Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Η ιρλανδική αστυνομία στρατολογεί τώρα υποψηφίους στην πακιστανική τηλεόραση




Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορείτε να επινοήσετε έτσι απλά. Για παράδειγμα, η ενεργός πρόσληψη αστυνομικών από την ιρλανδική εθνική αστυνομία μέσω της πακιστανικής τηλεόρασης. 

Τι ελπίζουν να κερδίσουν από αυτό; 

Μήπως θέλει η ηγεσία της ιρλανδικής αστυνομίας να το χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει μια ξένη μισθοφορική δύναμη;

Στην πραγματικότητα, οι αστυνομικοί υποτίθεται ότι προστατεύουν τους πολίτες τους από εγκληματίες.

Ωστόσο, εάν θέλετε απλώς να υποβαθμίσετε την αστυνομία σε έναν εκτεταμένο βραχίονα κρατικής εξουσίας, ο οποίος αποτελείται από συμμορφούμενους μισθοφόρους και δεν ενδιαφέρεται για την ευημερία του πληθυσμού, καταφεύγετε σε νεοσύλλεκτους από το εξωτερικό. 

Έτσι θα μπορούσε κανείς να ερμηνεύσει τη στοχευμένη πρόσληψη αστυνομικών από μακρινές χώρες.


Υπάρχει ένα πρόσφατο παράδειγμα αυτού στην Ιρλανδία. Η ιρλανδική εθνική αστυνομία, η An Garda Síochána (ή Garda για συντομία), έκανε ένα άνοιγμα πριν από λίγο καιρό σε αστυνομικούς με ρίζες σε άλλες χώρες. Εν τω μεταξύ, η Garda θεωρείται όλο και περισσότερο «πολυπολιτισμική». 

Ακόμη και οι αιτούντες άσυλο και τα μέλη των οικογενειών τους (σύμφωνα με τους κανονισμούς) μπορούν να υποβάλουν αίτηση για αστυνομική υπηρεσία στην Ιρλανδία.





Οι προσπάθειες της ηγεσίας της αστυνομίας να κάνει τα στρατεύματα «πιο πολύχρωμα» φαίνεται να αποδίδουν. Για παράδειγμα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι το 2014 «μόνο το 2,3%» των αιτούντων είχαν μεταναστευτικό υπόβαθρο και ότι αυτό περίπου τετραπλασιάστηκε σε περίπου 9% κατά τη διάρκεια του τελευταίου κύματος προσλήψεων το 2019. 

Με τις τελευταίες επιχειρήσεις στρατολόγησης, φαίνεται τώρα ότι θέλουν να αυξήσουν ακόμη περισσότερο αυτό το ποσοστό.




Για τον ιρλανδικό λαό, ο οποίος εκφράζει όλο και περισσότερο τη δυσαρέσκειά του για τη μεγάλη εισροή αιτούντων άσυλο τους τελευταίους μήνες, αυτό θα επιφέρει ορισμένες αλλαγές. 

Ίσως η ιρλανδική αστυνομία να πάρει επίσης ένα παράδειγμα από τη συμπεριφορά των πακιστανών αστυνομικών στο μέλλον... (βλ. παρακάτω)




Η Ιρλανδία δεν είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που βασίζεται στην «πολυπολιτισμικοποίηση» των δικών της αστυνομικών δυνάμεων. Αλλά μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι το μόνο κράτος της Ε.Ε. που αναζητά ειδικά υποψηφίους για την αστυνομική υπηρεσία στο μακρινό Πακιστάν.

Τι ακολουθεί;

Αντίστοιχα διαφημιστικά σποτ σε αφρικανικούς τηλεοπτικούς σταθμούς;






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. θερμή" υποδοχή απο τους κατοίκους του Παλαμά στον Μητσοτάκη που τον φύλαγαν δεκάδες άνδρες των ΜΑΤ. Άκουσε τα ... "εξ αμάξης" ο Πρωθυπουργός.

    https://x.com/ALERTTV3/status/1830654002343903304

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλούν τη νέα γενιά των Ρώσων να επιλέξει πλευρά!
    https://rumble.com/v5d571m-324408298.html?e9s=src_v1_upp

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!