Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ: Οργή καθώς το κράτος εγκαινιάζει πρόγραμμα στεγαστικού δανείου έως και 150.000 δολλαρίων με βάση τη φυλή









Η πολιτεία της Ουάσιγκτον έχει προκαλέσει οργή με το νέο πρόγραμμα στεγαστικών δανείων που προσφέρει βοήθεια ύψους 150.000 δολλαρίων - αλλά μόνο αν ανήκετε στην σωστή ...ράτσα.

Το Covenant Homeownership Program, που ξεκίνησε την 1η Ιουλίου, ισχυρίζεται ότι καταπολεμά τις φυλετικές διακρίσεις βοηθώντας τους αγοραστές κατοικιών για πρώτη φορά να πάρουν ένα δάνειο επιτοκίου 0% για προκαταβολές και έξοδα κλεισίματος.

Αλλά υπάρχει μια παγίδα - πρέπει να ανήκετε σε συγκεκριμένες μειονοτικές ομάδες για να πληροίτε τις προϋποθέσεις.

Οι αιτούντες πρέπει να είναι ίσοι ή χαμηλότεροι από το τοπικό μέσο εισόδημα, καθώς και να εντάσσονται σε επιλεγμένες μειονοτικές κατηγορίες όπως οι μαύροι, οι ισπανόφωνοι ή οι ιθαγενείς Αμερικανοί - παραλείποντας τους λευκούς και άλλες ομάδες.

Το πρόγραμμα αποκλείει επίσης άλλες ομάδες που έχουν αντιμετωπίσει ιστορικές διακρίσεις στέγασης, καθώς ο ιστότοπός τους αναφέρει ότι «τα δεδομένα είναι περιορισμένα όταν πρόκειται για την τεκμηρίωση των διαρκών επιπτώσεων των ιστορικών διακρίσεων».




Το Covenant Homeownership Program, που ξεκίνησε την 1η Ιουλίου, ισχυρίζεται ότι καταπολεμά τις φυλετικές διακρίσεις βοηθώντας τους αγοραστές κατοικιών για πρώτη φορά να πάρουν ένα δάνειο επιτοκίου 0% για προκαταβολές και έξοδα κλεισίματος




Οι αιτούντες πρέπει να είναι στο ή κάτω από το τοπικό μέσο εισόδημα, καθώς και να ταιριάζουν σε επιλεγμένες μειονοτικές κατηγορίες όπως οι μαύροι, οι ισπανόφωνοι ή οι ιθαγενείς Αμερικανοί - παραλείποντας τους λευκούς




Το πρόγραμμα, που γεννήθηκε από τον νόμο περί ιδιοκτησίας σπιτιού του Συμφώνου του 2023 της πολιτείας, στοχεύει άτομα με «βαθιές ρίζες» στην Ουάσινγκτον.

Αυτό σημαίνει ότι σχετίζεται με κάποιον που ζούσε εκεί πριν από τον νόμο περί δίκαιης στέγασης του 1968.

«Τα αρχικά κριτήρια επιλεξιμότητας του προγράμματος Covenant είναι σκόπιμα στενά προσαρμοσμένα», γράφει το The Covenant Homeownership Program στην ιστοσελίδα του. «Ενώ πολλές φυλετικές, εθνοτικές και θρησκευτικές ομάδες στην Ουάσιγκτον υπέστησαν άδικες και κατάφωρες διακρίσεις στέγασης, το πρόγραμμα του Συμφώνου εξετάζει όχι μόνο αυτή την ιστορία αλλά και τις τρέχουσες επιπτώσεις της».

«Ορισμένες από τις ομάδες που υφίστανται διακρίσεις εξακολουθούν να παρουσιάζουν πολύ χαμηλότερα ποσοστά ιδιοκατοίκησης σε σύγκριση με τον γενικό λευκό πληθυσμό. Αυτά κατονομάζονται στα αρχικά κριτήρια επιλεξιμότητας. Ωστόσο, για άλλες ομάδες (όπως οι Εβραίοι κάτοικοι), τα δεδομένα είναι περιορισμένα όσον αφορά την τεκμηρίωση των διαρκών επιπτώσεων των ιστορικών διακρίσεων».

Η Επιτροπή Χρηματοδότησης Στέγασης της πολιτείας, επιφορτισμένη με αυτή τη φυλετική πράξη ταχυδακτυλουργίας, ισχυρίζεται ότι απλώς προσπαθούν να αντιστρέψουν τις «φυλετικές ανισότητες στην ιδιοκτησία σπιτιού».

Αλλά οι επικριτές το αποκαλούν αντίστροφη διάκριση.

«Τί στα κομμάτια; Είναι θετική δράση για στέγαση που οι περισσότεροι ακόμα δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά», έγραψε ένας χρήστης στο "X".










Η Επιτροπή Χρηματοδότησης Στέγασης της πολιτείας, επιφορτισμένη με αυτή τη φυλετική πράξη ταχυδακτυλουργίας, ισχυρίζεται ότι απλώς προσπαθούν να αντιστρέψουν τις «φυλετικές ανισότητες στην ιδιοκτησία κατοικίας». Αλλά οι επικριτές το αποκαλούν αντίστροφη διάκριση





Ένας άλλος θυμωμένος χρήστης σχολίασε: «Νέο πρόγραμμα βοήθειας ιδιοκατοίκησης για όλους εκτός από τους λευκούς».

«Ευχαριστώ, @WaHouseGOP. Ποτέ δεν παραλείπεις να μας κουρδίσεις».

Οι υπερασπιστές του προγράμματος υποστηρίζουν ότι είναι ένα απαραίτητο βήμα για να διορθωθούν τα ιστορικά λάθη.😏

Αλλά ο ιστότοπος εξηγεί ότι το πρόγραμμα δεν «αντιπροσωπεύει μια επίσημη προσπάθεια επανορθώσεων».

«Ο νόμος περί ιδιοκατοίκησης του συμφώνου είναι μια μικρή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προηγούμενων και συνεχιζόμενων διακρίσεων και των επιπτώσεών τους στην πρόσβαση σε πίστωση και ιδιοκτησία σπιτιού για το BIPOC και άλλες ιστορικά περιθωριοποιημένες κοινότητες στην πολιτεία της Ουάσινγκτον. Δεν αποτελεί επίσημη προσπάθεια επανορθώσεων».



Plan to build Maine's first LGBTQ+ housing complex kicks into high gear (youtube.com)










ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!