Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αυτοπροσδιορίζονται ως LGBT+ - τι πάει στραβά;


Εικόνα: freepik / inkdrop


Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο αριθμός των ανθρώπων που προσδιορίζονται ως μέρος της κοινότητας LGBT+ συνεχίζει να εκρήγνυται.

Αυτό γίνεται όλο και πιο κοινό, ειδικά μεταξύ των νεώτερων γενεών.

Γιατί;

Η σύγχυση των φύλων φαίνεται να αποτελεί πρόβλημα, ιδίως στους νεώτερους. Αυτό φαίνεται από στοιχεία έρευνας από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό ισχύει και για την ομοφυλοφιλία και την αμφιφυλοφιλία. 

Ενώ πολύ κάτω από το τέσσερα τοις εκατό των παλαιότερων γενεών περιγράφουν τους εαυτούς τους ως λεσβίες, ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους, τρανσέξουαλ ή παρόμοια, το ποσοστό μεταξύ των μελών των «millennials» φτάνει τώρα πάνω από έντεκα τοις εκατό. 

Μεταξύ της «Γενιάς Ζ», είναι τώρα ακόμη και περίπου το ένα πέμπτο που δεν προσδιορίζονται ως κλασσικά ετεροφυλόφιλοι.



Εάν συγκρίνετε τα δεδομένα από το 2022 με εκείνα των προηγούμενων ετών, είναι επίσης σαφές ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι - ειδικά οι νέοι - παρουσιάζουν τέτοια σύγχυση φύλου. Έτσι, όσον αφορά το "τρανσέξουαλ" και τα παρόμοια. Ταυτόχρονα, το ποσοστό των ομοφυλοφίλων και των αμφιφυλόφιλων είναι επίσης πολύ πιο διαδεδομένο μεταξύ των νεώτερων γενεών από ό, τι μεταξύ των παλαιότερων.



Από το 19,7% των «ΛΟΑΤ+» ατόμων στη «Γενιά Ζ», για παράδειγμα, το ποσοστό των λεσβιών και των ομοφυλόφιλων είναι 2,2% και 3,4%, αντίστοιχα. 

Μεταξύ των "Millennials" είναι 1,5% και 1,9% αντίστοιχα, στη "Generation X" είναι μόνο 0,5% και 0,8% αντίστοιχα και μεταξύ των "Baby Boomers" είναι 0,7% και 1,0%. 

Όταν πρόκειται για την αμφιφυλοφιλία, η μεγάλη διαφορά είναι πραγματικά σαφής. Σύμφωνα με την έρευνα, το 13,1% των "Gen-Z" και το 6,9% των "Millennials" έλκονται και από τα δύο φύλα, αλλά μόνο το 1,6% των "Gen-X" και το 0,7% των "Boomers".


Παρόμοια εικόνα προκύπτει και στην περίπτωση της ίδιας της σύγχυσης λόγω φύλου. Κατά μέσο όρο, μόνο περίπου το 0,1 έως 0,3% των «baby boomers» και της «γενιάς Χ» προσδιορίζονται ως τρανσέξουαλ ή αλλιώς «διαφορετικοί». Μεταξύ των «millennials» είναι ήδη 1,0% και 0,2%, αντίστοιχα. Αλλά η «Generation Z» ξεχωρίζει σαφώς με 1,9% και 1,5%, αντίστοιχα. 

Γιατί;

Από πού προέρχεται αυτό;


Μήπως επειδή οι νέοι είναι πιο ευαίσθητοι από τους ηλικιωμένους; Αισθάνονται απλώς πιο ελεύθεροι να ταυτιστούν όπως έκαναν πριν από μερικά χρόνια; Ή μήπως οφείλεται επίσης σε εξωτερικές επιδράσεις, όπως ουσίες που τροποποιούν τις ορμόνες (π.χ. χημικές ουσίες ή προϊόντα σόγιας) στα τρόφιμα; 

Υπάρχει επίσης η θεωρία ότι ο υπερπληθυσμός οδηγεί στην αυξημένη ανάπτυξη της ομοφυλοφιλίας. Ένας φυσικός αντισταθμιστικός μηχανισμός, για να το πω έτσι, για τη μείωση του ρυθμού αναπαραγωγής. Η αύξηση της αστικοποίησης θα υποστήριζε αυτή τη θεωρία. Είναι πιθανώς ένας συνδυασμός όλων.


Ωστόσο, είναι επίσης σαφές ότι η εξέλιξη αυτή πρέπει να διερευνηθεί εκτενέστερα. Ειδικά επειδή περίπου ένας στους τριάντα της «γενιάς Ζ» αποδεικνύεται τώρα ότι έχει σύγχυση φύλου, ενώ αυτό ισχύει μόνο για έναν στους διακόσιους πεντηκοστούς μεταξύ των παλαιότερων γενεών. 

Αυτό ισχύει και για την ομοφυλοφιλία και την αμφιφυλοφιλία, όπου μόνο περίπου ένας στους εξήντα από αυτούς που γεννήθηκαν πριν από το 1980 έχει προτίμηση για το ίδιο φύλο ή και για τα δύο φύλα, ενώ αυτό ισχύει για περίπου έναν στους δέκα «millennials» και σχεδόν έναν στους πέντε «Gen-Z».




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:


Ο Μισέλ Ομπάμα διοργανώνει drag shows για να προωθήσει την υποστήριξη προς την Κάμαλα Χάρρις
Η οργάνωση "When We All Vote", που ιδρύθηκε από την πρώην πρώτη κυρία, διοργανώνει εκδηλώσεις για την υποστήριξη του προεδρικού υποψηφίου των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, στις οποίες εμφανίζονται τραβεστί και άσεμνοι διασκεδαστές.

2 σχόλια:

  1. Είναι δαιμονικές καταστάσεις. Δεν εξηγούνται με την λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο βαθύς εκμαυλισμός καί η ραγδαία καταστροφή του ανθρωπίνου γένους, είναι προσεκτικά μεθοδευμένα από συγκεκριμένους "χώρους" του εξωτερικού, άλλοτε ευρωπαϊκούς κι άλλοτε αμερικανικούς, αρκετές δεκαετίες πρίν.

      Καί αυτοί οι "χώροι" μπορεί παραδείγματος χάριν νά είναι (ξένα) Ινστιτούτα μέ ιδιότυπους τίτλους, ή πασίγνωστοι Οργανισμοί, που οι αφελείς πιστεύουν ότι ο ρόλος τους είναι αθώος, ή βοηθάνε τάχα τούς λαούς.....

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!