Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Μελέτη: Πολιτικές αεροπορικές εταιρείες που εδρεύουν σε χώρες του ΝΑΤΟ ασχολούνται με τη γεωμηχανική εδώ και 30 χρόνια (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ)



Μια ομάδα επαγγελματιών της αεροπορικής βιομηχανίας προειδοποίησε ότι οι προσπάθειες χειραγώγησης του καιρού και του κλίματος μέσω της γεωμηχανικής είναι «εγκλήματα κατά της φύσης και της ανθρωπότητας».

Προειδοποιούν για τις επικίνδυνες συνέπειες αυτών των ανεύθυνων δραστηριοτήτων.

14 Οκτωβρίου 2024
από τον Δρ Peter F. Mayer
Χρόνος ανάγνωσης: 6,6 λεπτά


Η προειδοποίηση επισημάνθηκε σε μια επιστημονική μελέτη με τίτλο «Παραπληροφόρηση γεωμηχανικής: Δύο αντίθετες μαρτυρίες και τα διακυβεύματα για την ανθρωπότητα». (Geoengineering Disinformation: Two Contra Testimonies and the Importance for Humanity) που δημοσιεύθηκε στο Advances in Social Sciences Research Journal.


Οι συγγραφείς που συνέγραψαν την εργασία είναι:


  • Ο κυβερνήτης Mark Hagen, συνταξιούχος πιλότος αεροσκάφους
  • Δρ J. Marvin Herndon, Geo-Astro πυρηνικός επιστήμονας
  • Mark Whiteside, γιατρός και δημόσιος υπάλληλος στο Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα
  • Ian Baldwin, συνταξιούχος εκδότης και περιβαλλοντολόγος




Αποκαλύπτουν ότι μυστικές στρατιωτικές επιχειρήσεις γεωμηχανικής βρίσκονται σε εξέλιξη για περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι πολιτικές αεροπορικές εταιρείες στις χώρες του ΝΑΤΟ συμμετέχουν επίσης σε αυτή την παγκόσμια επιχείρηση. Υποστηρίζουν ότι το κίνητρο πίσω από τις προσπάθειες γεωμηχανικής είναι να θερμανθεί ο πλανήτης.

Με την αύξηση της θερμοκρασίας της γης, οι άνθρωποι πίσω από αυτήν την επιχείρηση ελπίζουν να αποκτήσουν πρόσβαση στα τεράστια αποθέματα υδρογονανθράκων και στρατηγικά σημαντικών ορυκτών κάτω από τον πολικό πάγο. 

Για να εμποδίσουν το κοινό να καταλάβει τι συμβαίνει, οι εμπλεκόμενες κυβερνήσεις, υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), έχουν καταφύγει στη διάδοση παραπληροφόρησης σε πρωτοφανή κλίμακα.

Στην εκστρατεία παραπληροφόρησης, οι αλήθειες αναμιγνύονται με ψέμματα και οι μισές αλήθειες και αλήθειες παραλείπονται.

Στόχος είναι η παραπληροφόρηση και η άγνοια του κοινού, ώστε να μην διαμαρτύρονται ή να μην παρεμβαίνουν με άλλο τρόπο.

Δύο μακροχρόνιοι παρατηρητές, ένας από αυτούς επικριτής της γεωμηχανικής και ο άλλος συνταξιούχος πιλότος εμπορικών αερογραμμών, δίνουν διαφορετικές μαρτυρίες για τις δραστηριότητες γεωμηχανικής.


Στην εργασία τους, οι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι η Σύμβαση του 1978 για την απαγόρευση της στρατιωτικής ή οποιασδήποτε άλλης εχθρικής χρήσης τεχνικών περιβαλλοντικής τροποποίησης (ENMOD), παρά τον παραπλανητικό τίτλο της, δεν απαγορεύει στην πραγματικότητα τον πόλεμο καιρού. Δείτε επίσης το βίντεο του Φυσικού του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Τεχνολογικού Ινστιτούτου Ζυρίχης (ETH Zürich) στο τέλος του άρθρου.

Προτείνοντας την περιβαλλοντική τροποποίηση για «ειρηνικούς σκοπούς» με ευρεία διατύπωση, το ENMOD δίνει στην πραγματικότητα το πράσινο φως για δραστηριότητες γεωμηχανικής.

Οι συγγραφείς ισχυρίζονται ότι το ENMOD είναι η ψευδο-νομική δικαιολογία του ΟΗΕ για μυστικές επιχειρήσεις γεωμηχανικής.

Συγκεκριμένα, επισημαίνουν τη δυνατότητα χρήσης ιπτάμενης τέφρας από την καύση άνθρακα, το τοξικό απόβλητο προϊόν της καύσης άνθρακα, για να προκληθεί υπερθέρμανση του πλανήτη και να λιώσει ο πολικός πάγος για την εξόρυξη πόρων.

Το έγγραφο παρουσιάζει επιστημονικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των αναλύσεων βρόχινου νερού και χιονιού, που δείχνουν αυξημένα επίπεδα στοιχείων συμβατά με ιπτάμενη τέφρα από άνθρακα, γεγονός που υποδηλώνει τη χρήση τους σε συγκεκαλυμμένους ψεκασμούς στην ατμόσφαιρα.

Τα δεδομένα από τις εργαστηριακές δοκιμές δειγμάτων βρόχινου νερού και χιονιού «υποδηλώνουν έντονα ότι η ιπτάμενη τέφρα από άνθρακα χρησιμοποιείται σε παγκόσμιες μυστικές επιχειρήσεις γεωμηχανικής», ανέφεραν οι συγγραφείς.

Για αρκετά χρόνια, ο Jim Lee, ιδρυτής του ClimateViewer, υποστηρίζει την ιδέα ότι οι χημικοί αεροψεκασμοί είναι η ακούσια συνέπεια των καυσαερίων των αεροσκαφών. Ο Lee επισημαίνει την ευρεία εισαγωγή ενός νέου τύπου καυσίμου αεριωθουμένων το 1998 ως πηγή χημικών προσθέτων.

Τον Μάρτιο, ο Del Bigtree κάλεσε τον Lee σε μια συζήτηση για τη γεωμηχανική στο The Highwire.

Ο Lee είπε στον Bigtree: «Κάθε χημική ουσία που έχει συνδεθεί ποτέ με χημικούς αεροψεκασμούς για την οποία όλοι έχουν παραπονεθεί μπορεί να βρεθεί στα καύσιμα αεριωθουμένων και τα πρόσθετά τους».

Οι συγγραφείς αμφισβητούν τους ισχυρισμούς του Lee, υποστηρίζοντας ότι η παρουσία πολλών τοξικών στοιχείων σε δείγματα chemtrail δεν μπορεί να εξηγηθεί μόνο από πρόσθετα καυσίμων και υποδηλώνει μια σκόπιμη και δυνητικά επιβλαβή λειτουργία γεωμηχανικής.

Για τους ανενημέρωτους, η χρήση της λέξης «πρόσθετο» από τον Lee μπορεί να φαίνεται ακίνδυνη, σύμφωνα με τους συντάκτες της μελέτης.

«Ωστόσο, τα τοξικά πρόσθετα καυσίμων όπως ο τετρααιθυλικός μόλυβδος γενικά απαγορεύονται σήμερα ...

[Παρ' όλα αυτά, τα δοκιμασμένα δείγματα βρόχινου νερού και χιονιού] περιέχουν πολλά τοξικά στοιχεία όπως αρσενικό, κάδμιο, χρώμιο, μόλυβδο, υδράργυρο και πολλά άλλα.

«Ο ισχυρισμός του Lee θέτει το ερώτημα: Ποια θα μπορούσε να είναι η πηγή αυτών των πολυάριθμων τοξικών στοιχείων που συνθέτουν τους χημικούς αεροψεκασμούς που βλέπουμε στον ουρανό από πάνω μας;

«Είναι ανεξήγητο ότι αυτά τα νέα πρόσθετα καυσίμων δεν έχουν απαγορευτεί από το νόμο. Γιατί όχι;»

Οι εμπειρογνώμονες ισχυρίζονται επίσης ότι τα εμπορικά αεροσκάφη χρησιμοποιούνται για επιχειρήσεις chemtrail. Το έγγραφο περιλαμβάνει μια έκθεση του Hagen, συνταξιούχου πιλότου εμπορικής αεροπορικής εταιρείας και συν-συγγραφέα του εγγράφου. 

Ο Hagen λέει ότι παρατήρησε μια σημαντική αύξηση στα επίμονα contrails μετά το 1995, υποστηρίζοντας περαιτέρω τους ισχυρισμούς των συγγραφέων για αλλαγή στην ατμοσφαιρική δραστηριότητα.

Ο πιλότος παρατήρησε και σημείωσε τους χημικούς αεροψεκασμούς των αεροσκαφών σε διάστημα τριών μηνών το 2014 και βρήκε σαφή μοτίβα. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν παράγουν όλα τα αεροσκάφη αυτούς τους χημικούς αεροψεκασμούς.

«Άρχισα να ψάχνω για ένα μοτίβο ως προς το γιατί τα περισσότερα εμπορικά αεροσκάφη εγκατέλειψαν τους χημικούς αεροψεκασμούς, αλλά μερικά δεν το έκαναν», είπε.

Μέσω της παρατήρησης και της χρήσης flightradar.com, ο Hagan κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μόνο εμπορικά αεροσκάφη που αναχωρούν από μεγάλα αεροδρόμια στις Ηνωμένες Πολιτείες και αεροδρόμια σε χώρες του ΝΑΤΟ παράγουν χημικούς αεροψεκασμούς.

Αυτό δεν ίσχυε για πτήσεις από μικρότερα περιφερειακά αεροδρόμια και χώρες εκτός ΝΑΤΟ.

«Μετά από μήνες ανάλυσης, ανακάλυψα ότι όλες οι πτήσεις που αναχωρούσαν από χώρες του ΝΑΤΟ άφηναν πίσω τους χημικούς αεροψεκασμούς», δήλωσε ο Hagan.

«Οι πτήσεις που αναχωρούσαν από χώρες εκτός ΝΑΤΟ δεν είχαν chemtrails. Είναι ενδιαφέρον ότι οι ίδιες αεροπορικές εταιρείες που πετούσαν από το Λος Άντζελες στον Καναδά και πάνω από τον Πόλο είχαν πάντα chemtrails επειδή ανεφοδιάζονταν στο Λος Άντζελες.

«Πρόκειται, φυσικά, για μια γενίκευση που βασίζεται σε κάπως περιορισμένα δεδομένα. Αλλά μου έχει γίνει σαφές ότι δεν συμμετέχουν όλες οι χώρες στο πρόγραμμα γεωμηχανικής».

Ο Hagan υποψιάζεται ότι οι ατμοσφαιρικές συνθήκες παίζουν ρόλο στην ορατότητα αυτών των τροχιών.

Με βάση την εμπειρία και τις παρατηρήσεις του, υποθέτει ότι μια ουσία προστίθεται στο καύσιμο αεριωθουμένων στο διυλιστήριο για να δημιουργήσει αυτούς τους «χημικούς αεροψεκασμούς» και ότι αυτό συμβαίνει εν αγνοία των εμπορικών αεροπορικών εταιρειών.

"Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η γεωμηχανική εφαρμόζεται από τα διυλιστήρια πετρελαίου και υποψιάζομαι ότι είναι άγνωστη στη διοίκηση των εμπορικών αεροπορικών εταιρειών", δήλωσε ο Hagan.

Ο φυσικός του ETH Dr. Philipp Zeller εργάζεται επίσης στο θέμα της γεωμηχανικής. Αναφέρει έργα και διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τη γεωμηχανική από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και επιβεβαιώνει πολλές από τις δηλώσεις της μελέτης. Όσον αφορά τους μάρτυρες και τη σύνδεση με τα καύσιμα του ΝΑΤΟ, ο Zeller λέει:

«Όλες αυτές είναι μελέτες που έχω διαβάσει και είναι πραγματικά τρομακτικές, τι επιπτώσεις έχουν όλα αυτά σε ολόκληρο το περιβάλλον, όχι μόνο στην υγεία μας, η οποία θα μπορούσε να είναι ένας σημαντικός παράγοντας όλων αυτών των εκπομπών σωματιδίων. Μέχρι σήμερα, δεν μπορώ να πω, ότι μόνο τα αεροσκάφη, όπως περιγράφεται στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, μετατρέπονται για να ψεκάζουν μόνο επτά και τριάντα με δεξαμενές 25 τόνων ή ψεκάζει και κάθε επιβατικό αεροσκάφος; Δεν είμαι σίγουρος, υποθέτω, αλλά αυτό είναι απλώς μια εικασία, και τα δύο γίνονται, παράλληλα. Και υπάρχει το νέο ΝΑΤΟ ή το σημερινό καύσιμο του ΝΑΤΟ Jet Propulsive No. Οκτώ, JP οκτώ, το οποίο έχει έναν απίστευτα μεγάλο αριθμό επικίνδυνων προσθέτων. Το ΝΑΤΟ δεν αποκαλύπτει στα κράτη μέλη του ποια είναι αυτά τα πρόσθετα. Παρέχουν προστασία από παγετό, προστασία από εκρήξεις, καλή αποθήκευση, αντοχή στη θερμοκρασία. Μπορείτε να το κάνετε σε αρκτικές περιοχές, καθώς και στην έρημο και ούτω καθεξής. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να χειριστείτε μια σόμπα κάμπινγκ ή ένα πλοίο ή ακόμα και ένα αεροπλάνο. Έτσι, χρησιμοποιούνται πρόσθετα χωρίς τέλος. Και υπάρχει μια πολύ καλή μελέτη από μια Marion Hahn, μπορείτε επίσης να τη βρείτε στο Διαδίκτυο, η οποία αρρώστησε η ίδια επειδή ζούσε κοντά σε μια βάση της Πολεμικής Αεροπορίας».









ΣΧΕΤΙΚΑ:







Ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα – που προκαλούνται από τη γεωμηχανική;
Για χρόνια, τα σημάδια των κλιματικών αλλαγών ήταν αναγνωρίσιμα, για παράδειγμα στην υποχώρηση των παγετώνων. Επιπλέον, υπάρχουν ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία πρόσφατα αναφέρονται στα δελτία καιρού ως «κυκλώνας βόμβα» ή «ατμοσφαιρικά ποτάμια» για να περιγράψουν ότι ρεκόρ βροχοπτώσεων ή χιονιού πέφτουν σε περιοχές του κόσμου με εξαιρετικά καταστροφικό τρόπο. Μήπως αυτές οι κάπαρες «φτιάχνονται» από τον άνθρωπο, αλλά όχι από τις εκπομπές CO2;



Η κυβέρνηση Μπάιντεν κάνει εσωτερική πολιτική με την επίδραση του καιρού μέσω της γεωμηχανικής;
Η γεωμηχανική ασκείται εδώ και δεκαετίες και χρησιμοποιείται για κάθε είδους σκοπούς. Αυτό γίνεται επίσης για πολιτικούς στόχους, για να επηρεαστούν οι εκλογές ή για να τιμωρηθούν οι ανυπότακτοι τοπικοί πολιτικοί; Ο Αμερικανός πρώην πολιτικός Paul Craig Roberts έχει μια καχυποψία προς αυτή την κατεύθυνση.



«Η γεωμηχανική δεν θα λύσει το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής»
Μια ομάδα με επικεφαλής τον ερευνητή του κλίματος ETH Sandro Vattioni έδειξε ότι η σκόνη διαμαντιών που απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα θα μπορούσε να είναι ένας καλός τρόπος για την ψύξη του κλίματος. Ωστόσο, εξακολουθεί να μην αποτελεί βιώσιμη λύση για την κλιματική αλλαγή, λέει ο Vattioni σε συνέντευξή του στο ETH News.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!