Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Η Ουγγαρία προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά της Ε.Ε. – Θέλει 2 δισ. ευρώ για την υπεράσπιση των συνόρων




Η σύγκρουση μεταξύ της Ουγγαρίας και της Ε.Ε. θερμαίνεται.


Πρόσφατα ανέφερα πώς η Ε.Ε. επέβαλε τεράστιο πρόστιμο 200 εκατομμυρίων ευρώ στην Ουγγαρία για την άρνησή της να ακολουθήσει την Ε.Ε. και να ανοίξει τα σύνορά της, κάτι που ο πρωθυπουργός Viktor Orban χαρακτήρισε «εξωφρενικό και απαράδεκτο».

Όχι μόνο αυτό, αλλά η Ε.Ε. απαιτεί από την Ουγγαρία να πληρώσει επιπλέον 1 εκατομμύριο ευρώ για κάθε μέρα που δεν ανοίγει τα σύνορά της.


Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ουγγαρία δεν είναι πολύ ευχαριστημένη με αυτό, επομένως έχουν καταλήξει σε ορισμένες λύσεις.

Πρώτον, η Ουγγαρία δήλωσε ότι εάν η Ε.Ε. τους αναγκάσει να ανοίξουν τα σύνορά τους, θα προσφέρουν στους αιτούντες άσυλο ένα «εισιτήριο χωρίς επιστροφή στις Βρυξέλλες», με τον Gergely Gulyás, επικεφαλής του προσωπικού του Viktor Orbán να λέει ότι εάν οι Βρυξέλλες θέλουν αιτούντες άσυλο, «μπορούν να τους έχουν».

Τώρα αποκαλύφθηκε ότι η Ουγγαρία εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να αναλάβει νομική δράση κατά της Ε.Ε. για να τους πληρώσει για την προστασία των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από το 2015, η Ουγγαρία έχει δαπανήσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ για την προστασία των συνόρων, κάτι που τώρα ζητάει να πληρώσει η Ε.Ε..

Έχτισαν έναν συνοριακό φράχτη και επάνδρωσαν τα σύνορα.

«Η Ε.Ε. δεν έχει συμβάλει ουσιαστικά στο κόστος της προστασίας των συνόρων και δεν έχει δείξει αλληλεγγύη προς την Ουγγαρία, η οποία προστατεύει τα σύνορά της», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Bence Rétvári.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας επ' αυτού, υποστηρίζετε την Ουγγαρία;




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!