Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Ο πιτσιρίκος τους δουλεύει όλους - Σκωτία: Σχολείο επιτρέπει σε μαθητή να αυτοπροσδιοριστεί ως ... λ ύ κ ο ς



Ανήκει σε μια αυξανόμενη ομάδα παιδιών και εφήβων που πάσχουν από τη λεγόμενη «δυσφορία ειδών». Σύμφωνα με τον νευροψυχολόγο Tommy MacKay, ωστόσο, δεν υπάρχει τέτοια κατάσταση στην επιστήμη.



Μέσα στο πνεύμα της 'woke' ιδεολογίας, τα παιδιά και οι έφηβοι αυτοπροσδιορίζονται όλο και περισσότερο ως ζώα (βλ. αναφoρά). Η κατάστασή τους έχει πρόσφατα αναφερθεί ως δυσφορία ειδών. Ένας Σκωτσέζος μαθητής που φέρεται να πάσχει από αυτό επιτρέπεται πλέον επίσημα να αυτοπροσδιορίζεται ως λύκος, αναφέρει η Daily Mail.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κλινικό νευροψυχολόγο Tommy MacKay, δεν υπάρχει τέτοια κατάσταση στην επιστήμη. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το βιώνουμε αυτό σε μια εποχή που πολλοί άνθρωποι θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ως κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι. Εξήγησε:


«Τώρα προσφέρεται συμβουλευτική που φαίνεται να παίρνει τοις μετρητοίς ότι ένα παιδί αυτοπροσδιορίζεται ως λύκος αντί να του λέει να σταματήσει και να συμβιβαστεί με τον εαυτό του, κάτι που θα ήταν η λογική προσέγγιση».

Η επιβεβαίωση του πρώτου γνωστού κρούσματος στη Σκωτία, στο οποίο ένα σχολείο αναγνώρισε ότι ένας μαθητής αναγνωρίζεται ως ζώο, αποκαλύφθηκε σε επίσημα έγγραφα, σύμφωνα με την Daily Mail. Η εφημερίδα γνωρίζει το όνομα του δήμου, αλλά αποφάσισε να μην το δημοσιεύσει προκειμένου να προστατεύσει την ταυτότητα του πληγέντος παιδιού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η διοίκηση της πόλης δήλωσε ότι προσφέρει «προσωπική υποστήριξη» και «πιο συγκεκριμένη υποστήριξη» από έναν «κοινωνικό λειτουργό», συμπεριλαμβανομένων συμβουλών και βοήθειας με τη μάθηση, προσθέτοντας: «Υπάρχουν πολύ λίγες συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές για τη θεραπεία της δυσφορίας των ειδών».

Οι αρχές δήλωσαν ότι τηρεί τον οδηγό της κυβέρνησης της Σκωτίας "Getting It Right For Every Child" (Girfec) και χρησιμοποιεί έναν "τροχό ευεξίας" για να υποστηρίξει τους μαθητές ανεξάρτητα από τα μαθησιακά εμπόδια ή τις προκλήσεις τους. 

Αυτό είναι ένα διάγραμμα που τονίζει τη σημασία του να βοηθήσουμε τα παιδιά να «ξεπεράσουν τις ανισότητες» και να διασφαλίσουμε ότι η φωνή τους «ακούγεται σε αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή τους, με υποστήριξη όπου χρειάζεται». Η κυβέρνηση της Σκωτίας αρνήθηκε να σχολιάσει, σύμφωνα με την Daily Mail.












ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!