραγματικά η πρώτη αλεξίσφαιρη απόδειξη ότι μεγάλο μέρος του στρώματος πάγου της Γροιλανδίας εξαφανίστηκε καθώς θερμαινόταν», λέει ο επιστήμονας Paul Bierman του Πανεπιστημίου του Βερμόντ.

Το άρθρο συνεχίζει λέγοντας απειλητικά: (η υπογράμμιση δική μου)

«Η κατανόηση του παρελθόντος της Γροιλανδίας είναι κρίσιμη για την πρόβλεψη του τρόπου με τον οποίο το γιγαντιαίο στρώμα πάγου θα ανταποκριθεί στην υπερθέρμανση του πλανήτη στο μέλλον και πόσο γρήγορα θα λιώσει. Δεδομένου ότι η άνοδος της στάθμης της θάλασσας δεσμεύεται από τους πάγους της Γροιλανδίας, όλες οι παράκτιες περιοχές του κόσμου βρίσκονται σε κίνδυνο. Η νέα μελέτη παρέχει σαφείς και ακριβείς αποδείξεις ότι η Γροιλανδία είναι πιο ευαίσθητη στην κλιματική αλλαγή από ό, τι πιστεύαμε προηγουμένως - και ότι διατρέχει υψηλό κίνδυνο μη αναστρέψιμης τήξης.

Ο γεωεπιστήμονας Bierman, στη συνέχεια βγάζει την γάτα έξω από τον σάκο αρκετά ωμά:

«Το παρελθόν της Γροιλανδίας, διατηρημένο σε 12 πόδια παγωμένου εδάφους, δείχνει ένα ζεστό, υγρό και σε μεγάλο βαθμό χωρίς πάγο μέλλον για τον πλανήτη Γη», λέει ο Bierman, γεωεπιστήμονας στη Σχολή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Rubenstein της UVM και συνεργάτης στο Ινστιτούτο Περιβάλλοντος Gund, «εκτός αν μπορούμε να μειώσουμε δραματικά τη συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα."

Συνεπώς, αν η υπερθέρμανση του πλανήτη προκλήθηκε από το διοξείδιο του άνθρακα πριν από 400.000 χρόνια, προφανώς συνέβη με έναν μυστηριώδη αλλά φυσικό τρόπο και χωρίς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα και αυτοκίνητα. Σε κάθε περίπτωση, στην καμπύλη Keeling (https://tkp.at/2023/07/19/co2-spielt-keine-rolle-bei-eiszeiten-und-warmen-perioden-wie-diese-kurve-zeigt/), η οποία χρησιμοποιείται τώρα για να δικαιολογήσει την «Πράσινη Συμφωνία», δεν υπάρχει κανένα σημάδι μιας τόσο μαζικής συγκέντρωσης CO2, η οποία πρέπει να διήρκεσε αιώνες. Εδώ είναι η υποτιθέμενη συγκέντρωση CO2 των τελευταίων 800.000 ετών.


Βλέπουμε μέγιστα CO2 πριν από 400.000 και στη συνέχεια συνεχίζουμε περίπου κάθε 100.000 χρόνια. Και όμως ο πάγος της Γροιλανδίας δεν έχει λιώσει εκεί; Εάν το εύρημα της Γροιλανδίας είναι σωστό, τότε η καμπύλη Keeling είναι λάθος. Ή το CO2 δεν είχε καμμία σχέση και ήταν ανωμαλίες του ήλιου, κάτι που είναι πολύ πιο πιθανό.

Σημειώστε πάνω απ' όλα το "μπαστούνι χόκεϋ" στην άκρα δεξιά πλευρά, το οποίο δείχνει την αύξηση στα 420 ppm που μετράται τώρα, σε σύγκριση με τις τιμές των τελευταίων 800.000 ετών, οι οποίες κυμαίνονται μεταξύ 180 και 270 ppm. Υποτίθεται ότι η Γροιλανδία έχει απαλλαγεί από πάγο σε αυτές τις χαμηλές τιμές, αλλά οι τιμές, οι οποίες βρίσκονται πάνω από αυτό για περίπου 130 χρόνια, καθιστούν ακόμη και την επιφάνεια του πάγου στην Αρκτική μεγαλύτερη, όπως μπορεί να φανεί παρακάτω. Η θεωρία του CO2 εκτίθεται έτσι.

Υπάρχουν δύο κύριες ηλιακές μεταβλητές που μπορούν να ληφθούν υπόψη για αυτό: Η πρώτη είναι οι αλλαγές στην απόσταση Ήλιου-Γης (https://tkp.at/2023/07/14/klimawandel-als-folge-der-sonnenzyklen-statt-co2-studie-unerwuenscht-und-zurueckgezogen/), λόγω του γεγονότος ότι ο Ήλιος, όπως και η Γη, περιστρέφεται γύρω από το κέντρο μάζας του ηλιακού συστήματος, αλλά σε πολύ πιο κοντινές τροχιές με τροχιακή διάμετρο μέχρι 3 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να εξαχθεί μια τόσο ισχυρή προσέγγιση από τις γνωστές τροχιακές παραμέτρους που ο πάγος θα μπορούσε να έχει λιώσει.


Η άλλη πιθανότητα είναι μια ισχυρή αλλαγή στην ηλιακή δραστηριότητα, αλλά πολύ πέρα από τη γνωστή έκταση. Γνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή πλησιάζουμε ένα νέο «Μεγάλο Ηλιακό Ελάχιστο» που θα μας φέρει θερμοκρασίες παρόμοιες με εκείνες της τελευταίας Μικρής Εποχής των Παγετώνων μεταξύ 1645 και 1715 τις επόμενες δεκαετίες. Αυτό μπορεί επίσης να φανεί στη διεύρυνση των φύλλων πάγου και των ψυχρών αρχείων στη Σιβηρία και τη Λατινική Αμερική (https://tkp.at/2023/07/20/rekordkaelte-in-argentinien-und-sibirien-rekord-tiefstwerte-seit-messbeginn/).

Τα αποτελέσματα της Γροιλανδίας δείχνουν ότι το CO2 δεν παίζει κάποιο ρόλο. Η χρονική στιγμή και η φύση της δημοσίευσης θα μπορούσαν να είναι σημάδια ότι το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και οι υπάκουοι πολιτικοί και «ειδικοί» του γίνονται νευρικοί μπροστά στην ολοένα και πιο προφανή ψύξη και θέλουν να περάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο από την «Πράσινη Συμφωνία» τους.

Επίσημη σελίδα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ από τις Ηνωμένες Πολιτείες της ΑμερικήςΥπαξιωματικός 2ης Τάξης Tyler Th/U.S. Navy (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ice_Camp_Sargo,_located_in_the_Arctic_Circle,_serves_as_the_main_stage_for_Ice_Exercise_(ICEX)_2016_(25182632673).jpg), Δημόσιος τομέας, μέσω Wikimedia Commons


ΠΗΓΗ: https://tkp.at/2023/07/22/studie-groenland-war-vor-400-000-jahren-eisfrei/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!