Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

Η Κένυα απαγορεύει τις δραστηριότητες του Worldcoin, καθώς οι πολίτες ανταλλάσσουν βιομετρικά στοιχεία για μάρκες



Η Worldcoin (https://www.biometricupdate.com/companies/worldcoin), η οποία λέει ότι θέλει να δημιουργήσει ένα «πιο ανθρώπινο διαδίκτυο» με τα διαπιστευτήρια World ID (https://worldcoin.org/world-id) και τη συσκευή σάρωσης σφαιρικής ίριδας, έχει ενημερωθεί ότι το σχέδιό της δεν είναι ευπρόσδεκτο στην Κένυα έως ότου οι πρακτικές συλλογής βιομετρικών δεδομένων περάσουν από νομική αξιολόγηση, σύμφωνα με το Africa News (https://www.africanews.com/2023/08/02/kenya-suspends-worldcoin-cryptocurrency-data-protection-probe/).


Το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις εγγραφές του Worldcoin και την έκδοση κρυπτονομισμάτων, ενώ «οι αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες πιστοποιούν την απουσία οποιουδήποτε κινδύνου για το κοινό».

Το Worldcoin, το οποίο ιδρύθηκε από τον Sam Altman της OpenAI, διανέμει δωρεάν κρυπτονομίσματα (https://www.biometricupdate.com/202307/worldcoin-cryptocurrency-drives-digital-id-enrollment-despite-potential-privacy-nightmare) σε όποιον υποβληθεί σε σάρωση ίριδας κοιτάζοντας στο μάτι το Orb, την κάπως δυστοπική βιομετρική συσκευή σύλληψης και απεικόνισης. Στην Κένυα, οι μάρκες αξίζουν περίπου 7700 σελίνια ή περίπου 54 δολλάρια ΗΠΑ - όχι μικρό ποσό όταν το εθνικό κατά κεφαλήν ακαθάριστο εισόδημα είναι περίπου 2.170 δολλάρια ΗΠΑ. Η προσφορά λειτούργησε, με χιλιάδες ανθρώπους να εμφανίζονται στην πρωτεύουσα του Ναϊρόμπι αυτή την εβδομάδα για να ανταλλάξουν τις σαρώσεις ίριδας τους με κρυπτογράφηση και ψηφιακή ταυτότητα.

Ωστόσο, οι ανησυχίες σχετικά με τη δέσμευση του Worldcoin για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και τη νομιμότητα των πρακτικών του σημαίνουν ότι, προς το παρόν, όποιος έχει απομείνει να κατέχει ένα διακριτικό Worldcoin θα πρέπει να περιμένει για να το εξαργυρώσει. Παρ' όλο που η μητρική εταιρεία της εταιρείας, Tools for Humanity GmbH, είναι εγγεγραμμένη (https://techcabal.com/2023/08/01/worldcoin-meets-legal-requirement-in-kenya/) στον επίτροπο δεδομένων ως επεξεργαστής δεδομένων και μπορεί νόμιμα να συλλέγει ιδιωτικά δεδομένα από τους κατοίκους, οι ειδικοί της ιδιωτικής ζωής λένε ότι δεν υπάρχει καμμία εγγύηση ότι θα κάνει ό, τι λέει με οποιαδήποτε δεδομένα συλλέγει. Επίσης, υπήρξαν ερωτήματα σχετικά με τη βιομετρική ασφάλεια του Orb, μετά την ανακάλυψη κακόβουλου λογισμικού στις προσωπικές συσκευές των χειριστών (https://www.biometricupdate.com/202305/worldcoin-nears-100m-funding-round-amid-security-concerns).

Παρά τις ανησυχίες αυτές, το Worldcoin προχωρά με το σχέδιό του για παγκόσμια κυριαρχία, με στόχο να αναπτύξει 1.500 σφαίρες σε όλο τον κόσμο. Όπως αναφέρει το Reuters (https://www.reuters.com/technology/worldcoin-says-will-allow-companies-governments-use-its-id-system-2023-08-02/), η εταιρεία θέλει να οικοδομήσει μια τεράστια οικονομική κοινότητα και κοινότητα ταυτότητας που μπορεί να είναι χρήσιμη σε οργανισμούς, επιχειρήσεις και κυβερνήσεις. Ο περιφερειακός διευθυντής για την Ευρώπη, Ricardo Macieira, λέει ότι η υποδομή θα μπορούσε να προσφέρει ένα πλαίσιο για καθολικό βασικό εισόδημα και «παγκόσμιες δημοκρατικές (!!!!!!!) διαδικασίες». Ή, σε μικρότερη κλίμακα, οι καφετέριες που θέλουν να δώσουν δωρεάν ενώ αποτρέπουν τους ανθρώπους από το να πάρουν ξανά θα μπορούσαν να σαρώσουν τις ίριδες των πελατών τους για να βεβαιωθούν ότι παίρνουν έναν καφέ και όχι περισσότερους.

«Η ιδέα είναι ότι ο καθένας μπορεί στο μέλλον να χτίσει τη δική του (!!!!!!!) σφαίρα και να τη χρησιμοποιήσει για να ωφελήσει την κοινότητα στην οποία στοχεύει», λέει ο Macieira, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το Worldcoin σκοπεύει να συνεχίσει να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στην Ευρώπη (https://www.biometricupdate.com/202306/worldcoin-launches-digital-id-proof-of-personhood-in-germany), τη Λατινική Αμερική και την Αφρική, καθώς και «σε όλα τα μέρη του κόσμου που θα μας δεχτούν».

Η Κένυα ενώνεται με τις ρυθμιστικές αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Μεξικό, οι οποίες έχουν ξεκινήσει έρευνες (https://www.biometricupdate.com/202307/multiple-regulators-turn-gaze-to-worldcoins-iris-collection) σχετικά με τη νομιμότητα και την ηθική των πρακτικών βιομετρικής δέσμευσης και αποθήκευσης του Worldcoin.


ΠΗΓΗ: https://www.biometricupdate.com/202308/kenya-bans-worldcoin-activities-as-citizens-trade-biometrics-for-tokens


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνεχίζεται η κυβερνοεπίθεση στην ψηφιακή υποδομή της Κένυας - Η κυβέρνηση αρνείται ότι παραβιάστηκαν τα δεδομένα διαβατηρίων

ΠΗΓΗ: https://www.biometricupdate.com/202307/cyberattack-on-kenyas-digital-infrastructure-continues


ΚΑΙ:

Η συλλογή βιομετρικών δεδομένων στο Μιανμάρ προκαλεί φόβους για

 παραβίαση δικαιωμάτων

ΠΗΓΗ: https://www.biometricupdate.com/202308/myanmars-biometric-data-collection-sparks-rights-violation-fears


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!