Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Εταιρεία ψ ε ύ τ ι κ ο υ κρέατος λαμβάνει 1,48 εκατομμύρια δολλάρια από το Π ε ν τ ά γ ω ν ο



Το υπουργείο Άμυνας Μπάιντεν-Χάρρις ισχυρίζεται ότι τα χρήματα δεν χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη ψεύτικου κρέατος, αλλά η επιχορήγηση θα χρηματοδοτήσει μια εγκατάσταση που δημιουργεί το ίδιο συστατικό που χρησιμοποιείται για την παρασκευή εργαστηριακού «κρέατος».


(LifeSiteNews) Μια εταιρεία που παράγει ψεύτικο κρέας κέρδισε σχεδόν 1,5 εκατομμύρια δολλάρια από το Υπουργείο Άμυνας Μπάιντεν-Χάρρις.

«Η Better Meat Company, με έδρα το Δυτικό Σακραμέντο της Καλιφόρνια, έλαβε 1,48 εκατομμύρια δολλάρια για να σχεδιάσει μια μονάδα βιοπαραγωγής για συστατικά μυκοπρωτεΐνης που είναι σταθερά στο ράφι, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και μπορούν να αφυδατωθούν», ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Η επιχορήγηση του Αυγούστου έρχεται μόλις ένα μήνα αφότου το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι δεν θα διερευνήσει πλέον τρόπους για να ταΐσει τα στρατεύματα με «εργαστηριακό κρέας», μετά από αντιδράσεις στα μέσα ενημέρωσης και από τη βιομηχανία βοείου κρέατος.

Ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου επανέλαβε μέρος του δελτίου τύπου σε δήλωσή του στο The Daily Wire και είπε ότι το προϊόν δεν θα χρησιμοποιηθεί στο Meals Ready to Eat (MREs), ένα ανθεκτικό πακέτο τροφίμων που δίνεται στα στρατεύματα.

«Επενδύουμε σε πηγές πρωτεΐνης όπως τα ρεβίθια και το τόφου. Το Υπουργείο δεν χρηματοδοτεί την έρευνα για το «εργαστηριακό κρέας» ή το «ψεύτικο κρέας» - ούτε έχει σχέδια να συμπεριλάβει τέτοια υποκατάστατα πρωτεΐνης στα MRE των μελών της υπηρεσίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος στο The Daily Wire για ένα άρθρο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ωστόσο, υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ της "μυκοπρωτεΐνης" και του ψεύτικου κρέατος. Το Daily Wire ανέφερε:

Η επιχορήγηση, ωστόσο, θα χρηματοδοτήσει μια «εγκατάσταση για συστατικά μυκοπρωτεΐνης», το ίδιο ακριβώς συστατικό που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία του ψεύτικου κρέατος.

 

Το Daily Wire ρώτησε το Υπουργείο Άμυνας εάν αυτές οι εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιηθούν από την Better Meat Company για τη δημιουργία ψεύτικου κρέατος κατά τη διάρκεια ή μετά τη διάρκεια της περιόδου επιχορήγησης, αλλά δεν έλαβε απάντηση.

Η ώθηση για «εναλλακτικές πρωτεΐνες» είναι να βοηθήσει τις χώρες να επιτύχουν τους ριζοσπαστικούς περιβαλλοντικούς στόχους της συμφωνίας του Παρισιού.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας δημοσίευσαν επίσης ένα έγγραφο τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, αναφέροντας λεπτομερώς τρόπους για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να τρώνε λιγώτερο κόκκινο κρέας και δοκιμάζοντας την αποτελεσματικότητα όρων όπως «κλιματική αλλαγή» και «κλιματική δικαιοσύνη».

Όπως ανέφερε τότε το LifeSiteNews:


Η μελέτη διαπίστωσε τελικά ότι η προθυμία να τρώνε λιγώτερο κόκκινο κρέας έπεσε σε κομματικές γραμμές, με τους Δημοκρατικούς να είναι πιο πρόθυμοι να αρνηθούν στον εαυτό τους τη θρεπτική πυκνή τροφή, η οποία είναι γεμάτη βιταμίνες και πρωτεΐνες που βοηθούν στην ανάπτυξη των μυών. Οι Ρεπουμπλικάνοι, από την άλλη πλευρά, «συχνά δεν ανταποκρίνονταν» στις αλλαγές στην ορολογία.

Το έγγραφο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «οι επικοινωνίες για την κλιματική αλλαγή μπορεί επομένως να χρειαστεί να προχωρήσουν πέρα από την ορολογία». Συνέστησε ότι «οι αποτελεσματικές στρατηγικές επικοινωνίας περιλαμβάνουν τη χρήση συναρπαστικής καθημερινής γλώσσας, την παρουσίαση σαφών γραφημάτων, την έμφαση στους κοινωνικούς κανόνες και τη μετατροπή των φιλικών προς το κλίμα δράσεων ως προεπιλογής».

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι «συντηρητικοί εκπρόσωποι» θα μπορούσαν να στρατολογηθούν για να ωθήσουν τους Ρεπουμπλικάνους να αγκαλιάσουν την ατζέντα της «κλιματικής αλλαγής».

Ταυτόχρονα, ορισμένα κράτη έχουν αρχίσει να αντιστέκονται στην εισβολή εργαστηριακού κρέατος στα παντοπωλεία και στα τραπέζια της κουζίνας.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis υπέγραψε νομοθεσία τον Μάϊο του τρέχοντος έτους που απαγορεύει την πώληση εργαστηριακού κρέατος στην πολιτεία της Φλόριντα. Αμφισβητείται στο δικαστήριο.

«Ενώ το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ λέει στον κόσμο να παραιτηθεί από την κατανάλωση κρέατος, η Φλόριντα αυξάνει την παραγωγή κρέατος και ενθαρρύνει τους κατοίκους να συνεχίσουν να καταναλώνουν και να απολαμβάνουν 100% πραγματικό βόειο κρέας της Φλόριντα», ανέφερε τότε ένα δελτίο τύπου.

Ο κυβερνήτης DeSantis δήλωσε ότι το Sunshine State «αντεπιτίθεται στο σχέδιο της παγκόσμιας ελίτ να αναγκάσει τον κόσμο να τρώει κρέας που καλλιεργείται σε τρυβλίο Petri ή έντομα για να επιτύχει τους αυταρχικούς στόχους της».

«Η διοίκησή μας θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στην επένδυση στους τοπικούς αγρότες και κτηνοτρόφους μας και θα σώσουμε το βόειο κρέας μας».



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!