Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ: Λέπρα μετά τον εμβολιασμό COVID-19 - Ανεπιθύμητες ενέργειες λέπρας που σχετίζονται με το εμβόλιο BNT162b2 αντι-SARS-CoV-2 (δύο αναφορές περιπτώσεων) (ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ)


Το βιολογικό όπλο νανοσωματιδίων mRNA γνωστό και ως «εμβόλιο αντι-SARS-CoV-2» χτυπά ξανά.

Μια μελέτη που διεξήχθη για να εξετάσει την κατάσταση εμβολιασμού κατά του SARS-CoV-2 ατόμων που διαγνώστηκαν με λέπρα αποκάλυψε «ένα πολύ υψηλό ποσοστό εμβολιασμού κατά του SARS-CoV-2 μεταξύ των ατόμων που παρακολουθούν την κλινική λέπρας. 49 άτομα (98%) είχαν εμβολιαστεί».

Ανεπιθύμητες ενέργειες λέπρας που σχετίζονται με το εμβόλιο BNT162b2 αντι-SARS-CoV-2 (δύο αναφορές περιπτώσεων)

7 Αυγούστου 2023 | Long COVID και άλλα συστήματα σώματος (https://discovermednews.com/category/long-covid-and-other-body-systems/)

Οι συγγραφείς από το Ηνωμένο Βασίλειο διεξήγαγαν μια αναδρομική μελέτη κοόρτης για να εξετάσουν την κατάσταση εμβολιασμού κατά του SARS-CoV-2 ατόμων που διαγνώστηκαν με λέπρα και παρακολούθησαν το 2021 την κλινική λέπρας στο Νοσοκομείο Τροπικών Ασθενειών, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο, ένα εθνικό κέντρο παραπομπής στο Ηνωμένο Βασίλειο για τροπικές και μολυσματικές ασθένειες. Εξέτασαν επίσης εάν κάποιο από αυτά τα άτομα είχε αναπτύξει λέπρα ή παρουσίασε νέα αντίδραση λέπρας εντός των 12 εβδομάδων μετά τον εμβολιασμό anri-SARS-CoV-2. Παρουσίασαν δύο περιπτώσεις που πληρούσαν τα κριτήρια για νέες ανεπιθύμητες ενέργειες λέπρας που σχετίζονται με το εμβόλιο BNT162b2 κατά του SARS-CoV-2.

Από το 1954, δεν έχουν υπάρξει αναφορές για ένα άτομο που απέκτησε λέπρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, τα άτομα που έχουν μεταναστεύσει ή ζήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε χώρες με ενδημική λέπρα συνεχίζουν να διαγιγνώσκονται.

Η λέπρα προκαλείται από το Mycobacterium leprae. Η κλινική εικόνα εξαρτάται από την ανοσολογική απόκριση του προσβεβλημένου ατόμου. Η φυματιοειδής και οριακή φυματιοειδής λέπρα χαρακτηρίζεται από ανοσολογική απόκριση τύπου Th1 με σχηματισμό κοκκιώματος παρουσία CD4 + Τ κυττάρων και λίγων ή καθόλου βακτηρίων αναγνωρίσιμων στους ιστούς. Ένα υψηλό βακτηριακό φορτίο, ο κακός σχηματισμός κοκκιώματος και η κυριαρχία των CD8+ Τ κυττάρων είναι χαρακτηριστικά της λέπρας.

Τα άτομα που διαγιγνώσκονται με λέπρα μπορεί να έχουν ανοσομεσολαβούμενες επιπλοκές γνωστές ως αντιδράσεις λέπρας. Υπάρχουν δύο τύποι αντιδράσεων λέπρας. Τα χαρακτηριστικά της αντίδρασης τύπου 1 είναι η ανάπτυξη οιδήματος, φλεγμονής σε υπάρχουσες λέπρα, δερματικές βλάβες και νεύρα, πόνος και απώλεια λειτουργίας. Η αντίδραση τύπου 1 είναι μια καθυστερημένη αντίδραση υπερευαισθησίας στααντιγόνα του Mycobacterium leprae. Το ερύθημα Nodosum Leprosum ή αντίδραση τύπου 2 είναι μια πολυσυστηματική επιπλοκή που χαρακτηρίζεται από επώδυνα δερματικά οζίδια, πυρετό, αρθραλγία, αρθρίτιδα και νευρίτιδα.

Σχετικά με τη μελέτη

Οι συγγραφείς διεξήγαγαν μια αναδρομική μελέτη κοόρτης για να εξετάσουν την κατάσταση εμβολιασμού κατά του SARS-CoV-2 ατόμων που διαγνώστηκαν με λέπρα και παρακολούθησαν το 2021 την Κλινική Λέπρας. Εξέτασαν επίσης εάν κάποιο από αυτά τα άτομα είχε αναπτύξει λέπρα ή παρουσίασε νέα αντίδραση λέπρας εντός των 12 εβδομάδων μετά το εμβόλιο κατά του SARS-CoV-2. Τα ηλεκτρονικά αρχεία ασθενών χρησιμοποιήθηκαν για τη λήψη δεδομένων.

Ως ανεπιθύμητη ενέργεια σχετιζόμενη με λέπρα ορίστηκε η εμφάνιση λέπρας ή αντίδρασης λέπρας και/ή νευρίτιδας, εντός 12 εβδομάδων μετά τη χορήγηση δόσης εμβολίου κατά του SARS-CoV-2 σε άτομο χωρίς προηγούμενο ιστορικό λέπρας ή αντίδρασης λέπρας και/ή νευρίτιδας και το οποίο δεν είχε λάβει θεραπεία για αντίδραση λέπρας και/ή νευρίτιδας εντός των προηγούμενων 12 εβδομάδων.

Το έτος 2021, 52 άτομα με λέπρα παρακολούθησαν την κλινική, εκ των οποίων 5 άτομα διαγνώστηκαν πρόσφατα με λέπρα. 37 άτομα (71%) ήταν άνδρες, η διάμεση ηλικία ήταν 48,5 έτη (εύρος 27-85 έτη).

23 άτομα (44,2%) διαγνώστηκαν με λέπρα, εννέα (17,3%) με οριακή λέπρα, ένα (1,9%) με οριακή λέπρα, 14 (26,9%) με οριακή φυματιοειδή λέπρα και ένα (1,9%) με κογχοειδή λέπρα. Δύο άτομα (3,8%) διαγνώστηκαν με καθαρή νευρική λέπρα.

Το έτος 2021, 21 από τα 52 άτομα (40.3%) είχαν συνταγογραφηθεί συστηματική ανοσοκατασταλτική θεραπεία για αντιδράσεις λέπρας. 10 άτομα (19,2%) είχαν έναν άλλο παράγοντα κινδύνου για σοβαρή COVID-19, συμπεριλαμβανομένου ενός ασθενούς με συνλοίμωξη HIV.

Τα ευρήματα αποκάλυψαν ένα πολύ υψηλό ποσοστό εμβολιασμού κατά του SARS-CoV-2 μεταξύ των ατόμων που παρακολουθούν την κλινική λέπρας. 49 άτομα (98%) είχαν εμβολιαστεί. Ένα άτομο είχε αρνηθεί τον εμβολιασμό.

Οι υποθέσεις

Δύο άτομα πληρούσαν τα κριτήρια για μια νέα λέπρα ως ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με το εμβόλιο BNT162b2 anti-SARS-CoV-2.

Περίπτωση 1

Μία εβδομάδα μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου BNT162b2, ένας 80χρονος άνδρας, ο οποίος ζούσε στο Ηνωμένο Βασίλειο για 49 χρόνια, διαγνώστηκε με οριακή φυματιοειδή λέπρα. Μια ασθένεια εκδηλώθηκε με κόκκινες δερματικές αλλοιώσεις, μειωμένη αίσθηση και πυκνά περιφερικά νεύρα. Η διάγνωση επιβεβαιώθηκε με βιοψία δέρματος που έδειξε περινευρική και περι-εξαρτημένη κοκκιωματώδη φλεγμονή με διήθηση και καταστροφή των δερματικών νεύρων. Ο λεκές Wade-Fite ήταν αρνητικός. Το επίχρισμα σχισμής δέρματος ήταν αρνητικό.

Η αντιμικροβιακή θεραπεία βελτίωσε τις δερματικές βλάβες και την πάχυνση των νεύρων μέσα σε οκτώ εβδομάδες. Δεν υπήρξε επανεμφάνιση των πλακών ή των νευρικών σημείων μετά από 12 μήνες.

Περίπτωση 2

Ένας 27χρονος άνδρας ανέπτυξε κόκκινες πλάκες και τρυφερά παχιά νεύρα συμβατά με αντίδραση λέπρας τύπου 156 ημέρες μετά τη λήψη μίας δόσης εμβολίου BNT162b2 (μετά τη χορήγηση δύο δόσεων εμβολίου του κορωνοϊού τρεις μήνες νωρίτερα). Μια βιοψία δέρματος υποστήριξε τη διάγνωση, δείχνοντας μη νεκρωτική καταστροφική κοκκιωματώδη νευρίτιδα, οίδημα και επιδερμική ρύθμιση του HLA-DR συμβατή με αντίδραση τύπου 1. Οι δερματικές βλάβες και τα ευαίσθητα νεύρα βελτιώθηκαν με μια φθίνουσα πορεία μείωσης της πρεδνιζολόνης και δεν είχαν επανεμφανιστεί μετά από 12 μήνες.

Οι συγγραφείς επεσήμαναν ότι έχουν εντοπίσει 14 άτομα με ανεπιθύμητες ενέργειες λέπρας που σχετίζονται με εμβόλια κατά του SARS-CoV-2 σε 6 δημοσιευμένα άρθρα τόσο από ενδημικά όσο και από μη ενδημικά περιβάλλοντα λέπρας. Δέκα από τα 14 άτομα εμφάνισαν ανεπιθύμητες ενέργειες λέπρας μετά τον πρώτο εμβολιασμό, τρεις μετά το δεύτερο και ένα μετά το τρίτο εμβόλιο.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε στο PLOS Παραμελημένες τροπικές ασθένειες

de Barros B et al. (2023) COVID-19 vaccination and leprosy–A UK hospital-based retrospective cohort study. PLoS Negl Trop Dis 17(8): e0011493. 4 Αυγούστου 2023 (Ανοικτής Πρόσβασης) https://doi.org/10.1371/journal.pntd.0011493 

Πηγή: discovermednews.com




ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ:

Τά κρούσματα Λ Ε Π Ρ Α Σ (!!!!!!), αρχίζουν νά α υ ξ ά ν ο ν τ α ι στήν Κεντρική Φλόριντα! (Λέπρα στόν 21ο αιώνα; )

https://odysseiatv.blogspot.com/2023/08/blog-post_557.html
ΠΗΓΗ: https://lionessofjudah.substack.com/p/frightening-leprosy-following-covid?utm_source=substack&utm_medium=email


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!