Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Ὅση ὥρα εἷναι ἀναμμένα τά καντήλια, αὐτά φωνάζουν 'ἐλέησον, ἐλέησον, ἐλέησον'…

 



Ὅση ὥρα εἷναι ἀναμμένα τὰ καντήλια, αὐτὰ φωνάζουν ἐλέησον, ἐλέησον, ἐλέησον… γιὰ τὸν ἄνθρωπο, ποὺ ἄναψε τὸ καντήλι, πρὸς τὸν Θεό.

Αὐτὸ τὸ ξέρει ὁ διάβολος γι΄αὐτὸ καὶ βάζει λογισμούς, λέγοντας, ὅτι ὑπάρχει κίνδυνος πυρκαγιᾶς ἀπὸ τὸ καντήλι.

Στὸ καντήλι βάζουμε πάντοτε τὸ καλύτερο λάδι*.

Γέροντας Ἐφραὶμ Σκήτης Ἁγίου Ἀνδρέα

*ἐγὼ ὅμως ταπεινὰ θὰ ἔλεγα : 
ἄς βάζει κάποιος ὅ,τι μπορεῖ, ἀρκεῖ νὰ βάζει τὸ καλύτερο λάδι τῆς καρδιᾶς του μαζὶ μὲ τὸ ὅποιο λάδι δύναται τὸν κάθε καιρό, προκειμένου νὰ ἔχει ἔστω ἕνα καντήλι ἀναμμένο, πρέσβη Ἐλέους γιὰ τὸν Οὐρανό.

9 σχόλια:

  1. Δηλαδή, ο θεος έπλασε τον άνθρωπο για να ζητάει συνεχώς το έλεός του; Εχει κάποια λογική αυτό; Σε τί διαφέρει απο τον ισλαμικό νόμο που απαιτεί συνεχή προσευχή προς τον αλλάχ; Εχουμε πέσει θύματα των θρησκειών της σιών (των αγραμμάτων σκηνιτών της ερήμου) και πιστεύουμε όλες τις δεισιδαιμονίες και βλακείες των σημιτών υπανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λέτε "ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο για να ζητάει συνεχώς το έλεός Του;" κι αναρωτιέται ο αναγνώστης μήπως τελικά έχετε κάποια δυσκολία αντίληψης του γραπτού λόγου.

      αυτό καταλάβατε εσείς από όσα διαβάσατε;;;;

      συνεχίζοντας με την σαλάτα ιδεών του σχολίου σας, απορεί κανείς.

      μήπως έχετε μπλέξει τα μπούτια σας ή είναι απλά άλλη μια πρόκληση εκ του πονηρού όπως συμβαίνει με εκείνους που ξαφνικά ανοίγουν την κονσέρβα της δήθεν αμφισβήτησης του Θεού;

      όπως και να είναι ... περαστικά.

      Διαγραφή
  2. Αν δέν ζητήσεις τό έλεος τού Θεού,από ποιόν (θά) περιμένεις νά σέ ελεήσει,...απ'τόν γείτονα?
    Όταν κάνεις (άν κάνεις) τήν προσευχή σου στόν Θεό δέν τού ζητάς ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ νά σέ ελεήσει, νά σέ βοηθήσει στή ζωή σου,νά είναι οικτίρμων καί πολυεύσπλαχνος στό κάθε τι πού πράττεις..?
    Δέν έχουμε πέσει σέ κανέναν
    θύμα, εκτός καί επειδή τό πιστεύεις έτσι εσύ, τό γενικεύεις καί σέ όλους τούς άλλους...
    Όταν ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ στόν Ιησού Χριστό ΑΛΗΘΙΝΑ μέ όλη σου τήν καρδιά καί τήν ψυχή
    δέν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση νά έχεις πέσει θύμα
    Μήν πλανάσε μέ σκέψεις πού σέ καταδυναστεύουν καί σέ κάνουν νά χάνεις τήν ΑΛΗΘΕΙΑ
    καί πού σέ οδηγούν στό σκοτάδι.
    Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΩΖΕΤΑΙ.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α ν ε ρ μ ά τ ι σ τ ο ς καί μέ ασύνδετα νοήματα αυτός ο άνθρωπος, που διαρκώς επαναλαμβάνεται καί μάλιστα μέ ατυχή τρόπο, στά σχόλια που επιμένει νά γράφει...
      Του τό ξαναείπαμε ότι εκτίθεται πολύ, αλλά δέν τό καταλαβαίνει....

      Διαγραφή
    2. Ποιός είναι ό ανερμάτιστος από τούς προηγούμενους γιά νά ξέρουμε σέ ποιόν απευθύνεστε.

      Διαγραφή
  3. τώρα που κορυφώνεται η δαιμονική μπόρα και ρωτάμε μήπως εγκαταλειφθήκαμε από πάνω, έρχεται η Αγία Μαρίνα ...

    Και λέει (η Αγία Μαρίνα) σε μια ψυχούλα τα παρακάτω:
    " - να έχετε ακλόνητη Πίστη
    - να κρατηθείτε με προσευχή και νηστεία
    - έρχονται πολλά και ξαφνικά
    - ζητάτε βοήθεια από την ΤΡΙΑΔΑ την ΑΓΙΑ και σαν σίδερο θα σας περιβάλλει Ουράνια Πανοπλία
    - να σας ενισχύει στον αγώνα με τα Άγρια Θηρία που τρέφονται με την ανωμαλία
    - κάηκε και το τελευταίο σπίρτο της μακροθυμίας
    - με την Πίστη θα είστε οι νικητές και ο εχθρός θα ΕΞΑΧΝΩΘΕΙ
    "

    Πηγή:
    https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2023/09/blog-post_104.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ήθελα να πω σ αυτόν τον άθεο η μάλλον σ αυτόν που πολεμά τον Χριστό ότι αν βρεθεί ποτέ και εύχομαι να μην βρεθεί σε μια πολύ δύσκολη θέση η αυτός η κάποιο κοντινό του πρόσωπο όταν δεν θα έχει βοήθεια από πουθενά ,τι θα κάνει Εγώ πιστεύω ότι θα πέσει στα γόνατα να ζητήσει το έλεος του Θεού Δεν έχει ποτέ ακούσει τόσα θαύματα που έχουν συμβεί σε ανθρώπους; Εύχομαι να τον βοηθήσει ο Θεός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο θέμα των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, ταυτίζονται όσα είπε ο Άγιος Παϊσιος ο Αγιορείτης και ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης:

    https://www.youtube.com/watch?v=FuuUyvYDqAo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαριονέτα της Νεας Ταξης ο Μητσοτάκης..Ανήγγειλε νέες επιθέσεις με Φωτιές Πλημμύρες Σεισμούς και Βιομηχανικά ατυχήματα (Video)...

    Πιστός υπηρέτης της Νέας Τάξης εφαρμόζει το Πρόγραμμα της Παγκοσμιοποίησης την Ατζέντα 30..Μεσα σε αυτό είναι η καταστροφή της Γεωργίας της Κτηνοτροφίας η Ηλεκτρονική Φυλάκιση των Πολιτών ο απόλυτος έλεγχος με τις ηλεκτρονικές Ταυτότητες τα μπολιάσματα  το παραμύθι της Κλιματικής Αλλαγής που γίνεται με υπερόπλα οπως το Haarp η καταστροφή Δασών η βίαιη μετακίνηση πληθυσμού η μείωση πληθυσμού η Φτωχοποίηση η ΠΕΙΝΑ  και η Φυλάκιση για οσους αποδεχθούν τις Παρανοϊκές Διαταγές τους στις δηθεν “Έξυπνες” πόλεις..

    Οποιος θέλει να το ζήσει συνεχίζει να σιωπά και να μην τα βλέπει…Στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και στην Συνέντευξη Τύπου μίλησε ως το ΠΙΟΝΙ των Νεοταξιτών  και ανήγγειλε  την Εφαρμογή αυτής της Ατζέντας καλυμμένος με την δηθεν Κλιματική Αλλαγή ..Δηλαδή την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ!!

    Βεβαίωσε τον Ελληνικό Λαό ως ΧΑΡΤΟΡΙΧΤΡΑ οτι θα έχουμε περισσότερες Φυσικές Καταστροφές, Φωτιές Πλημμύρες και ΣΕΙΣΜΟΥΣ!!!! Καθώς και Βιομηχανικά Ατυχήματα..

    Ξυπνήστε γιατί δεν θα αφήσει τίποτα ορθιο και το χειρότερο θα χάσετε τη Ζωή σας την αξιοπρέπεια σας..Η λύση είναι πολύ απλή  αλλά χρειάζεται δύναμη και συνεργασίες . Τους λες ΟΧΙ ..Εφαρμόζεις ανυπακοή και διαβάζεις τι μαγειρέματα κάνουν με το Haarp..Διαβάστε την Αντζέντα 30

    Mιλας με τους διπλανούς σου , στους κατοίκους δίπλα σου σε οποιον καταλαβαίνει και οργανώνεστε απέναντι σε αυτά τα ΝΑΖΙΔΙΑ της Νέας Τάξης ..για να ερθει η απελευθέρωση…


    πηγή : amazoniosnet


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!