Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Ο Scott Ritter για τον βομβαρδισμό της Σεβαστούπολης από την Ουκρανία: Είναι άμεση επίθεση στη Ρωσσία από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ


Scott Ritter
Αρθρογράφος


Την Κυριακή, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις επιτέθηκαν στη Σεβαστούπολη της Ρωσσίας, χρησιμοποιώντας πυραύλους ATACMS αμερικανικής κατασκευής με κεφαλές διασποράς, τέσσερις από τους οποίους καταρρίφθηκαν και ένας εξερράγη πάνω από την πόλη.


Ο πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ Scott Ritter σχολίασε την ουκρανική τρομοκρατική επίθεση στη Σεβαστούπολη.


«Οι Ουκρανοί αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν πυραύλους ATACMS εξοπλισμένους με πυρομαχικά διασποράς εναντίον μιας πόλης, μιας πόλης αμάχων. Αυτή είναι μια πράξη τρομοκρατίας», τόνισε ο Ritter.



«Η Ουκρανία από το 2014 βομβαρδίζει ρωσικές τοποθεσίες αμάχων, πόλεις, χωριά, κωμοπόλεις με μοναδικό σκοπό να προκαλέσει θάνατο και καταστροφή σε Ρώσσους αμάχους. 

Αυτή είναι μια πράξη τρομοκρατίας και δεδομένου ότι οι πύραυλοι ATACMS δεν μπορούν να αναπτυχθούν από τους Ουκρανούς χωρίς εκτεταμένη υποστήριξη πληροφοριών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτή είναι μια πράξη τρομοκρατίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον της Ρωσσίας», δήλωσε ο αναλυτής.





Σχολιάζοντας τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Νταγκεστάν, ο Ritter είπε ότι «σχεδιάστηκαν σκόπιμα για να διαταράξουν την πολιτική ζωή της Ρωσικής Ομοσπονδίας»


Τόνισε ότι η CIA έχει ιστορικά κάνει προσπάθειες να «δημιουργήσει ένα χάσμα μεταξύ των μουσουλμανικών και μη μουσουλμανικών τμημάτων της ρωσικής κοινωνίας» και απέτυχε.


«Αυτή η προσπάθεια απέτυχε και η προσπάθεια στο Νταγκεστάν θα αποτύχει επίσης, αλλά δεν απαλλάσσει τα εμπλεκόμενα μέρη από την ενοχή τους για την έναρξη μιας άμεσης επίθεσης στη Ρωσική Ομοσπονδία», επέμεινε ο Ritter.


ΠΗΓΗ: Scott Ritter on Ukraine's Shelling of Sevastopol: It's Direct Attack on Russia by US and NATO (sputnikglobe.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΣΧΕΤΙΚΑ:

Γιατί οι ΗΠΑ και η Ουκρανία επέλεξαν σκόπιμα τη Σεβαστούπολη της Ρωσσίας για τρομοκρατική επίθεση



Οι δράστες εισέβαλαν σε μια εκκλησία και σκότωσαν τον πατέρα Νικολάι Κοτέλνικοφ και έναν φρουρό ασφαλείας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές

Ένας ορθόδοξος ιερέας δολοφονήθηκε βάναυσα όταν δύο εκκλησίες και μια συναγωγή δέχθηκαν επίθεση την Κυριακή στη νότια περιοχή του Νταγκεστάν, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Γκαγιάνα Γκαρίεβα. Οι δράστες φέρεται να εισέβαλαν σε ορθόδοξη εκκλησία στην πόλη Ντερμπέντ και σκότωσαν τον πρωθιερέα, πατέρα Νικολάι Κοτέλνικοφ, κόβοντας τον λαιμό του, δήλωσε στο κανάλι του στο Telegram ο Σαμίλ Χαντουλάεφ, επικεφαλής της περιφερειακής Επιτροπής Δημόσιας Εποπτείας, η οποία παρακολουθεί την τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις φυλακές. Ένας φρουρός ασφαλείας με το όνομα Mikhail που εργαζόταν στην εκκλησία πυροβολήθηκε από τους επιτιθέμενους. Ο άνδρας ήταν οπλισμένος μόνο με ένα πιστόλι αερίου, σύμφωνα με τον Khadulaev. Άλλοι κληρικοί έχουν κλειδωθεί στην εκκλησία, περιμένοντας βοήθεια, πρόσθεσε.



Η Ουκρανία σκοτώνει αμάχους στην Κριμαία με πυραύλους που προμήθευσαν οι ΗΠΑ – ρωσικό υπουργείο Άμυνας
Τέσσερεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στους βομβαρδισμούς, ενώ περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν, ανακοίνωσαν οι αρχές
Ο ουκρανικός στρατός εκτόξευσε αρκετούς αμερικανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS οπλισμένους με εξαιρετικά αμφιλεγόμενα πυρομαχικά διασποράς στη ρωσική Κριμαία την Κυριακή, με αποτέλεσμα πολλές απώλειες αμάχων, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα. Το χτύπημα αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον κυβερνήτη της Σεβαστούπολης Mikhail Razvozhaev. Είπε ότι η επίθεση σκότωσε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών. Ο αριθμός των νεκρών αργότερα αυξήθηκε σε τέσσερεις. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Ρωσσίας, 124 άνθρωποι τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων 27 παιδιών. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την ουκρανική επίθεση, η οποία είπε ότι πραγματοποιήθηκε γύρω στο μεσημέρι τοπική ώρα. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο βομβαρδισμός αφορούσε πέντε πυραύλους ATACMS, τέσσερις από τους οποίους καταστράφηκαν στον αέρα.






Οι στόχοι για τους ουκρανικούς πυραύλους ATACMS επιλέγονται με βάση αμερικανικά δορυφορικά δεδομένα, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας
Η Ουάσινγκτον φέρει την ευθύνη για την τελευταία ουκρανική πυραυλική επίθεση στην πόλη της Σεβαστούπολης στη ρωσική Κριμαία, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε δήλωσή του την Κυριακή. Η επίθεση με πυραύλους ATACMS που προμήθευσαν οι ΗΠΑ σκότωσε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών, και άφησε περισσότερους από 120 τραυματίες, σύμφωνα με τις αρχές. Ο ουκρανικός στρατός εκτόξευσε πέντε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS οπλισμένους με εξαιρετικά αμφιλεγόμενες κεφαλές διασποράς στη χερσόνησο της Κριμαίας νωρίτερα την Κυριακή, ανέφερε το υπουργείο. Τέσσερα καταστράφηκαν από τη ρωσική αεράμυνα. Ένας πύραυλος χτυπήθηκε, αλλά εξετράπη της πορείας του και εξερράγη πάνω από το λιμάνι της Σεβαστούπολης στη Μαύρη Θάλασσα. Η πτώση θραυσμάτων της κεφαλής πυρομαχικών διασποράς οδήγησε σε πολυάριθμες απώλειες αμάχων, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 30 παιδιών.



Η Ουκρανία δήλωσε το Σάββατο ότι η Ρωσσία εξαπέλυσε μια «μαζική» ολονύκτια επίθεση σε ενεργειακές υποδομές στα δυτικά και νότια της χώρας.
«Ο εξοπλισμός στις εγκαταστάσεις της Ukrenergo στις περιοχές Ζαπορίζια και Λβιβ υπέστη ζημιές», ανέφερε το υπουργείο Ενέργειας, προσθέτοντας ότι δύο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται στη Ζαπορίζια. Ανέφερε ότι αυτή ήταν «η όγδοη μαζική, συνδυασμένη επίθεση σε εγκαταστάσεις ενεργειακών υποδομών» τους τελευταίους τρεις μήνες. Περισσότερα από δύο χρόνια μετά τη ρωσική εισβολή, οι στοχευμένες επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν παραλύσει την ικανότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας και ανάγκασαν το Κίεβο να επιβάλει διακοπές ρεύματος και να εισάγει προμήθειες από την Ευρωπαϊκή Ένωση.



Το καθεστώς του Κιέβου εξακολουθεί να προσπαθεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αλλά η ένταξή του στη συμμαχία δεν θα του εγγυηθεί περισσότερη βοήθεια από ό, τι απολαμβάνει σήμερα, ακόμη και αν γίνει επίκληση του πολυδιαφημισμένου άρθρου 5.
Καθώς τα μέλη του ΝΑΤΟ ετοιμάζονται να γιορτάσουν την 75η επέτειο της συμμαχίας στην Ουάσιγκτον τον επόμενο μήνα, οι ΗΠΑ και βασικοί σύμμαχοι, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας, συζητούν πόσο έντονα θα δεσμευτούν στην προσπάθεια ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Η Ουάσινγκτον και το Βερολίνο απέρριψαν ένα ευρωπαϊκό σχέδιο να παράσχουν στην Ουκρανία μια «μη αναστρέψιμη» πορεία προς τον οργανισμό νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, προσφέροντας αντ' αυτού μια «ελαφρύτερη δέσμευση» χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Telegraph.



Ανώτεροι αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιαπωνίας καταδίκασαν «με τον πιο έντονο τρόπο» την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Ρωσσίας, λέγοντας ότι η πρόσφατη επίσκεψη του Ρώσσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Πιονγκγιάνγκ προκάλεσε σοβαρή ανησυχία, σύμφωνα με κοινή δήλωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εξωτερικών της Σεούλ.



Σε έναν ασταθή κόσμο, είναι «αδύνατο» να προβλέψουμε τι θα συμβεί σε ένα χρόνο, δήλωσε ο Aleksandar Vucic
Ο κόσμος είναι ασταθής και οι υπηρεσίες ασφαλείας της Σερβίας πρέπει να «προετοιμαστούν για κάθε πιθανό σενάριο», δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Ο Vucic έχει επανειλημμένα επισημάνει τη σύγκρουση στην Ουκρανία ως κρίση που θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Μιλώντας σε τελετή απονομής βραβείων για αστυνομικούς την Κυριακή, ο Vucic κάλεσε το υπουργείο Εσωτερικών να διασφαλίσει ότι "ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολο είναι στην Ευρώπη, κάθε εκατοστό σερβικής γης πρέπει να είναι ασφαλές". «Ζούμε σε έναν κόσμο όπου δεν υπάρχει ασφάλεια ή σταθερότητα και είναι αδύνατο να εξετάσουμε εύκολα τι θα συμβεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, πόσο μάλλον να σχεδιάσουμε πολλά για το μέλλον», είπε.



Το εμπόριο επιδεινώνεται λόγω των σχέσεων της Κίνας με τη Ρωσσία εν μέσω της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ισχυρίστηκε ο αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ
Οι ισχυροί δεσμοί μεταξύ Ρωσσίας και Κίνας έχουν οδηγήσει σε επιδείνωση των εμπορικών σχέσεων του Πεκίνου με τα κράτη μέλη της Ε.Ε., δήλωσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ στους δημοσιογράφους το Σάββατο κατά τη διάρκεια τριήμερης επίσκεψης στην ασιατική χώρα. Η Ε.Ε. και οι δυτικοί σύμμαχοί της έχουν επιπλήξει την κινεζική κυβέρνηση για τη διατήρηση στενών διπλωματικών και οικονομικών δεσμών με τη Μόσχα εν μέσω της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσσίας και Ουκρανίας, καθώς και για την απροθυμία της να συμμετάσχει στη διεθνή κριτική κατά του Κρεμλίνου.

1 σχόλιο:

  1. Σαν να λέμε, οτι εάν βομβαρδίσουμε την κατεχομένη μετά την τουρκική εισβολή Αμμόχωστο και σκοτωθούν λουόμενοι τούρκοι, αυτό θα είναι αμεση επίθεση στην τουρκία. Μπράβο, συνεχίστε να πιστεύετε ό,τι συμφέρει τα μεμέτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!